• kktc cumhurbaskani mustafa akinci kktc'nin turkiyeye baglanmasinin korkunc olacagi konusunda aciklama yapmistir. daha önceki aciklamalari da turkiyeye karsi pek dostane degildir. eskiden turkun turkten baska dostu yoktur diye dusunurduk ama azerbaycan, kktc ve diger turk cumhuriyetlerini düşününce, bize en büyük dusman önce kendimiziz diye düşünmeden edemiyorum.

    (bkz: https://tr.sputniknews.com/…nma-ihtimalini-korkunc/)
  • tüm kamusal maaşların türkiye tarafından ödendiği milli dava olarak her türlü baskı ve yaptırımlara göğüs geren bir ülkeye karşı yapılan bu davranışların en az tabiri ile besle kargayı oysun gözünü sözünün anlattığıdır.
  • aynı zamanda bir ülkenin cumhurbaşkanıdır.

    bir ülkenin.

    başka bir ülkenin.

    sen önce bi onu kabul et.

    edit: hala hatay gibi olacak diyenler var. tey allam
  • ulan kendi yavru vatanımızla bile düşman olduk şaka gibi.
    yakında azerbaycan'la didişir ''türk'ün türkten başka dostu yok'' diye meydanlarda mastürbasyon yapar bu millet. bak görürsün.
  • gerici-faşizmin yorumudur.

    kendisi türkiye düşmanı değildir, sadece kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nin kurulma esaslarını hatırlatmakta ve endişelerini dile getirmektedir. tabii ki, bu arada, türkiye cumhuriyeti'ne de bir noktada haksızlık etmiş...

    haksızlık konusuna geleceğim... önce, konuyu bir özetleyelim...

    kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti, aslında, kuruluş temellerinde de vardır, rum tarafı ile anlaşmadan sonra kurulacak federasyon hükümetinde yer alacak, iki halkın eşit söz hakkına sahip olduğu ortak yönetimde yer alacak yapıyı temsil etmektedir.

    türkiye cumhuriyeti de uluslararası hukukun ve birleşmiş milletler'in gözünde kıbrıs'ta yaşayan türk halkının garantörüdür.

    türkiye cumhuriyeti'nin adadaki varlığı, ilgili birleşmiş milletler kararları ve uluslararası hukukun temellerini oluşturduğu bir nesnelliğe dayanmaktadır. iki toplum arasındaki görüşmesinden sonra kurulacak olan kıbrıs konfedere cumhuriyeti'nin sonrasında türkiye, adada askeri varlığını bulunduran diğer devletler ile birlikte çekilmeyi vaat etmiştir.

    kktc cumhurbaşkanı sayın akıncı'nın aslında altını çizdiği konu da budur. türkiye de zaman zaman yaptığı açıklamalarda kuzey kıbrıs'ı ilhak etme niyeti olmadığını dile getirmiştir.

    bu konuda türkiye cumhuriyeti devleti'nin resmi kaynaklarını inceleyebilirsiniz;

    http://www.mfa.gov.tr/…erelerinin-baslangici.tr.mfa

    ne diyor, dışişleri bakanlığı'nın arşivindeki kayıtlar?

    "türkiye, ingiltere'nin olumsuz cevap vermesi üzerine, ada'daki türklerin güvenliğini de dikkate alarak 20 temmuz 1974 günü barış harekatı’nı başlatmıştır. böylece kıbrıs'ın yunanistan'a ilhakı önlenmiş, kıbrıs türk halkının varlığı da güvence altına alınmıştır. türk barış harekatı aynı zamanda yunanistan'da cunta idaresinin de sonu olmuş ve ülkeye demokrasi getirmiştir."

    "kktc cumhurbaşkanı sayın talat, bm genel sekreteri ban ki-moon'a 22 şubat 2008 tarihinde mektup göndererek, kıbrıs türk tarafının çözüm yönündeki iradesini muhafaza ettiğini ve yeni bir müzakere sürecini başlatmaya hazır olduğunu vurgulamıştır. sayın talat mektubunda ayrıca, önümüzdeki döneme ilişkin kıbrıs türk tarafının beklentilerini ortaya koyarak bmgs ban’ın kişisel olarak sürece dahil olmasını ve kapsamlı çözüm çabalarına ivme kazandırmasını istemiştir.

