• şu sıralarki eğlencem. baktım çok fazla shoujo izliyorum, dedim ne kasıyorsun at kendini k-drama'nın kollarına. ama kurtaramıyorum kendimi. işin komik yani şu konuları ve olay örgüsünü bir türk, amerikan, ingiliz dizisi işlese yüzüne bakmam, izleyeni de aşağılarım. ama k-dramaların bir çekiciliği var anlayamadığım. 1 bölüm izle sonunu tahmin ediyorsun, absürdlüğün haddi hesabı yok ama yine de hipnotize olmuş gibi seyrediyorum. işin kötüsü tezimi yazamıyorum bunun yüzünden. kendimi animeden kurtarayım derken daha beter bi bataklığa saplandım. bir bölümü de 60-70dk arası sürüyor zaten, 2-3 bölüm izle bitti bütün gün geçmiş olsun. ama şu ana kadar izlediklerimde hiç kötü oyunculuğa da rastlamadım ve hepsi çok şirin. kötü karakterler bile kendini sevdiriyor. neyse ya bakalım ne zamana kadar sürecek bu sevdam.
  • finallerinde siktirip gitmezse ölecek hastalığı mevcuttur. esas kız ve esas oğlan finalde buluşup barışsa bile yok özgürlüğüne karışmıyorum sana güveniyorum ayağına avrupa'ya amerika'ya gidilir. vakit geçirilir.anladığım kadarıyla toplumsal bir sorun. tarihi diziler dışında daha bunun istisnasını görmedim. final yapma konusunda bizden bile kötüler.
  • son 1 yıldır deli dehşet izlediğim diziler olduğundan sağlam önerilerle geleceğim.favorilerim bazında ele aldığımdan yılına göre ayırmıyor ve yardırıyorum.
    öncelikle izlenmesi gereken dizi you’re beautiful’dur gençler.kore dizilerine girecek insanın kesinlikle öğrenmesi gereken şeylerden üçü bu dizide yer alır,jang keun suk,park shin hye ve hong sisters.you’re beautiful’dan sonra boys over flowers her listenin demirbaşıdır,izlemeyen yoktur döverler.lee min ho’nun başrolü kapıp kıvırcık saçlarıyla salındığı bu dizi goo hye sun’un doğallıyla ayrı bir taçlanır yalnız uyarayım kim hyun joong için izleyenler bile sonunda minoz olabilir o derece harika bir karakter goo jun pyo.birçok hatun ji hoo karakterine ayılıp bayılsa da kendisini fazlasıyla bayık bulduğum ve sadece kim hyun joong oynadığı için katlandığımdan ötürü f4’den ikinci tercihim ee jung’dur bunu da not düşeyim.yalnız gözünüzü seveyim hana yori dango’yu da seyredin öksüz kalmasın,matsumoto jun domyouji tsukasa ile gönlümüze boşa taht kurmadı yani.
    nice guy mutlaka izlenilmesi gereken dizilerden ve oldukça sağlam bir tercih.moon chae won ablamızın tanrıçalar gibi salındığı dizinin elbette ki en büyük getirisi soon joong ki’nin önceki dizilerinden sungkyungwan scandal da kaçırılmamalı.sungkyungwan’ın iki başrolü park min young ve park yoochun’a gelirsek,min young ablanın man of honor’ı ve dr.jin’i de oldukça sağlam övgüler almış dizilerdir.park yoochun’un yoon eun hye ile başrol paylaştığı ı miss you ağır bir dramdır,izlenilir ama her bünye kaldıramaz.eğlenceli olsun diyorsanız bir diğer yoochun klasiği olan rooftop prince’e bekleriz.burada başroldeki abla olan han ji min’in her dizisi izlenilesidir özellikle capital scandal,yi san ve padam padam.
