• yağmurlu bir günde arabanın ön koltuğunda otururken camı kapatmaya karar vermek, sol eli kapatma tuşuna basılı tutarken gözün cama dışardan yapışmış bir yaprağa takılması sonucu da sağ elle onu oradan çıkarmaya çalışmak, tabi bu sırada sol eli kapatma tuşunda basılı olarak unutmak, hızlı manevralarla yaprağı almaya çalışırken sağ eli cam arasında sıkışıp ezilme tehlikesi ile başbaşa bırakmaktır karadenizli olmak.
  • (bkz: laz olmak)
  • su uzerinde karadakinden daha rahat hissetmek
  • * çok eğlencelidir. kameralara fotoğraf makinesi muamelesi yapıp, görüntüyü daha geniş açıdan almak için kamerayı yan çevirip dakikalarca kayıt yapmak ve hatayı evde izlerken farketmektir.

    görüntüde sümela manastırı... ama izlerken kafanızı sağa yatırmanız gerekmekte.

    not: gurur duyayrum kendumlen.
  • dağlarınızın denize paralel olması durumu.
  • bir adam ağzıyla kulağını ısırmış, nasıl ısırmış sorusuna adamın takma kulağı varmış şeklinde cevap vermektir.
    doğru yanıt: adamın takma dişleri varmış.
    (bkz: ters mantık)
  • aklına gelen bir şeyi, delikleri çok geniş bir mantık süzgecinden geçirip içinden geldiği gibi davranış göstermektir biraz da. komik şeyler olur. ki karadeniz insanı kadar kendine gülebilen bir başka bölge insanı var mıdır bilmem.
    çocuksu bir saflıkla yaparız bunu. ve dalga geçilmesini hiç anlamayız.
    (bkz: ha uşak)
  • neredeyse haziran ortasında bir balık ekmek sırasında, satıcıya hamsi var mı diye soran birini azarlamak. salak ama o mevsimde hamsi mi olur?
  • gurbet denen şehirlerde genelde üniversite kampüsüne adımlar atıldığında veyahut koca şehirlerin hüznünde ekmek parasının peşine düşüldüğünde denk gelinen hemşerim memleket neresi sorusuna verilen cevapla alakalıdır karadenizli olmak, ister bu soruya samsun diyin ister sinop , biraz daha yürüyüp trabzon veyahut rize deyiverin .verilen cevabın akabinde soruyu soran elemanın derme çatma karadeniz şivesiyle kendine şirin gelen bir konuşmanın bohçasını çözerek uyy haçan (kalıbımı basarım anlamını bile bilmiyordur) sen laz sun da cümleleriyle kendini ceza sahasına bırakıp ta penaltı kazanmış bir futbolcunun sersem mutluluğu ile sizin yüzünüze bakmasıyla sonuçlanan olaylara hemen hemen her gün şahit olmaktır karadenizli olmak. karadenizli olmak , laz olmaya eşittir; karadenizli olmayan insanların gözünde.
hesabın var mı? giriş yap