• gıcık bi hocadır. amerikalarda okuyup gelip artiz artiz hava basmaktadır öğrencilere. yoklama almadığı bi derste, ödevleri ders saati dışında kabul etmemesinin nedenini öğrencilerin derse devam etmelerini sağlamak olarak açıklaması ile çelişkilerine çelişki katmıştır. işte öyle birşey.
  • derste bi konuyu anlatır, sonra da der ki : "aman iyi dinleyin buraları bakın bi daha anlatmam. sonra mezun olup geliyosunuz aynı soruları sormaya, ben de danışmanlık ücreti alıyorum sizden."

    ben de böyle biri olsam heralde bütün kızlar bana aşık olur idi...
  • şeker gibi bir adamdır. odtü inşaat mühendisliği zemin dalındaki en dinlenebilesi hocadır. ce363 kodlu soil mechanics dersini veriyorsa mutlaka onun dersine girilmeli dersin zevki çıkarılmalıdır. bu dönem kendisi dekan yardımcılığıyla meşgul olduğu için lisans dersi açmayıp sadece yüksek lisans ve doktora derslerini vermektedir.
  • zamanında ce102 introduction to civil engineering dersinde biz şuursuz birinci sınıf öğrencilerine geoteknik dalını tanıtırken "ilerde hepiniz en az bir tane istinat duvarı tasarlayacaksınız" demiş, geotekniği ilgi çekici bir şekilde anlatmış, dikkatimizi çekmeyi başarmış hocadır. dersin ilerleyen haftalarında görmüştük tabi, bütün hocalar kendi dallarını çok cazip gelecek şekilde anlatıyor, insanın aklını çeliyormuş. daha sonraki senelerde de gördük zaten geoteknik ne menem bir şeymiş. neticede benim aklımı sadece birinci sınıfta çelmişliğiyle kalmış olan hocadır, ama pek çok öğrencisi özellikle yüksek lisans ve doktorada açtığı derslerde kendisini sevip saymaktadır.
  • derste öğrencilere yönelttiği "are you with me?" ve "veryyyyyy goooooooooooood!" kalıplarıyla özdeşleşmiş olan, odtü inşaatın en birikimli, en nazik, en öğrenci dostu hocalarından biridir. iyi ki vardır.
  • tahtaya yazdığı kısa, öz notları ve çizdiği grafikleri deftere geçirdikten sonra çok iyi bir hitaba sahip olduğu için arkanıza yaslanıp can kulağı ile dinlenen, mesleki anlamda püf noktalarına ulaştırabilen, birebirde rahat bir şekilde iletişime geçilebilen nâdir akademisyenlerden biridir.

    alanında ne kadar kült olduğuna bir örnek;

    “şimdi anlatacağımı iyi dinleyin, zemin mekaniği’nin % 80’i şu iki grafiktedir (tahtayı işaret eder). bu ders benim dersim değil, karl terzaghi’nin dersidir. terzaghi arthur casagrande’ye anlatmıştır, casagrande harry bolton seed’e aktarmıştır, harry bolton seed oğlu raymond seed’e, raymond seed ise bana anlatmıştır. ileride bir gün anlatacak olursanız bu sırayı geçmeyi de ihmâl etmeyin.”
  • bir seminerine katılma şansım oldu bugün. hocaligin hakkını veriyor gerçekten. kiçi başı ayrı oynuyor birşey anlatırken ama saatin nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz asla. bir slayt üzerinde yarım saat durup bazı slaytlara sadece el sallıyor kendi deyimiyle. bir de en sevdiği denklem y=2 imiş (:
  • hayata dair tutumu, yaşadıkları, bildikleri ve bildiklerini aktarış şekli ile dersine giren öğrencilere geoteknik mühendisliğini sevdiren ve mühendisliği teoriden alıp pratiğe döken hoca. settlement anlatırken üzerine yük yüklenen toprak rolü ile en salak adamın bile aklında bir şeyler kalmasını sağlar. kemal hocadan kesinlikle bir dönem ders alınması gerek. teoriye dayalı anlatımların arasında, inanılmaz bir ferahlık gerçekten. ama eğer ce363 soil mechanics dersini kemal hocadan aldıysanız, tavsiyem ce366 dersini farklı hocadan almanızdır. dersleri inanılmaz eğlenceli ve bilgilendirici geçse de, aynı hikayeleri tekrar tekrar dinlemek etkisinin azalmasına sebep oluyor.
hesabın var mı? giriş yap