• kafası sürekli kendisine takılan ve bu takıntıdan kendisini bir türlü alamayan insandır. hayır, öyle egoist, narsist vb. kişilik yapıları anlaşılmasın. aksine yürekleri çoğu zaman başkaları için çarpar. tamam biraz benmerkezcilik vardır ama; bu “benmerkez”in içinde başkalarına ayrılmış genişçe bir yer her zaman vardır.

    burada belki elde olmayan bir saplantı hali söz konusudur. yani bu vatandaş da bilir durmadan kendisiyle uğraşmanın pek normal olmadığını, ama kendini bundan bir türlü de alıkoyamaz. hatta olumsuzluklar, kendisinde eksik bulduğu ve belki üstesinden gelemediği noktalar onu daha çok rahatsız eder. ve tam da bu noktaların sarmalına takıldığında artık oralardan bir daha kolay kolay çıkamaz.

    bunalımlara girer sık sık. kendini içkiye vurur. sağlığı bozulur. bunun da bilincindedir. ama yine de kendini bu denli kendisiyle meşgul olmaktan kurtaramaz. hele alkol krizlerinde bir sürü yanlış şeyler yapar, kalıcı izler bırakır bu yaptıkları. sevdiklerini bir bir kaybeder. hatta intihar girişimlerinde bulunur. tesadüfen yaşama döner. tekrar kaldığı yerden kendisiyle savaşmaya başlar. bu haline de bir çare bulmak ister; çünkü hayli farkındadır bu durumun. psikologlardan destek aldıkları da olur. ama ne çare.bu kısır döngü böyle devam eder gider kendine musallat insanda.
hesabın var mı? giriş yap