• ucuz yemek yeme hakkıyla işverenin personelini insanlık dışı çalıştırma rezaletini karıştıran sözlük yazarları olması rezaletini görmemizi sağlamış rezalet.
  • servis beş dakika geç gelse ayrı bir rezalet başlığı açacak kimselerin yadırgadığı durum.

    ne istiyorsunuz abi siz tam olarak?
  • rezalet puanım 2/10.
  • ben de denk geldim. adamlar koşturarak çalışıyor ama suratsız değildi hiç biri. demek ki win win durumu var. bahşişi dayayıver bi zahmet tatlı niyetine kardeşim.
  • rezalet puanım 0/10, adamlar bu hızdan ötürü kazanıyorlar, aksi durumda otoyol kenarlarında ki şubelerinde ramazan pidesi kuyruğu gibi kuyruk olur, 30 saniyede köften masanda, sıcak dumanı üstünde daha ne olsun, nusr-et değil burası? ya da aheste aheste rakı balık mekanı da değil üstelik! her şubesi de bu kadar kalabalık, özellikle pik zamanlarda yiyeceksin ve kalkacaksın, diğer insanlara sıra gelsin.
  • bana rezalet gibi gelemeyen başlıktır.

    bazı işletmelerde bazı saatlerde aşırı yoğunluk yaşanabilir. bu saatlerde personel ister istemez daha hareketli olmaktadır. burada yazarın dikkat çektiği durum zorla böyle yapıldığı şeklinde lanse ediliyor ama 1 saatlik öğle arasında yığılma olacağı ve herkesinde işe zamanında yetişmek için hızlı servis beklediği bir ortamda personeline servisi koşarak yapmaları istenmiş olabilir. sonuçta oraya gelen müşteri 1 saat içinde sipariş verip yemeğini yiyip kalmak isteyen müşteri kitlesi bu bir saat için yaşanan özel bir durum var.

    bu sadece bu lokantada değil herhangi bir esnaf lokantasına gidin sanayide olsun çarşıda olsun öğlen arası yada dükkanlar arası koşarak tepsi götüren çalışanları sıklıkla görürsünüz.

    burada asıl rezalet yazarın çevre masaları çok gözetmeksizin çekim yapması olmuş. oradaki çalışan belki ailesinden habersiz çalışıyor. masada oturan müşteri orada olduğunun bilinmesini istemiyor olabilir. bu tip görüntüler alınırken ve yayımlanırken daha dikkatli olunması gerekir. bu daha büyük rezalet gibi geldi bana.
  • buraya yeni şubesi açıldı ömrü çok uzun olmaz demiştim ama yanıldım galiba. 2 hafta olmasına rağmen daha gitmedim ama oturacak yer yok.
    köfte 16 tl incik 12 tl olunca piyasanın ortalama neredeyse 10 tl altında bir hizmet var.
    yukarı da arkadaşın dediği gibi eğer hizmet geç gelseydi bu seferde ondan şikayet edilecekti.
    evet herkesin işe ihtiyacı var ama kimse zorla çalışmak zorunda değil. bu yüzden ağlayan meslek gruplarını hiç anlamıyorum.
  • öncelikle rezalet puanım 0/10 baştan belirteyim..

    sonuçta burası 'fast food' mekanı, ağır bir restoran havası beklememek lazım
    ancak, yemek yerken sürekli etrafımda koşan birilerini görmek benim pek hoşuma gitmezdi.

    belki bunun da, müşterilerin hızlı hareket etmelerini (yemek yemelerini) sağlama gibi
    bir yan etkisi vardır. sonuçta masanın hızlı dolup boşalması işletmenin lehine.. değil mi ya?
  • kocaeli de fort fabrikasında çalışan işçileri dinlesen ağlarsın. alamancıların fabrikada çalışma şartlarını dinlesen intihar edersin ( orada hiç olmazsa maaş iyi diye avunursun belki). çin japonya vs zaten iş manyağı olmuş. yani dünya da bu iş böyle işliyor.
    evet iş ağır ama orada çalışanlar da o işi emekli olana kadar yapmayı düşünen insanlar değil. kızlar evlenene kadar çeyiz parası biriktireyim, erkeklerde daha iyi bir iş buluncaya kadar takılayım modunda.
    rezalet falan değildir. vahşi kapitalizm deyin, hayat zor deyin anlarım ama rezalet yok ortada.
    devlete kapağı atmış mutlu azınlık hariç çoğu iş sektörü insanı yıpratır.
hesabın var mı? giriş yap