• hatırladığım kadarıyla yoktur. yıllardır, her seçimin açık ara en büyük kaybedeni chp olmasına rağmen istifa edebilmiş bir chp'li yoktur. en son büyük bir ekonomik krizde, yıpranmış bir akp ile, büyük coşkuyla girdikleri seçimde bile %22 oy alabildiler (hadi oraya ver, burdan al derken %25 olsun).

    chp'li yöneticilerin her seçim sonrası, hedefi üstlerinden alma yöntemleri yine işe yaramış gözüküyor. insanların umutlarını kullanıp şöyle hile yapılacak, böyle ayrılmayın deyip suçu üzerlerinden salıyorlar. sinirli kitlenin, chp yöneticilerinin üzerinde olması gereken sinirlerini başka yönlere yönlendiriyorlar.

    millet gecelere kadar çabalarken kendileri ne yapıyordur sizce? belli bölgeleri sürekli kazanan mv'leri, parti içindeki koltuğu garanti olan kurmaylar... ne yapıyorlar? sizin kadar kendilerini parçalıyorlar mı?
  • türkiye'de istifa kültürü yerine istifade kültürü olduğu için şaşırtmayan chplidir.
  • doğru, yerinde bir eleştiridir. kazanmanın da kaybetmenin de bir alışkanlığı vardır ve ne yazık ki chp artık kaybetmeyi alışkanlık haline getirdi. yeter bu kadar koltuk sevdası, belki süperdiniz ama şartlar müsaade etmedi, tamam, ama sonuçta olmadı, olmuyor ve bu gidişle olmayacak da. bırakın da bir yenilik görelim, muharrem ince bu kadar kısa sürede nasıl büyük bir atılım yaptı, zamanında partinin başına geçseydi belki şu anda her şey daha farklı olacaktı.
  • neden chp li istifa etsin diye sorduran başlık. bu bir milletvekili seçimi. önemli olan mecliste halki savunabilmektir. ıktidar partileri bunu yapiyor zaten.
    önce şunu düşünmek lazim, somada facia yasandiginda, onca patlamalar olup insanlar hayatlarini kaybettiginde , ekonomi zirveyi aştığında, çifti ağladığında hangi akp li bakan istifa etti.
  • olayı saptırmaya gerek yok. çok makul bir bakış aşısı.

    her seçimden sonra bişiler bişiler oluyor ve chp kayıplara karışıyor. ses seda yok. seçmen kendini kirletilmiş hissediyor haliyle. ulan hani sonuna kadar gidecektik? söke söke alacaktık nerede o güvendiğim adam durumu oluyor.

    he istifa etseler iyi mi olur? sanmam çeşitli çözülmelere yol açar.

    m.ince’nin genel başkan olmadan c.başkanı adayı olması ise tek kelimeyle hataydı. o noktada kıloçdaroğlu feragat edip istifa edebilirdi. ama kişisel hırslar işte..
  • hala ak parti'nin yaptıklarıyla savunulan olay. chp atatürk'ün çizgisinden o kadar kaymış durumda ki, her seçimde kendilerine oy atan biri olarak bu sefer oy vermek istemedim. istanbul il başkanı bile hdp sempatizanı, var mı daha ötesi? 6 oktan hangisi bu durumu temsil ediyor?

    chp'nin aldığı oy ile muharrem ınce'nin aldığı oy arasındaki farktan da görüleceği üzere, yaklaşık 4 milyon chp'ye oy verme potansiyelindeki insan oy vermedi. yapilacak tek şey toplu olarak istifa etmektir. bu bir değil iki değil üç değil.

    ama zaten yönetim en baştan beri muharrem ince'den kurtulmak istediği için, seçim sonucunda istedikleri neticeyi aldılar.
  • bazen “ülkede siyasi eğilim” nedir bilmeyen, genel geçer konulara hakim olmayan, sözlük dışında bir şey okumayan insanlarla tartışırken buluyorum kendimi. sonra diyorum ki “istifa et” oylmz. git menemen yap ayaklarını uzat ege’ye. mis..

    dn: bu ülkede değişen bir siyasi eğilim vardı da biz mi bilmiyoruz? sosyal demokrat oyları belli değil mi? merkez sağ oy vereni ne zaman sosyal demokratı desteklemiş?
    istifadan ne zaman bahsedilir?
    parti görüşünü destekleyen yüzdelik dilim erozyona uğrarsa. (anap ve doğru yol partilerinin bitmesi gibi)
    aq hepsi kapıları kilitlesin gitsin o zaman.
    seçme yaşını 23 öncesine verirsen böyle futbol kulübü zanneder tabi.
    neyse sakinim. krep, yumurtalı ekmek, sigara böreği. neden? çünkü bugün pazartesi.
    çünkü örtmenler tatilde. *

    t: olması gerekmeyendir.
  • yoktur, türk milletinin siyasi tercihleri her ne kadar çeşitli olsa da türk milletinin kültüründe yoktur bu.
hesabın var mı? giriş yap