• tartışılan konuya bak ya allah kahretsin şu siyasal islamı da islamcıları da.

    edit: islama bağladım diye küfür edenler mesaj atanlar falan olmuş. böylesiniz işte. ülke islamla yönetiliyor, tabi bununla ilgili olacak ne olacaktı? öpüşmekte sıkıntı var ama kadını dövmekte öldürmekte yok, sizin zihniyetin eseri.

    edit2: beyinsizin biri ama eski türkler bilmem ne bikbikbik diye mesaj atmış. ne eski türkü ya nerde yaşıyonuz olm siz? malın oğlu ya.

    edit3: hastalıklı bir sapığın attığı mesaj "çocuğumu parkta birbirine sarılan hayvan gibi sapıklardan koruyorum, dinle ne alakası var" gibi şeyler demiş. çocuğunu bundan koruman değiş bilakis göstermen gerekiyor öğrenmesi için. ahlak sevişmek, sarılmak öpüşmek gibi sevgi içerikli eylemlerle doğrudan alakalı değildir. ahlaksız demiş şerefsiz ya. sokakta birbirine küfür eden ahlaksız, para çalan yozlaşmış siyasetçiler ahlaksız, yalancılar ahlaksız, tecavüzcü şerefsizler ahlaksız. tutupta öpüşen sevişene ahlaksız dersen senin ben ağzına sıçarım.
  • kamuya acik alanda opusmeyin ama yorgana, ketcapa, ese, dosta, akrabaya hallenin. ulkenin ozeti boyleyken neden hala sigir ithal ediyoruz anlayabilmis degilim.
    edit : imla
  • bizim insanlarımız öpüşmek nedir bilmediği için kaynaklanan bir ikilemdir.

    sen 5 dakika sonra sevişecek gibi 'öpüşürsen' (ki kaba tabiri yiyişmek'tir erkekler arasında) elbette ki rahatsız olacaktır insanlar. bu saygısızca bir davranıştır. (@manzikert nick'li arkadaşın belirttiği durum buna karşılık geliyor)

    ancak sen gayet masum bir çifte böyle yüklü bir tepki gösterirsen, cinsel ilişki muamelesi yaparsan, aşkın, mutluluğun naif sembolünü lekelemeye çalışırsan elbette ki insanlar da sana yobaz yaftasını yapıştırır.
  • bizim kültürümüze göre öpüşmek çok ayıptır. ama kadını zorla öpebilirsiniz, dövebilirsiniz, yumruk atabiirsiniz, taciz edebilirsiniz kimse karışmaz. mesele rıza olmasi. karşılıklı rızadan hoşlanmıyoruz kültür olarak.
  • akp iktidarından nefret etme sebeplerinden biridir, toplumda öyle bir önyargı oluşturdularki şimdi şunu eleştirsem yobaz, çomar yaftası yiyeceğim allahsız bir birey olarak. insanları sadece dine değil kendi kültürlerine de düşman ettiler. konuya dönersek ben hoşlanmam, yapmam da, fakat yapana da müdahale etmem, isterim ki herkes farkında olsun meselenin dinle diyanetle değil topluma saygı ve görgü kurallarıyla ilgisi var, o yüzden gidip de kusurlarını yüzlerine vurmam. yozlaşma ve yobazlaşma arasındaki dengeyi gözetmek gerekiyor, iki uçtan birinde değil arasında olmak en makulu.
  • seven ve sevilen her insan için normal bir aktivitedir.

    haters always gonna be haters. what can i do sometimes?
    normal koşullar altında başkasının entry'ne entry ile cevap vermem çünkü;
    forum mu amk burası?!

    ama şu manzikertin entrysi o kadar zıvanadan çıkmışki artık adama özelden mesaj atsam abicim bak şu böyle bu böyle desem insan gibi tartışamayacağımızı bildiğimden yapmıyorum, bana da yazık. burdan belki yazdıklarım 1-2 gence ulaşsa, uyandırsa ne mutlu bana.

    komiktir saydığı ülkelerden birinde yaşıyorum şuanda 6 aydır; tayland. ki burada öpüşene kimse öyle hayvan gibi bağırıp çağırmaz, saldırmaz o ayrı mesele de taylandlıları öpüşürken görmek pek mümkün değil çünkü sayın andaval;