    warrior baek dong soo,the princess man,that moon embraces the sun tarihi dizilerde sağlam tercihlerken listenin başını hong gil dong ve 2013 dizisi gu family book paylaşıyor.ha eski olsun diyorsanız elimizdeki en sağlam iş dae jang geum.şu an oynamakta olan goddess of fire ve the blade and petal’da merak edilesi,gelecek proje hwatu’da listeye alınabilir.
    secret garden,arang and the magistrate ve my girlfriend is a gumiho çok iyi dizilerdir fakat secret garden’ı mümkün olduğunca geç izleyin,sonra üzülürsünüz çünkü çıtayı çok yükseğe çeker.sg senaristi kim eun soo’nun diğer işlerinden a gentleman’s dignity de çok iyi bir dizidir,bu abla şimdi daha başlamadan çıtayı çok yükseğe çeken kadrosuyla –lee min ho,park shin hye,kim woo bin,krystal,choi jin hyuk,kang min hyuk,kim ji woo,kang ha neul abi daha ne olsun- the heirs’in de senaristidir,yazın bu diziyi kenara başlayınca kaçırmayın.
    lee min ho’nun city hunter’ı,personal taste’i izlenmeliyken faith’i kesinlikle ve kesinlikle başucu eseri yapılmalıdır.jang keun suk’un dizileri de çok güçlü tercihlerdir yab’daki hwang tae kyung efsanesiyle yetinmemiş ve mary stayed out all night gibi kabus bir dizideki tek insancıl performansı sunarak –moon geun young gibi sesi çirkin ama oyunculuğu çok iyi bir abla bile çuvalladı o senaristlerin elinde- love rain’deki seo joon karakteriyle neden jks dediğimizi bir kez daha hatırlatmıştır.lee seung ki’nin the king 2 hearts’ı da demirbaşlardandır.
    romantik olsun diyenlere cheongdamdong alice,coffee prince,goong gelirken gençlik diyenlere dream high serisini,school 2013’ü,to the beautiful you’yu,nail shop paris’i ve heartstrings’i gönderiyorum.
    flower boy serisi komple izlenmeli arkadaşlar fakat serinin baş tacı kuşkusuz flower boy next door’dur.bunu shut up flower boy band takip eder.ha flower boy serisi demişken jung ıl woo’nun ruh bekçisi olduğu 49 days’i izlemeyeni döverler.
    çerezlik dizi diyenlere ise can we get married ile take care of us captain’i öneririm.ha unutmadan playful kiss’in tamamen gençlik dizisi olduğunu söylemekte fayda var ama jung so min’in o aptallar kraliçesi oh ha ni’yi nasıl canlandırdığını görmek için bile izlenir,baek seung jo ise işin bonusu olur.
    good doctor,the master’s sun şu an devam eden reytingli dizilerden,kenara not almakta fayda var.
    önümüzdeki dizilere bakacak olursak da the heirs’in koltuğu kimseye kaptıracağını sanmamakla beraber jang keun suk’un yeni projesi olan beautiful man asya’da kapış kapış gideceği kesin dizilerden.malum jks her dizisiyle hem çin’i hem japonya’yı felç ediyor.bu iki diziyi takip etmek farz.

    elimden geldiğince düzenleyeceğim bu gereksiz entryi şimdilik sonlar gözlerinizden öperim.
  • ele tutuşmanın nedense gerçekleşmediği, onu yerine genelde bilekten tutmak suretiyle sürüklemenin farz olduğu dizilerdir
  • önyargılarını bırakıp izlemek isteyenler için kaliteli olanları şöyle;
    (bkz: incarnation of money)
    (bkz: rooftop prince)
    (bkz: secret love)
    (bkz: moon embracing the sun)
    (bkz: answer to 1997)
    olan dramalar.
    ayrıca 16 bölümlük, her bölümü 45dk ya da 1sa olan ve türk dizilerinin yanında yaratıcılık ve kalitenin aktığı dramalardır efendim.
