• muhtelif nedenlerle calisilamayan ya da nedensiz calisilmayan sinavdan zayif almaktan kurtulmak icin yapilan eylem. yakalananlar kader kurbani olarak nitelendirilir.
  • serserilik , itlik , pu$tluk , calisanin hakkini gasp , hocanin emegine saygisizlik , bozuk egitim sistemine ba$kaldiri , kendini geli$tirememe , tembellik , sanat .
  • sınava çalışmış olsanız da apayrı bir zevk verdiği için vazgeçemediğiniz alışkanlık.
  • kopya çekmek öğrenmenin en iyi yolu derler. oysa kopya çekmek gereksiz bilgileri öğrenmek yerine geçici hafızaya aktarmaktır. birde kopyasını eteğine yazıp ta sınavda eteğini açıp bakan kızlar vardır ki bu kopya çekme yöntemine ne öğretmenler müdahele eder ne öğrenciler.
  • kopya çekme konusunda önemli bir unsur da başkasının hazırladığı kağıttan çekilen kopyadan tam randıman alınamayacağıdır. çünkü kopyayı hazırlamış kişinin yaptığı küçük kısaltmalar ya da sınav sırasında kopyada ihtiyaç duyduğunuz şeylerin yerinin bilinmemesinden dolayı oluşan stres, kendi hazırladığınız ve neyin nerde olduğunu bildiğiniz* bir kağıttan çekeceğiniz kopyanın sağlayacağı başarı ve vereceği keyfi size tam olarak tattıramaz.
  • kendine saygizligin daniskasi..yarin ki sinavda yapmak zorunda kalma ihtimalim var, azaltmak icin gecenin bu saatinde oturup italyan edebiyati calisiorum, umarim gerekmez.

    marifet sanan insanlara da burdan hayretlerimi gonderiyorum.
    ogrenmenin zevkini ve getirisini kopya ile alinan not'a tercih etmek insanlik haysiyetine aykiri bence..tabi egtim sistemi gak guk denebilir..ama bahane bence bu. sonuc olarak;
    (bkz: nefret etmek)(bkz: her koyun kendi bacagindan asilir)
  • kopya cekmeyi bir marifet/cesaret ya da beceri sanan zihinler, tuttuklari yolda devam edebilirler sonuna kadar. okulun arka kapisindan cikip hayatlarina devam ederler, ben de basarilar dilerim. akliniza sasayim.
    (bkz: bana ne)
  • her öğrecinin doğuştan gelen hakkı. alan ve veren memnunsa ters bi yönü olmayan aktivite. kendi işini kendi görene ayrıca saygı duyarım.
hesabın var mı? giriş yap