    (bkz: doğu kültürü)

    sadece türkleri ya da islamı değil bütün doğuya bok atmaya bayılıyorum!! pardon onun adı "bok atmak" değil, gerçekleri söylemek. neden? çünkü; fact is fact.

    kuzenim 30 senedir asyada yaşıyor. son 15 senedir singapur'da. konuşuyoruz geçen, japonya hastası, uygun koşullar oluşsa direk gidip yaşayacak orada, yatıp kalkıp japonya'yı övecek kadar da argümana sahip. japonya gerçekten asyanın incisi, bu yargımı da gitmeden görmeden buraya koyar altına imzamı atarım. gider görür buraya da editlerim fikrimin değişeceğini sanmıyorum. doğaysa doğa, tarihse tarih, kalite, güç, ekonomi... ama bu kadar japonya sevdalısı kuzenim bile diyorki;
    "kadın olsam yaşayamazdım japonya'da." çünkü gene ısrarla algılayamayanlar için;

    (bkz: doğu kültürü)

    kadına it gibi muamele ediyorlar, kim ne derse desin. nereden o kadar biliyorsun dersen japon kız arkadaşım var o da az anlatmadı hani...

    velhasılı isteyen ön yargılı desin, isteyen cahil desin, isteyen de üstünden silindirle geçilmiş desin(ki buna katılıyorum gerçekten yazık oluyor biz okumuş, azıcık algılarını açmış, düşünen, soran türk gençliğine, şiddet, vahşet, baskı...)

    ben okumuşum 4 sene sosyoloji
    inşallah daha okurum nicesini

    türkiye'den tut da iran'a
    tayland'dan at da japonya'ya

    nicesi bozmuş doğunun kafayı
    kadınla, sevdayla...

    fliegend der bok mu var diyecek ingiltere'yi
    bir; saymam amerikan'ı.
    iki; sevmem ingiliz'i.
    biliyorum yapamazsınız ama
    gülüm azıcık sevsenize birbirinizi?

    ne kalırdı ısınması küreselin,
    ne açlığı afrika'nin,
    ne çılgınlıkları bizim şişko kim'in
    ah şu doğu bir sevişebilseydi!!

    arkadaşlar korkmayın sevmekten, acıtmaz yani bir deneseniz. sevin insanları, birbirlerini seven insanları, içinde aşk olan herşeyi, doğayı, hayvanları... bir zararını görmezsiniz.

    ha olur da böyle bir garip his gelir ulan bu acıtıyor mu acaba falan diye bir ikileme düşerseniz de şunu şuraya bırakıyorum.

    alışmadık g*tte don durmazmış, batıyordur.
    yoksa acıtmaz o, acıtsa duramazsınız.

    edit: imla
  • bunu yapan kültürlü, kendini geliştirmiş, modern bir türk kadını görmedim. nerde cahil bir kezban varsa kendi gibi bir tinerci ile yapıyor bu eylemi. zaten kendine saygısı olmadığı için yer farketmiyor. büyük ihtimalle yerleri yoktur. çorba içmeye gidip, insanların gözünün içine bakarlar. kalksınlar da yiyişelim diye. neyse ne işte rezil insanlardır.
  • öpüşmek gayet masum ve iyi şeyleri temsil eden bir harekettir. mantıken bu eylemi kamuya açık alanda gerçekleştirmenin de bir sakıncası olmaması gerekiyor. fakat yaşanılan ülkede insanlar yobaz, geri kafalı ve şiddet eğilimli ise herhangi bir eylemin olabileceği gibi bunun da sorun yaratması muhtemel, o yüzden dikkat etmek gerekiyor. ben ülkenin bu durumunu bile bile anadolu'da mini etekle dolaşıp sonra dayak yiyen kadını da anlayamıyorum. tamam istediğini giymekte ve yapmakta özgürsün ama karşındaki kana susamış mallar bundan rahatsız oluyor, bunu bile bile yapıp da sonra dayak yemenin alemi yok.
  • kamuya açık alanda nasıl bağıra bağıra pazarcı gibi namaz kılmak ne kadar normalse öpüşmekte o kadar normal bir eylemdir.
  • gençler için hobi olarak yapılan eylem.
hesabın var mı? giriş yap