• hic bi$iiciin yok demek. [turp gibisin gocum anlamında]
  • kendimi her turlu yaralama olayimin ardindan "allaaam cok aciyooo" diye feryadi bastim mi babamin derhal belleginden yumurtladigi soz grubu.
  • kedi gibi akıllı, her bıyığının ne yapmakta olduğunu, her kuyruk hareketinin nerelere deydiğini bilen, o jilet gibi tırnaklarını milim ayarlamakta şaşmayan bir hayvan için söylenmiş bir söz değildir bu, aslında maymunlar için, hatta ve hatta babunlar için söylenmiş olsa gerektir. ömrü hayatında bir babun görmüş olan tüm arkadaşlarımızın beni haklı bulacağına eminim, değil yara, çok gelişmiş, kendine ait bir hayat kurmuş bir pembe bir organizmaya benzer babun götü dediğiniz.
  • "kedi götünü görmüş yarraa zannetmiş" şeklinde de söylenegelir.
  • sözün daha değişik bir şekli de kedi götünü görmüş yara sanmış, baka baka usanmıştır
  • bir diğer söylenişi ise "kedi götünü görmüş ah yaram demiş" şeklindedir. üzerinde durulmayacak küçük sorunları abartan insanlara söylenir.
  • kedinin götünü görüp yara zannettiğini bilmemiz şu teknolojiyle mümkün değildir, kediler götlerini göt olduğu için temizlenme amaçlı yalarlar. bu lafı çıkaran kişi kendi götünü görüp bi boka benzetemediği için yara zannetmiş sonra da ''kim ulan bu dallama, götünü yara zanneden'' diye soranlara ''kedidir kedi'' yanıtını vererek bu günahı yüzyıllar boyunca taşımaları için kediler üzerine atmıştır.*
  • anne-babalarin, cocuklarinin aciya dayaniklilik seviyelerini arttirabilmek icin kullandiklari motiv tumce.

    bir tarafinizdan cikan yaranin aile uyelerine ibrasi esnasinda ailenin buyuk uyesinin burun bukmesi, bu tumceyi kullanmasi ve kendisinin istiklal savasi esnasinda aldigi sarapnel yaralarini teshir etmesi ile evin genc ve tecrubesiz bunyesi aslinda acinin ve acinin kaynagi olan yarasinin ne kadar onemsiz, bedeninin buyuklugune ve kapasitesine kiyasla ne kadar da ufak oldugunun farkina varma yoluna ittirilir.

    bu mentalite ile buyuyen sahislar gelecekte herhangi bir spor musabakasinda yada extreme sport aktivitesinde karsilastiklari herhangi bir sakatligi kara boga nidasi ile gecistirir ve mucadeleye her sekilde devam eder hale gelmis iken, bunu ailesinden alamayanlar bir ahmet dursun, bir arif erdem kirilganligi ile yuzyuze gelmektedirler.

    bunu bir de cakalligina sevgiliye teshir eden ve o noktaya ozel muamele alan bunyeler mevcuttur ki -ki bu ekolun lideri indiana jones'tur - asil cakal onlardir.
  • insanın kendisini dışarıdan göründüğünden daha farklı algıladığını, kendisi ile ilgili gerçeklerle karşılanşınca da şaşkınlığa düşeceğini anlatan ata sözü.
hesabın var mı? giriş yap