• yaklaşık 13 senedir lens kullanan biri olarak ilk kez bu sene yaptırdığım, daha doğrusu ilk kez bu sene yapmamın söylendiği muayene. bu sayede lens kullanıp kullanamayacağımı söyleyecekler, gözbebeği çapımı ölçecekler ve ona göre reçete yazıp lens vereceklermiş. eskiden olduğu gibi gözlükçüden numaram şu, şu marka lens istiyorum diye kafana göre hareket edemiyormuşsun. tamam buraya kadar güzel ama geçemeyeceğim diğer ayrıntı ise bunu sadece özel hastanelerin yaptığı ve 94 tl aldıklarıdır. ben daha ucuza işimi hallettim ama araştırmak gerekiyor biraz. sağlık sistemindeki değişikliklerin çoğundan ne yazık ki bu şekilde haberdar oluyoruz. demek ki bu zamana kadar yetersiz hizmet alıyorduk, şimdi de yapılan iyileştirmenin karşılığını fazlasıyla veriyoruz.
  • bugün itibariyle olduğum muayene. öncelikle şunu belirtmekte fayda var, güzel bir şey. keza ben hayatımda lens kullanmamış olduğum için optikçinin tavsiyesi ile yaptırdım. muayenede göze damla uygulaması ve kuruluk testi yapıyorlar ki bu kuruluk testi adamın canına okuyor. göze kağıtlar koyuyorlar falan. bi filmde vardı hani kurbanlarını uyutmamak için gözlerini açık tutan çelik bir aparat kullanıyordu katil. aynı onun gibi işte.

    velhasıl kelam, sonunda günlük bir lens takıp bir yarım saat o lensle durmanız isteniyor. tekrar muayene ve sonuç açıklanıyor.

    edit: filmimiz clockwork orange. hatırlatanlara teşekkürler.
  • 6 ayda bir lens yenilerken gittigim
    muayene. ılerleme var mi diye bakiliyor, beles.

    yurt disindan getirtin internet uzerinden. cok cok daha uygun. 6 aylik lens, suyu, muhafaza arac gereci 45 euroya geliyor bana.
  • devlet hastanelerinde bedavadan yaptırabileceğiniz muayenedir.
    lens doktor kontrolünde kullanılması gereken ve yanlış kullanımlarda ciddi komplikasyonlara yol açabilen bir tedavidir.dolayısıyla ben taktım oldu zihniyeti kendi gözünüzü riske etmekten başka size bir yarar sağlamaz.
    not:lens muayenesi konusunda sıkıntı yaşayan varsa mesaj yoluyla bana ulaşabilir.
  • gerek duymadim bu zamana kadar. sise dibi gozluklerimi atali yillar oldu. 2 senedir goz muayenesi de yaptirmadim. hatta lens alirken ucuza gelsin diye solisyon bile almiyorum. 100 cc izotonik ayni isi goruyor.
  • bir kere üniversite hastanesinde yaptırdım. sonuç olumsuz çıktı. damla verdi bir süre kullan öyle gel dedi. damlayı 1 2 kere damlatıp sonra sıkıldım kullanmadım. 6 ay sonra filan bir de özel göz hastanesine gideyim dedim. oradaki doktor lens takabileceğimi söyledi. bu elemana da ben inanmadım. büyük ihtimalle lensi kendileri getirttikleri için onu satmak için öyle söyledi. geçenler de bir kere daha üniversite hastanesine gittim. muayene ettiler. olmaz dediler. damla verip sonra gel dediler. yine damlayı maksimum 2 kere kullanıp sıkıldım.
  • kuruluk testi ne ola ki? daha iki gun once ozel bir hastahanede muayene olmaya gittim. 15 yildir lens kullaniyorum. ancak ilk defa lenslerimi cikartmadan muayene etti doktor.cok garip geldi bana ve geri donup bi de cikarticam oyle bakin diye kafa utuledim. doktor benim uzmanligim bu bana guvenin diye dil doktu baya. gerci ayni cikti lensli ve lenssiz derecesi.
  • götten uydurma bir muayenedir. normal göz kontrolüne gittiğiniz zaman sormanız yeterlidir, doktorunuz size söyler, hatta deneme lensi taktırır elinde varsa.

