• birinde; tarihe geçmiş, ömürlerini belli amaçlar için tüketmiş, çağ açmış yada kapatmış insanlar ile sohbet etme şansı yakalarken, bir diğerinde; tarihe kara leke olarak sürülecek olan bir cahiliye devrinde, çoğunluğunun bir baltaya sap olamadığı, herkesin; her konuda fikir beyan edebilme cüreti gösterdiği ve hatta "kitap okumak ile ekşisözlük okumak" konusunu tartışan benim gibi insanlarla sohbet etme şansının yakalanılabileceği bir karşılaştırmadır.

    aramızda çağımızın (bkz: dante)'leri, (bkz: shakespeare)'leri hadi olmadı (bkz: sabahattin ali)'leri, (bkz: yaşar kemal)'leri bulunabilir elbet; fakat ben henüz ne gördüm, ne duydum. burada en çok (bkz: survivor) konuşulur, en popüler isimler ise (bkz: nusret gökçe), (bkz: şeyma subaşı) ve malum kişidir.

    yani, yine de sen bilirsin.

    edit:imla
  • edebi bir metinle edebi olmayan bir platformun gereksiz karşılaştırmasıdır.

    evet salt bilgi veren kitaplarda vardır ancak okuduğunuz metin edebi bir metin ise o sizin kişisel gelişiminizi sağlarken sözlük size gündem hakkında bilgiler sunar ve sizler bunu yapmak uğruna haber sitelerinde de vakit geçirebilirsiniz ya da twiter, facebook gibi platformlar'da işinizi görecektir.
  • kitap okumak şahsen hayata karşı daha umutlu bakmamı sağlıyor. lakin sözlükteki içerikleri okuduktan sonra hayata küsüp yorganın altına giriyorum
  • kitap okumayıp ekşi sözlük okuyorsan eğer bildiğin her şeyi sana ekşi öğretmiştir. keşke kitap okuyup buraya kendi özgün fikirlerini ve yorumlarını yazsaydın.
    kitap candır.
  • her ikisinde de secici olmak gerekir, ama tabiki kitap okumanin daha onemli oldugu bir gercektir.
  • ekşi sözlükte entrileri okurken kapattığım anda beynimin allak bullak olduğunu hissediyorum. sanki bir anda birbiriyle alakasız bir çok bilgi kafamın içine atılmış çöp yığını gibi.

    kitap okumak ise beynin masajıdır. dinlendirir, rahatlatır “ohh be !” hissi yaratır.

    özetlersek,ekşi istanbul trafiğinde sıkışmak;kitap okumak ise göl manzaralı bir dağ evinde olmaktır.
hesabın var mı? giriş yap