• (bkz: emeklilikte yaşa takılanlar)
    (bkz: eyt)
    olası düzenleme sonrasında ortaya çıkacak dengesiz ve tuhaf durumu gidermek için yapılması gerekendir.
    eğer 8 eylül 1999 işe başladı iseniz eyt'den emeklisiniz, yok 9 eylül 1999 ve sonrasında işe başladı iseniz emeklilik için 10-15 yıl bekleyeceksiniz. bu tuhaf durumun oluşmaması için bir düzenleme gerekecektir. kaldı ki o dönem deprem sürecinden geçen bir ülke idik.
    ilave : (bkz: eyt) bir hak ise kademeli emeklilik te 09 eylül 1999 ile 01mayıs 2008 arası işe başlayanlara uygulanmalıdır.
    ilave 2 : başlangıçta hata yapıldı; ya eyt çıkmayacaktı ya da çıkacaksa kademeli bir geçiş ve asgari yaş şartı getirilmeli idi. öyle olsa idi bugünkü tartışmalar olmazdı....
  • bu başlığa neden yazılmamış hayret ?
    kesinlikle yapılması gereken icraattır.
  • artık daha fazla gündeme gelmesi gereken başlıktır.
  • olması gerekendir. 1 gün ile emeklilikte 15 yıl fark adaletsizlik, hukuksuzluk, vicdansızlıktır.
  • birileri 43 yaşında emekli oluyorsa ben de 2001 girişli olarak 50 yaşında emekli olacağım inşallah...

    bu hukuk devletinde olmazsa olmazdır.. doğru mudur bence değildir ama madem birileri genç yaşta emekli oluyor o zaman geçiş kademeli olsun..
  • https://mobile.twitter.com/…tiyor?src=hashtag_click
    kademeli emeklilik gelmeli hastag a destek verelim
  • olmayacak sistemdir.

    o zaman 2008+ yılında işe başlayanın suçu ne?
  • 1 gün farkla 17 yıl geç emeklilik adaletsizliktir. doğru olan kademeli emeklilik sistemini getirmektir. eğer siz de 09.09.1999 sonrası işe başladıysanız ve 60-65 yaşında emekli olmak istemiyorsanız hemen twitterdan aşağıdaki hastag ile destek olun. yoksa yarın geç olabilir. #2000sonrasısgklıadaletistiyor
  • eyt diyenlerin ve bunun haksızlık olduğunu savunan 65 yaşında emekli olacak sonraki nesillerin hepsini kurtaracak kampanyadır.

    kademeli emeklilik sistemine geçilsin. örneğin;

    -45 yaşında bütün çalışanlar 1. kademeden emekli maaşı alsın. atıyorum 4 bin lira. yine çalışmaya devam etsin. çalışmazsa ölene kadar 4 alsın.
    -50 yaşında 2. kademeye geçsin 6 bin lira alsın, çalışmazsa ölene kadar 6 alsın.
    -55 yaşında 3. kademeye geçsin 8 bin lira alsın, çalışmazsa ölene kadar 8 alsın.
    -60 yaşında da final kademesine geçsin 10 bin lira alsın. ölene kadar 10 alsın.

    gördüğünüz gibi yok 99 öncesi girdiydi, yok 2007 sonrası çıktıydı derdi yok. herkes olması gerektiği gibi eşit. tatil hakları da benzer şekilde kademeli olarak artırılmalı. 1 defa gelinen dünya'da insanlar gün yüzü görmeden ölüyor.
  • şu anda uygulanan kanun kademeli emeklilik sistemini içermekte. işe giriş tarihiniz, hizmet yılınız, yaşınıza göre uygulanan bir emeklilik sistemi mevcut. yürürlükteki kanun uygulansın yeter.
    ne oldu
    hepsi yalan oldu
hesabın var mı? giriş yap