    ama işte doktoruna da bağlı. sırf reçeteyi kaybettiğim için özel bir yere gittim sgk anlaşmalı. lazerle niye çizdirmiyorsun bikbik derken en son "biz 18 yaşından sonra çiziyoruz" diye bir laf çıktı ağzından. kafa göz dalacaktım ibnenin evladına, para için neler yapıyorlar. akıllı olun, 26 yaşından önce çizdirmeyin. ilerleme riski mevcut.
  • hani hayatında ilk defa lens kullanacak kişi zaten göz doktoruna gider, göz muayenesini olur, reçete ile lensini alır ama, şu haliyle lens satın alabilmek için reçete zorunluluğu saçma sapandır.
    10 senedir lens kullanıyorum, son 5-6 senedir de lensleri internetten alıyorum, o yüzden bu uygulamadan haberim bile yoktu.
    kredi kartım dolu olduğundan internetten sipariş edemedim, nakit parayla alayım 1 kutu dedim. (günlük lens kullanıyorum 1 kutu zaten 15 gün gidiyor) reçete olmadan lens satamıyoruz dediler. şaşırdım zaten, renkli lensleri de mi doktor yazıyor dedim, komik geldiğinden. evet doktora gidip lens kullanabilir reçetesi alacaksınız, 1 yıl geçerliliği var sonra lens alabilmek için tekrar reçete almanız lazım yılda bir dediler. ama ben internetten alıyorum ya? nasıl yani? dedim, bizde böyle dediler.
    ayrıca 'kafasına esenin lens kullanması ciddi komplikasyonlar oluşturur' bahanesi de komik yani, ilk kez lens kullanmaya başlayacaklar için, zaten gidip doktorda muayene olup lens kullanıyor insanlar. 10 yıldır lens kullanan adam, hele ki bunu netten sipariş edebiliyorken, nasıl bir mantık. herhangi bir ilacı antibiyotiği bile eczaneden parasını verip alabiliyorsun, ancak kırmızı-yeşil reçeteli ilaçlar reçetesiz satılmıyor. ama lens tehlikeli? ciddi komplikasyonlar? kullandıkça bağımlılık mı yapıyor, töbe yarappim, bir kere kullanmaya başlayınca, zaten takarken ederken bile gözünde en ufak bir problem varsa anlayıp doktora gidiyorsun. hem de normal bir insan, gözünde arpacık çıkacağında hissetmez bile, ama lens kullanan adam hissedip doktora gitmek zorunda kalır böyle bir şeyden bahsediyoruz. hem de bir kere lens kullanmaya başladım bir kere reçete aldım, gözümde bir sorun olmadıkça lens alabilirim de yok, o aldığınız mağaza reçetenin fotokopisini sisteminde saklıyor ama başka gözlükçüden alacaksanız reçete hep yanınızda olacak, tatile gittim lensim düştü ya da bitti ya da kayboldu, tatile gittiğim yerde yeni lens alayım yok, reçete getireceksin? allah aşkına, lensin bilinçsiz kullanımıyla gözüne zarar verebilecek adam, doktor reçete yazınca birden bilinçli bir kullanıcı mı oluyor. ben 10 senedir lens kullanıyorum, gözümün numarası her 5 yılda bir 0,25 değişiyor son 15 senedir o yüzden de gözümde bir sorun olmadıkça, kuruluk vs. olmadıkça doktora gitmiyorum, 2-3 senede bir gidiyorum doktora. göz doktorlarına iş olsun diye yapılmış gibi bir uygulama.

    bu arada geçen hafta göz doktoruna gittim, lens kullandığım için reçete de vermişti allah allah ne gerek var demiştim, antetli kağıda bile yazılmamış normal bir kağıt parçasına numarayı, çapı, bc yazmış, doktor imzası mühürü falan da yok. zira tahminimce lens eczanede satılmadığından ve e-reçete uygulaması başladığından, zaten normal yazılı reçete kağıdına reçete yazılmadığından, durum bu kağıt yani. kağıdı da atıvermiştim bu ne la ben bunları biliyorum zaten diye.
hesabın var mı? giriş yap