• yeni bir layer 1 projesi. erken girdim. ethereum miner ları merge haberleri ile birlikte yeni projelere geçiyorlar kaspa da payını almaya başladı... aleph zero dan sonra yeni favorim. işi bilirseniz kriptoda para var;) https://kaspa.org/ sitesinden tüm bilgilere ulaşılabilir.

    aylar sonra not:
    https://t.me/kaspatr

    bu telegram kanalından kaspa ile alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz.
  • kaspa rekor tazeledi. market cap şu an 57 milyon $. hala çok erken .
  • https://youtu.be/dvgm7ojg0bu

    güncelleme videosu.
    kaspa marketcap 105 milyon.... artmaya devam ediyor...
  • ilk sayfada yerimizi alalım buralar şenlenir. bu arkadaşın 1 dolar olma şansı çok yüksek. güncel fiyatı 0.009 cent. market cap 133 milyon dolares. yukarda milyon milyon alan arkadaşlar o zaman geldiğinde kafalarını taşlara vuruyor olacaklar çünkü çoktan satmış olacaklar…

    bir de eğlence notu düşelim. kaspa kurucusu yonatan sompolinsky, "satoshi nakamoto" ya çok yakın bir anagram:

    yonatan sompolinsky --> onny satosi nakamoto

    'onny' kelimesini ingilizce telaffuz ettiğinizde okunuşu ibranice'de “ben” demektir. ( kaspa israilli bir start up tarafından çıkarıldı.)

    yani 'ben satosi nakatomo. bir 'h' eksik ama anca bu kadar oluyor.

    ayrıca şunu da söylemeliyim yonatan'ın twitter'a katılma tarihi aralık 2010. yani satoshi'nin sosyal medyada en son görüldüğü tarih. bu mesajı da böyle gizemli bir biçimde bitireyim… :)

    edit: yukarıda milyon milyon alanlar utançlarından silmişler mesajlarını ??. çünkü bugün 4 ekim çarşamba 2023 ve kaspa 1 milyar marketcaplerde geziyor. ve hala erken. yukarıda 1 dolar olacak derken çok mütevazi davranmışım…
  • an iti bariyle fiyat 0,009 . rekor üzerine rekor kırıyor. marketcap 134 milyon dolar. yukarıdaki arkadaş da güzel yazmış. kaspa'nın başı yonatan'ın, satoshi olduğuna dair ciddi ipuçları var. ufak çaplı bir kaspa balinası olarak ilgiyle izliyorum bu projeyi:)
  • proje ile ilgili güncelleme bilgisi vereyim. güzel bir düzeltme yaptı. daha fazla eklemek için fırsat veriyor. şu anda fiyatı 0,0048-50 bandında. marketcap olarak da 70 milyonlarda geziyor. son birkaç günde btc dominansı yüzünden tüm kripto piyasası düştü kaspa da ufak da olsa nasibini aldı.

    ledger support her an açıklanabilir. fiyata etkisi olacaktır. ayrıca rust güncellemesi %85 bitmiş durumda. rust rewrite ile hızı saniyede 1 bloktan 30 bloğa çıkması hedefleniyor. zaten en hızlı olan l1 daha da hızlanacak yani.

    ayrıca gelecekte dagknight güncellemesi için funding pool açıldı. 70 milyon kaspa toplandığında geliştirilmeye başlanacak bu protokol. ilk 2 günde bu miktarın %40’ı toplandı. geliştirme için açılan bağış havuzuna tüm komünite üyeleri bağış yapıyor. kaspa bir komünite projesi ve ekip tüm holderlar. dagknight güncellemesi ile transfer hızı internet hızınıza eşitlenecek ve geçilmesi zor bir yere gelecek. bugünkü gibi alım fırsatları bir daha gelmeyebilir. hep birlikte nereye gidecek göreceğiz ancak şunu belirteyim uzun zamandır bir projeye bu kadar yükselmemiştim.
  • vpn ile giriş yapmak zorunda kaldığımız bu zamanlarda kaspa coine entry girelim bakalım.

    zamanında shib , sol , avax , dot çok fazla duyulmamışken ekşi'de ilk sayfalarına bu coinlerle ilgili bilgi vermiştim.maalesef o hesabım saçma sapan bir sebepten uçuruldu.

    bu yukarıdaki coinlerle ilgili ne hissediyorsam kaspa ile ilgili de aynı şeyleri hissediyorum.kaspa'nın vaatleri güzel ve aşama aşama yürüyorlar.fiyatı şu an 0.0075 dolar.2025-26 yıllarında bu fiyatları bulmak bence çok zor.

    yatırım tavsiyesi olmayan bu entry sadece beni bağlar tabii ki.

    bu coin ekşi'de beklediğimden çok daha az ilgi görmüş bu güzel.ekşi'de popüler şeylerin tükenme hızı kolay oluyor.(bkz: swh)

    2025-2026 yıllarında bu entry olumlu veya olumsuz bir şekilde editlenecektir.umarım olumlu bir şekilde olur...

    edit1 : tarih 26 şubat fiyat 0.0088 oldu.

    edit2: tarih 27 şubat önceki ath 0090 dolardı.şu an solundaki sıfırı attı ve 0.011 dolar.

    edit 3: 19 mart 2023 yeni bir ath yaparak 0.018 dolara ulaştı.gate borsasında 21 mart sabahı sergilenecek.bu arada kaspa yazılım dilini değiştirmekle beraber dag knight işini de tamamlamaya çalışıyor.bu entry'yi okuyan ve kriptoyla ilgilenen şanslı kişiler projeyi incelesin.zira olası bir boğada kaspa yazılım dili ve dark knight işini kotarırsa bu fiyatlar hayal.

    edit 4 : 27 mart 2023 fiyat 0.02150 oldu ve yeni ath geldi.layer 1 rüzgarı başladığında marketcap daha da artacaktır şu an 366 milyon dolar oldu.

    edit 5: 29 mart 2023 marketcap 480 milyon dolar fiyat 0.027

    edit 6 : 4 nisan 2023 kaspa yeniden yazılarak daha da hızlanıyor.rush işi bitmek üzere 15 nisan'da alfa sürümleri , mainnet ve testnet yapılacak ve 32 kat daha hızlanacak.şu an 0.03750 dolar.daha ghostdag var o da gelirse acayip bir şey olacak diye yazmıştık ki 2024 yılında ben tamamlanacağını düşünüyorum.

    edit 7: 20 temmuz 2023 binance us takım lideri projeyi inceledi ve şu an 0.035 dolar.kesinlikle binance listeleyecektir.28.7 milyar olan arzın yaklaşık yüzde 70'i dolaşımda.yolumuz uzun sabrımız var.kazamacağız.

    edit 8 : 3 ağustos 2023 dolaşımdaki coin sayısı 20 milyar adeti geçti.kaspa bugün ath yaptı şu an 0.045 dolar.

    edit 9: 7 kasım 2023 fiyatı 0.066 oldu
  • t1 borsalarında listeleme öncesi uçuşa geçen coin. 4 mart sonrasında biraz geri çekebilir. ytd.
  • güncel bir kaspa videosu. kanalda kaspa ile alakalı pekçok video var.
    https://youtu.be/6qg8khrynla
hesabın var mı? giriş yap