• ya sende olmayan bende olan ne hak var kardeşim.sizin derdiniz başka!
  • insanlarımızın anlaması gereken gerçek. zamanında defalarca yapıldı da ne oldu. örgüt daha da palazlandı. yurt genelinde pek çok olay ve kanlı eylem meydan geldi. ışid'i savaşla bitiremezsiniz. sonuç yarayı kanatmak olur, daha da azdırırsınız. 100 bin ışid'liyi öldür, direnmek ve savaşmak için 200 bin tane daha gelir yerlerine. tüm müslümanları da ortadan kaldıramayacağına göre topyekün savaş olasılığını masadan kaldırmak gerekiyor. uzlaşmaktan başka, ışidçilerin haklarını onlara vermekten başka yapılabilecek bir şey yok.

    düzeltme: başlığı açan kişi silince böyle ışidci mesajı gibi durmuş, belirtme ihtiyacı hissettim. ben sadece ilk mesajdaki pkk yerine ışid, kürt yerine müslüman yazdım.
  • kürtlerin haklarını onlara vermekten başka yapılabilecek birşey yok derken daha verilmesi gereken hangi haklar olduğunu yazarsan konu daha iyi anlaşılır. kürtçe konuşulabiliyo , kürtçe seçmeli ders isteyen seçsin isteyen kürtçe master yapsın. zaten doğuda gördüğüm kadarıyla tabela vs herşeyin kürtçesi kullanılmaya başlanmış. bu işin tek çözümü var oda kürtlerin pkk yı ve apo yu takip etmeyi bırakması. o zaman görüceksiniz ki bu olaylaruın hiç biri kalmıycak. kimse bu saatten sonra doğuda sen bunu yapamazsın şunu yapamazsın kürtçe konuşamazsın demez en başta türk milleti karşı çıkar buna. ne hakmış arkadaş bi anlasam daha ne hakkı istediklerini
  • buradan yazmakla olmaz bu işler gücün varsa git meclistekilere söyle
  • (bkz: belli mi olur bay frodo)

    umut fakirin ekmeği, belki biter.
  • akıllara hz ibrahime su taşıyan karınca kıssasını getirir
    nemrud, ona karşı gelen hz ibrahim peygamberin ateşte yakılması emrini vermiş. meydanda odunlardan büyük bir yığın yapıp odunları tutuşmuşlar. o kadar büyük bir alevmiş ki bulutlara kadar yükselmiş. bütün hayvanlar ateşten korkmuş kaçmış. nemrud, ne güçlü bir kral olduğunu herkes anlasın, görsün istemiş. nemrud’un askerleri ibrahim peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış.

    bu sırada göklere kadar varan ateşe doğru bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile telaşla gidiyormuş. başka bir karınca onun bu telaşını görüp sormuş:

    – acele ile nereye gidiyorsun?

    telaşla yetişmeye çalışan karınca, ağzındaki bir damla suyu ellerinin arasına alıp cevap vermiş:

    – haberin yok mu? nemrud, ibrahim peygamberi ateşe atacakmış. meydana ateşin olduğu yere su götürüyorum.

    diğer karınca kahkahalarla gülerek demiş ki:

    – senin yanan büyük ateşten haberin yok mu? ateşe hiç bakmadın mı? ne kadar büyük, senin bir damla suyun ateşe ne yapabilir ki?

    bir damla su taşıyan karınca:

    – olsun, hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır.

    hayat akarken geçmişte de günümüzde de zalimler hakim olsa da gücünüz yettiğince zalime karşı durulmalıdır.
  • valla son 2011'den beri bombalama falan olmadı ancak görüyoruz ki pkk yine palazlandı askere polise ateş etmekten vazgeçmedi üstelik en ufak bir harekette çözüm süreci biter deyip güya en çok kendinin istediği barışı tehlikeye attı, demek ki sabırla barış sözüyle de bitmiyormuş. bugün hdp ye ve pkk sempatizanlarına bakarsanız birden mağdur oldular, niye peki? "boş dağlar" bombalandı diye. hemen barış süreç demeye başladılar. kusura bakmayın ama bu barışın biraz da ceremesini pkk çeksin.
  • gerçek gibi gerçektir.türkiye'nin son 30 yılına dikkatli bakarak görebiliriz.saldırı-karşı saldırı-bıçak kemiğe dayandı açıklaması-tekrar saldırı şeklindeki algoritmanın iflası yıllar önce tescillendi.milyonlarca taraftarı olan bir hareketi ve on yıllar boyu halı altına süpürülen bir sorunun kaynak olduğu çatışma halini bombayla durduramazsınız,beğenin ya da beğenmeyin.denenmiş de zaten.olan bilallere,rezalara olmuyor çatışma olduğunda,asker cenazesi geldiğinde.biraz itidalli düşünmek lazım.
  • ''kürtlerin haklarını ona vermek'' sie.aktroll bile değilsin sen .
hesabın var mı? giriş yap