    sayın başbakanımız 6 mart 2008 tarihinde bm genel sekreteri ban, ab komisyonu başkanı barroso, bm güvenlik konseyi daimi üyeleri ile ab üyesi ülkelerin devlet veya hükümet başkanları’na gönderdiği mektuplarda, 2008 yılının kıbrıs’ta adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme ulaşılması için bir fırsat penceresi sunduğunu, türkiye'nin, cumhurbaşkanı sayın mehmet ali talat’ın sözleri ve eylemlerinde ifadesini bulan kıbrıs türk tarafının yapıcı yaklaşımını desteklemeye devam ettiğini, türkiye’nin, anavatan ve üç garantör devletten biri olarak kapsamlı müzakere süreci yoluyla çözüme katkıda bulunmaya kararlı olduğunu, ayrıca kıbrıs türk halkının maruz bırakıldığı haksız izolasyonların kaldırılması yönünde somut adım atılmasını beklediğimizi bildirmiştir."

    1975'ten bu yana devam eden görüşmeler var. kuzey kıbrıs'ın ilhak edilmesi, bazı sağ siyasetçilerin kendi tabanlarına yönelik söylemleri dışında, asla bir devlet politikasına dönüşmemiştir.

    burada, sayın akıncı, türkiye cumhuriyeti'ne düşmanlık etmemekte ama bir noktada haksızlık etmektedir;

    "yarım asırlık bölünmüşlükten sonra tek işler çözümün federal bir çatı altında yeniden birleşme olduğunu anlatan kıbrıs türk toplumu lideri, bu başarılamazsa, kuzey kıbrıs'ın daha fazla bağımlı hale geleceği 'ankara tarafından yutulabileceğini' ve 'de facto türkiye iline dönüşebileceğini' dile getirdi. " kaynak

    haksızlık ediyor, diyorum; çünkü, türkiye cumhuriyeti'nin "iki eşit toplum ve iki eşit yönetim" konusundaki politikası devam ediyor.

    https://www.brtk.net/…-kibris-konusu-da-ele-alindi/

    zorunlu not;
    bu söylediklerim, burjuva siyaset açısından gündem. biz komünistlerin kıbrıs meselesine yaklaşımı ve önerdikleri çözüm çok daha farklı. onu da bir ara şey ederim...
  • ypg'ye müdahaleye karşı yorumlarına bakılırsa bayağı doğru bir yorumdur. komunistiz demekle gerici-faşizm laflarından medet ummakla bu gerçekler değişmez. zaten bugün nette bi harita gördüm.

    iddialara göre, rumlara maraş'ı vermeyi teklif etmiş. gören de savaş kaybetti, toprak bırakıyor sanar. hadi oradan.

    rum halkı adada türklerle eşit söz hakkına sahip olmak istemiyor. bitti.
  • memur maaşlarını kesin bakın bakalım ne oluyor
  • bütün dünya tarafından "bağımsız" bir ülke olarak tanınması için "kıçımızı yırttığımız" bir ülke cumhurbaşkanı'nın yaptığı konuşma sonucu kendisine linç uygulayanların yakıştırmasıdır. "parayı veren düdüğü çalar" basitiğinin sonucudur bu yargılamalar. ömer seyfettin'in "diyet" isimli hikayesini akla getiriyor. bir de utanmadan istifaya davet edenler var. senin memurun mu, kimi istifaya çağırıyorsun sen, hayırdır? görevden al istersen ha? dayı'nın da dediği gibi: saygı göstermeyen saygı göremez yiğen...

    düzeltme: imla
  • muhtemelen türkiye'yi yöneten zihniyetle aynı yerde olmak istemeyen biridir.
  • kıbrısa gidenler bilirler orada türkleri yani bizleri çok sevmezler. barış harekatında türk askerinden zulüm gördüklerini söylerler vs.vs. o yüzden cumhurbaşkanlarının da bizi sevdiğini düşünmüyorum. adamlara kalsa ingiltere sömürgesi olmak isterler. ki prizleri bile kullandıkları ingilizdir. nys lafı çok uzattım hepsinin canı cehenneme. onlar bizi sevmiyor biz onları. ayrıca konuşacakları türkçeyi de s2m.

    tanım: dünyada tek bizim tanıdığımız ülkenin cb'sinin bir sözü.
hesabın var mı? giriş yap