  • çok güzel dramalar olmakla birlikte bir süre sonra uzmanlaşırsınız k-drama alanında, şöyle ki geneline yayarak söylüyorum esas kız esas oğlandan başka biriyle öpüşmez. birlikteliklerini onaylamayan bir aile büyüğü mutlaka vardır. son bölüme kadar olaylar genelde çözümlenmez. esas kızın her an ağlayacakmış gibi bir surat ifadesi vardır. yani bunun gibi sayabileceğim birçok şey vardır. ama her şeye rağmen aşk izlemek istiyorsanız k-dramaları bunu çok iyi yapar.
  • boktan finalleriyle ilgili güzel bir tespit

    http://www.mykoreanhusband.com/…-dramas-560x800.jpg
  • hayranlarını özetleyecek şöyle bir videosu olan dizi türü.
  • (bkz: biri beni durdursun) diyorum artık o derece fazla k drama izleme moduna girdiğimdizileri barındıran kore şeysi . . 2 aydır evden çıkmadan dizi izleyerek geçiriyorum diyebilirim günlük bir dizi bitirip daha gün bitmeden ikinci diziye hatta bazı zamanlarda ara vermeden, uyumadan üst üste üç dizi bitirip, gözlerim patlayana kadar ekrana bakmışlığım var. bir süre sonra delilik seviyesine mi ulaşıyor nedir. daha bir diziye başlamadan bundan sonra hangisini izlesem diye planlar yapıyorum . kafamın içinde bir şey düşünürken ya da bir şeye tepki verecekken önce korece kelime ve cümleler belirir oldu. bir şeyin tadını beğendiğim de önce ımm vaşta(lezzetli) "direk okunduğu gibi yazıyorum kusura bakmayın" bir şeye karşı çıktığımda şiroo(istemiyorum anlamında) güzel bir şey gördüğümde yeppudaa(güzel) hatta telefonu açarken bile yabuseyoo(alo) dediğim oluyor ki bunlar sadece bir iki kelime.. daha böyle neler neler

    çoğu türk kızı gibi dizi oyuncularıyla başladı tabi bu.. bir oyuncuyu beğendikten sonra önce onun tüm dizilerini izleyip bitiriyorsun sonra diğer oyunculara geçiyorsun onların tek tek dizilerini izlemeye başlıyorsun falan, kitle git gide genişliyor bir süre sonra (bkz: kpop) dinlemeye de başlıyorsun izlediğin bir dizinin müziği kulağına güzel geldikten sonra gruplar karşına çıkıyor bir iki derken o da kendini aşıyor.

    şu benim 2 ayda izlediğim kore dizisini 2 yıllık fanları izlememiş o yüzden kendimi durdurmaya çalışıyorum! biri beni durdursun derecesinde çok izlemek aklımda yoktu aish çinnçça (bizim hassiktir gibi bir tepki; a cidden diye geçiyor ama.) gerçekten bu cok fazla çok kaptırmadan durmak lazım sanırım.
  • k-drama hayatınızı değiştirir.çok iddialı konuştuğumu düşünmüş olabilirsiniz ama bir örnekle açıklayacağım size merak etmeyin.evet üşenmedim ve saydım ki birazdan zaten verdiğim sayıdan sonra çok da şaşırmayacaksınız üşenmeme durumumu .şimdiye kadar 69 tane kore dizisi izlemişim. bunların arasında yarıda bıraktıklarımı dahil etmedim. araya kaynayan bir kısım japon dizileri ve animeleri de tamamen es geçtim. bunlar saf kore dizi sayısı.
    sonra bir hesap yaptım. her diziyi yaklaşık 16 bölümden hesaplarsak 69*16*60=66240 dk = 1104 saat =46 gün=3974400 sn.
    şu an çok farklı bir yerde olabilirdim. ama madem olduğum yerdeyim izlemeye devam o zaman.
hesabın var mı? giriş yap