• bunu yaparken sorun şekli teknik özellikleri değil nereye koyacağındır. konteynerler evi kredi kartına 6 ay taksitle veren bile var. başlangıç olarak 21mt2 lik içinde tuvalet+banyo+mutfak olan modeli koy, paran oldukça diğer odaları da eklersin. şu anda belediyeden izni+altının betonu+konteyner ev+nakliye ve işçiliği en fazla 60-70 bin tl ye yaptırabilirsin de dediğim gibi sorun koyacağın arazi nerede?
  • konteyner geçici konut olarak tanımlandığı için imar mevzuatında yeri farklı. imarı olmayan alanlarda bile %2.5'u geçmeyecek biçimde kullanılabiliyordu en son araştırdığımda. yani bir dönüm toprağınız varsa 25 m2 hakkınız var. buraya kadar kolay.

    iş su ve elektrik almaya gelince iş biraz zorlaşıyor. yola sınırınız yoksa elektrik işi zor. güneş panellerine yatırım yapmalısınız. şebekeden çekme izniniz varsa parselinizden ulusal ağa ulaşım için gerekli direk-tel vb sizden talep ediliyor.

    su için de dsi'ye başvurup artezyen açma ruhsatı edinmelisiniz.

    kanalizasyon bağlantınız olmadığı için foseptik çukuru veya tank arasında tercih yapmalısınız. ikisinin de avantaj ve dezavantajları var.

    çok önemli bir şey de şu: parselinizin çevre güvenliği tam olmalı. mevsimlik kullanacaksanız, mevsim dışında çoban-avcı-hırsız gözünüz gibi baktığınız konteyner evinizi ve toprağınızı yağmalar; içine eder mecazi ve gerçek anlamında. (örneğin yetiştirdiğiniz ağacı kesip ısınmak için verandanızda veya içerde yakabilirler. yapar bunu birileri en geç iki yıl içinde) bir dönüm arazinin çevre güvenliği (dikenli tel değil; beton duvar + sabit çit olacak) için de para saçmanız gerekiyor.

    yani kısaca; konteyner kolay ve ucuz; ancak orada yaşamayı sağlayacak takviye faaliyetler zahmetli ve pahalı. ama eminim ki her şey hallolduktan sonra vereceği keyif buna değecektir.
  • öncesinde belediye işlemleri biraz yorar. ancak her şey bittikten sonra oturup çayınızı ya da biranızı içerken tüm yorgunluğunuz geçer.
    konev

    elimden geldiğince süreci paylaşmaya çalışmıştım. düşünen varsa belki faydası olur.
    şöyle bırakayım; bıraktım
  • japonya'nin chiba kentinde bulunan konteyner oteli gordukten sonra cok aklima yatan bir fikir.

    bu otelde oldugu gibi 2 konteyneri ust uste koyup 2 katli yapmasi da guzel olur.

    casual resort coff ichinomiya

    dis gorunus

    ic gorunus
  • çelik konstruksiyondan ev yapmak m2 si anahtar teslim 1100 - 2000 tl aralığındadır.

    tabiri caiz konteyner ın bileşenleri ve alternatifleri bir hayli fazla olup, 1 sınıf kalite malzemeler ile ısı yalıtımı, klimatizasyon problemleri olmayan şahane bir ev ortaya çıkabilir.

    sökülebilir çıkarılabilir - modüler bir yapı olması da cabasıdır. imar konusunda barışçıldır : )
  • netflix'te yer alan "sıra dışı evler" programını her izlediğimde hevesle yapmak istediğim şeydir.
  • malzemeler:
    1 adet konteyner
    1 adet kendinize ait tarla yada arsa tapusu
    1 adet resim (konteynerin)
    tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelene kadar e-devlet içinde 5 dakika kadar karıştırıyorsunuz. ve imar barışı nız hazır
  • ciddi ciddi yaptırmayı düşündüğüm şey. hatta hazır satanlar bile var. 10 15 bin tl'ye dağın başına konteynır ev dikmek mümkün.
  • espiri yaptığını sanıp başlıkla ilgisiz entryler girenlerin olduğunu gördükçe kahrolan çaylakların gözlerini dolduran başlıktır.
hesabın var mı? giriş yap