• "adana-hilton arkası-taşaklı bir mekan" notuyla saviela'nın içinde ukte kalmış mekan.

    arkası değil önü diyebiliriz oysa. adana hilton'ın kapısında çıkınca direkt karşıya geç. çok hafif soldan bi aralık giriyo içeri, ordan gir içeri... arsamsı bi boşluk var ilerle ordan. görecen işte.

    bi arkadaşın tavsiyesiyle ve de o dökülen çarşının içinde bayaaa bi gezdikten sonra bulabildim ben de..

    ciğer sevmem normalde, ama geleneklere uyarım, sabah 09:30 da söyledim porsiyon... misss gibi. bi porsiyonda 6 şiş geliyo.. gayet doyurucu..

    sonra bi de et şiş söyledim.. kaburga diyorlar ya o da çöpşiş usulü geliyo aslında. şu an bile tereddütdeyim zira iki çeşidi var et şişin, ama hangisini yediysem artık gayet güzeldi onun da lezzeti.

    benim gibi acemiyseniz "acılı şalgam" demeyin, getiren çocuk "abi bi damla damlattım" acısından dedi ama dudaklarım zenci dudaana döndü resmen.

    entry tarihi itibari ile 2 adet et şiş, 6 adet ciğer şiş, 2 şalgama 23 tl lik hesap gelir. ölümüne salaştır.

    maykıl ceksin anjiyo öncesi adana'dan bildirdi.

    maykıl ceksın bir başka adana seyahati sonrası tekrar bildiriyor:

    adı her ne kadar kaburgacı yaşar olsa da kaburga yemeyin burda, sert, yağsız ve kuru bir et.. onun yerine kuşbaşı diyin, onu yiyin.. o güzel. bi de sheraton ' ın karşısında bi yerlerde çok daha modern ve hijyen bir yer açmışlar. lezzet benzer , fiyatlar aynı ama nedense orjinalini tercih ederim tekrar gitsem.
  • adana sınırlarında kötü kebap yemek gerçekten zordur ve şunu söyleyebilirim ki büyük beklentiyle gittiğim bu mekanın kebapları (en azından benim yediğim meşhur kaburgası) kötü.

    kurban eti gibi sabah kesilmiş kuzu eti yemek istiyorsanız orası başka tabi. (ama yanınıza bir kutu kürdan almayı unutmayın)
  • kaburga şişi söylerken 'yalnız çok pişmesin.' diye eklerseniz, siparişiniz geldiğinde lezzetten ağlamaya başlarsınız.
  • adana da adana kebabı dışında bir ürün ile piyasada tutunmuş olmasıyla dikkat çeken lokanta.
    yeni mekanı optimum un arkasında oldukça geniş park sorunu olmayan bir konumdadır.
    porsiyonu 2 ya da 3 şiş diye tanımlanır`diğerlerinin 1 ya da 1,5 tanımlamasına eştir.
    adanada yaşayanlar içinadana kebeptan sıkıldıysanız, *dışardan gelenler için lezzetli ve diğer kebap çeşitlerinden farklı bir yemek istiyorsanız kesinlikle deneyin pişman olmazsınız.
    çok ünlenip hızlı büyüyünce temizlik konusu biraz ihmal edilmiş izlenimi veriyor., daha içeri girer girmez bir et kokusu kaplıyor burnunuzu. tuvaletler ve lavabolar daha sıkı temizlik istiyor. biraz sıkı çalışıp lezzete temizlik eklenirse çok daha iyi olacaktır. inanıyorum ki yaparlar o lezzeti yapan için temizlik çok kolay kalır.
    müşteri kitlesi bulunduğu yere * rağmen oldukça çeşitli, içeri girer girmez bu dağılımı hissedersiniz.
    son olarak, güler yüzlü garsonları da bu tür kalabalık ve lezzetli kepapçılarda az rastlanır türdendir.
  • evime yakın olmasından dolayı misafirlerimi götürdüğüm efsane kebapçı. yavuzlar şubesi akşam saatlerinde tam bir fabrika gibi çalışır. fiziksel engelli bir kardeşimizle gittiğimizde sıkıntı yaşamayalım diye aracımızın yakınına masa kurdukları için gönlümde yerleri ayrıdır.
  • bu hafta sonu ilk kez gittiğim adana'da yorumlarına bakarak gittiğim fakat gerçekten çok fazla abartılmış mekan. adı kaburgacı olan yerde kaburga eti sert ve kayış gibi, 5 dk çiğnemen gerekiyor resmen eti. kaburga etinden yapılmış adanasını da acı, tuz ve baharata gömmüşler resmen ki kaburga etinden daha fiyasko bir tadı var. adana'ya yolum düşerse, adana'da gittiğim yerler arasında bir daha kesinlikle uğramayacağım tek yer.
  • yaklaşık 3 gündür adana’dayım.

