• keçilerin dağda bayırda yedikleri şifalı otlarla alakası varmı bilmiyorum ama bilimsel olarak insan derisi için en şifalı giyim eşyasıdır kendisi.

    özellikle ayaklarınızda yıllardır geçiremediğiniz terleme, koku, mantar(veya tırnak mantarı), nasır veya ekzema şikayetlerinin kesin çözümüdür bu nesne.

    kesin formülü veriyorum. dış yüzeyi dana derisi, iç yüzeyi keçi derisi, tabanı poliüretan(eski adıyla epa) malzemeden üretilmiş bir adet casual veya klasik ayakkabı satın alıp günlük ve düzenli olarak kullanır iseniz en geç 3 ay içinde bütün bu şikayetlerinizden kesin olarak kurtulup bana da dua edersiniz.
  • ayrıca yatalak hastaların sırt ve bel bölgesinde oluşan su toplanması ve sair yaraların iyileşmesi için bütün halinin çarşaf üzerine serilerek kullanılması tıbben tavsiye edilen ve son derece etkili bir çözüm yöntemidir .
  • keçi derisi denince aklıma dirty jobs'ın keçi derisinden parşömen yapılışıyla ilgili bölümü geliyor. (4x08) hem çok ilginç bulmuştum hem de uzun zamandır izlediğim en iğrenç sahnelerden birine sahipti. link keçi, koyun, dana, geyik gibi hayvanların derisini temizleyip, gerip, bir sürü emek verip el yapımı parşömene çeviriyorlar.

    bir de 2017'de, ingiliz kraliçesinin konuşmasının keçi derisine yazılması gerektiği, mürekkebin kurumasının günler sürdüğü, bu yüzden de konuşmanın gecikebileceği ile ilgili haberler vardı. sonradan anlaşıldı ki konuşma geleneksel olarak keçi derisinden yapılan parşömene yazılıyormuş ama artık hayvan derisi yerine 500 yıl dayanabilen özel üretim kağıtlar kullanıyorlarmış. hatta deriden parşömen yapan bir kişi sorunun mürekkepte olduğunu söylemiş.

    ingilizler kanunlarını eskiden ve hala dana veya keçi derisinden yapılan parşömene yazıyorlar. 800 küsur yıl önce imzalanan magna carta'nın orijinali hala duruyor. link o koyun derisiyle yapılan parşömene yazılmış. link
  • "keçinin meşeye ettiğini, kül derisinden çıkarır." atasözü

    (bkz: aegis)
hesabın var mı? giriş yap