• eğitimin haremlik-selamlık yapıldığı dershane
  • ogrencisine ozel ders vermek icin eve gelen ogretmen ogrencinin evinde abdest alip namaz kilabilen ogretmenler barindiran dersane.
  • güven der üyesi bir dershanedir.yakın zamanda montrö $ubesi de çankaya $ubesiyle birle$tirilmi$ orda da haremlik selamlık olayı kaldırılmı$tır.
  • ramazana denk gelen bir yarıyıl tatilinde, öğrencilerini kardeş müessese olan yamanlar kolejinde kampa aldıkları ve kantinleri kapatmak suretiyle zorunlu oruç tutturdukları rivayet edilen izmir çıkışlı dershane. össde çıkma ihtimali olmayan tübitak tipi sorular sorması ve öğrenci kanırtmasıyla da ünlüydü bir zamanlar.
  • yılbaşı akşamı ders yapılan tek dershane,ayrıca çok zengin bir ögretmen kadrosu olmalı çünkü bütün hocaları özenle türkiye köylerinden küçük yaşta seçilip,fen-edebiyat fakültesi bitirtilerek seçilir ardından normal bi özel ögretmenin kazandıgının 5 te birini fiyatına ama helalinden 5 te birine çalıştırılır.bikeresinde bi sınıfta hocalar çig köfte yaparken yakalamıştım biri yoğururken biri terini siliyodu iğrençti yani allah bu dershaneye gidenlere sabır wersin...
  • izmir'de faaliyetlerine devam eden, alenen islami dersane.. karsiyaka $ubesinde cok uzun sure haremlik-selamlik uygulamasi devam etmi$tir muhtemelen devam da ediyordur.

    erkek binasinda di$i sinek bile yoktur.

    inci biyikli yuzlerine nur inmi$ hocalar, etüd uygulamasini ilerleyen donemde bir $ekilde abilerin evinde devam ettiren; ders cali$manin birinci saatinde "arkada$lar ben bir namaz kilacagim isteyen benimle gelebilir seccade var.." gibilerinden surduren olu$um.

    duz insani radikal islamci yapmaya yonelik degil de, bir$ekilde dine daha cok yonelme potansiyeli olan gencleri cikartip kendilerine kazandirma dusturlari varmi$ gibi gelmi$tir bana hep..
  • ızmır'in dinci dershanesi. bır arkadasımla gittiğim öss denemesinde, arkadasım erkek olduğu ıcın onun soru kitapçığını kendısıne değil de bana uzatan, türban takmadığı ıcın kafasına geçirdiği perukla komik, bir o kadar da trajik hale gelmıs ogretmen bozmalarıyla övünen rezil ibadethane. haftada iki üç binlik soru limitleriyle ogrencıyı basarıya ulastırır, super kampları vardır, namazınızı kılar soru cozersınız enfes bir ortamdır. tum subelerınde kızlarla erkekler ayrı ayrı katlarda, hatta mumkunse baska binalarda derse gırer e ne de olsa gunahtır.
  • kuzenimin bana anlattığı kadarı ile; felsefe derslerinin olmadığığı, sınıfların kız-erkek olarak ayrı olduğu, hatta kızlarla erkeklerin bulunduğu katların bile farklı olduğu dershane.
  • öğrencilerini cinsiyetlerine göre ayırdıkları için `dışarıdan bakınca yeşil türbe içine girince estagfurullah tövbe `tarzında olan kuruluş.
  • nerdeyse tüm şubelerinde kızlarla erkeklerin ayrı binalarda tutulduğu dersane..hava harp okulu elemelerini geçmeme ragmen atılmamı sağlayan biricik eğitim yuvası. hocaların hepsi cok sevimlidir, 1 tane sert hoca yoktur.tehlikeli olmaları imkansız gibi görünür.hepsinin siniri alınmıştır.hatta hadi arkadaşlar cuma ya gidelim dediklerinde hocam ben cenabetim cevabını aldıklarında bile sükuneti korurlar.onlar hazırlıklıdır böyle durumlara. sabahlara kadar sorularınızı çözerler. asla hayır yoktur. hepsi zamana abonedir. hatta tiraj yüksek gözüksün diye fazla fazla olurlar. aldıkları maaşlar komiktir ve birçoğu en iyi universitelerden mezundur. ister istemez neden diye soruyorsunuz ? gercekten mukemmel kurulmuş bir sistemin parçasıdır hepsi ve her gecen gun daha da buyuyen bir sistemin. umarım göründükleri kadar sevimli kalmaya ve sadece iyi eğitim vermeye devam ederler.
hesabın var mı? giriş yap