    kebabıydı, ciğeriydi, şalgamıydı, kazım büfe’deki muzlu sütüydü; hepsini denedim ve beğendim ancak bu bir başkaymış arkadaş...

    daha önce tavacı recep’te kaburga dolması yemişliğim var ancak kaburga kebabını hayatımda ilk defa yedim ve bunun üzerine diyorum ki kaburgayı bir daha dolma olarak falan yemem.

    yemeğin yanında gelen şalgamı da açıkçası adana’da ün yapmış ali göde’ye göre daha başarılı buldum.

    adana’ya yolu düşen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
  • geçtiğimiz kurban bayramında adana’daydım. sevgili dostlarımız bahsi geçen mekana götürdüler. iyiki de götürmüşler. o nasıl bir lezzet arkadaş, yumuşacık bir et, çeşit çeşit mezeler, salatalar. yerel ve sevimli garson kardeşlerin tertemiz ve zamanın da hizmetleri oradan çok memnun ayrılmamıza sebep oldu. imkan varsa muhakkak uğranmalı.
  • kıymayı da kaburgadan yaptığı için biraz yağlı. bazılarına ağır geliyor. bazen gittiğimde çok lezzetli buluyorum. bazen o aynı lezzetli eti yiyemiyorum.
    eti ordan burdan almıyor. hayvanları kendi yetiştiriyor. eti terbiye (avcar) etmez. olduğu gibi pişirir. belkş tuz karabiber. saf et yemeyi seviyorsanız mutlaka gidin. sevmiyorsanız da gidin. beğenme ihtimaliniz çok yüksek. bir de her yerde dolanan büyük küçük her yaşta garsonlar var. abi çay iç, abi kahve yaptıriyim, abi tatlı ye diye dolanıyorlar. fiyatlar çok uygun değil(bana göre) ama zaten ucuza temiz düzgün yemek yenilen biyer kalmadı.

    yaşar ustayı da mekanda görürseniz bi selam verin. güler yüzüyle karşılık verecektir.
  • iki yıl öncesine kadar iyi olan kebabçı.

    şu an giderseniz paranıza yazık edersiniz çok net söylüyorum. eti bilmeyen bir istanbullu bile olsanız yazıktır gitmeyin kaburgaları kayıştan farksız, toz biberi ateşe koymadan önce koydukları için etin üzerinde yanıyor ve çok kötü bir tat oluşturuyor. uyardığım halde bu böyle yapılır abi gibisinden bir şeyler gevelediler, kardeşim ben oraya müşteri olarak geliyorum sen kebabı pişiren ocağın başındasın diye kendini kebap ustası bizi de zır cahil mi belliyorsun*.

    adana’da kebab yiyecekseniz mesut’un yanına gidin hatta daha güzeli cik cik ali’ye gidin adam gibi kebabınızı yiyin bu tarz yerler fabrikasyona dönmüş artık. fabrikasyon tarzda olup yenilebilir kebabcılar arasında da eyvan iş görür, birbiçer de yine nispeten biraz daha iyidir.

    peşin not: cik cik ali yıkık bir mekândır salaşlığı falan geçer yani sonra nereye geldik biz demeyin*.
hesabın var mı? giriş yap