• acısa da öldürmez.
    ilk 3-4 gün zorluk çekilir banyo yaparken saçı kulağın olmadığı tarafta yıkamak, elleri hunharca kulağa sonra saçlara götürüp toplamak yerine dikkat etmek gibi küçük ama doğacak sızlama açısından büyük zorluklardır.
    sonrasında ise kırkırdağını deldirmeyi düşünen arkadaşlarınız 'ben de istiyorm yha nası acıyo mu' diye sorar yine de deldirmez zaten dikkat ederseniz o insanlar yıllardır kıkırdağını deldirmeyi düşünen insanlardır. boşverin, acıdan ölüyorsun deyin gitsin. kalp ameliyatı oluyor sanki neyse konuyu dağıtmayalım.
  • senelerdir yapmak istediğim ama bir türlü cesaret edemediğim eylem.
    kulağımın alt kısmında 4 delik var ama nerdeyse dördü de deldirme işlemi sonucunda enfeksiyon kaptı. hatta birinde 1 hafta boyunca kulağım kocaman şekilde gezdim. bu deliklerden üçü delik kapandığı için tekrar delindi.
    işte böyle hikayelerim olunca ister istemez çekiniyorum. deldirme işleminden bir korkum yok ama sonrası hakkında çekincelerim var.
    eğer deldirip de çok fazla sorun yaşamamış olanlar bu konuda bana biraz cesaret verebilirlerse sevinirim.
  • büyük hevesle araştırdım araştırdım "ay acaba eczanede delemezler mi? piercingicide iğneyle mi deldisem? taktıkları küpe alerji yapar mı? sonradan kullanmam gereken merhemleri falan alayım." sonunda bir kızlarla tatlıcının yanındaki gümüşcüyle şu dialoga girdim:
    -kulak deliyo musunuz?
    -evet
    -kıkırdak deliyo musunuz?
    -evet
    -ne kadar
    3 lira
    -tamam.. ee kızlar bozuk paranız var mı?

    öncelikle şunu söyleyeyim: deldirken acıyomuş, üstüne yatamıyomuşsun, 1 gün banyo yapamıyomuşsun falan bunların hepsi incir çekirdeğini doldurmayacak acılar, çok rahatlıkla atlatılabilir ancak çok dikkat etmeniz gereken bir husus var: kulağın enfeksyon kapması eğer kulağınız enfeksyon kaparsa o deliği unutun ve koşa koşa acile gidin.

    (anı):
    1.gün 1 haftadır çok iyi durumda olan kıkırdağım kızarmaya başlar ve hafif hafif yanar. herhangi bir merhemle geçiştirilmeye çalışılır anneye çaktırılmaz.

    2.gün: kulak iyileşmesi aksine daha çok şişer ve ağrı zonklama halini alır. merhemin bi boka yaramayacağı anlaşılır. ağrının başa da vurması üzerine bi ağrı kesici alınır ve unutulmaya çalışılır. anneye çaktırılsa mı diye düşünülür.

    3.gün: sabah uyanınca kulağın önceki günün iki katı şiştiği fark edilir. artık ağrı normal bi ağrı değildir. kulağa asla dokunamazsın. zonk zonk zonk bütün gün beyin diker. anneye gösterilir "ben sana demedim mi?" evresinden sonra "çok acıyo mu?" ya sonra da "doktara gidersin" evresine geçilir.

    4 gün: kulak artık kulaklıktan çıkmıştır. girdiğiniz gümüşçüye lanet okuyarak. zonklama eşliğinde doktora gidilir

    -evet kızım, enfeksyon kapmış buna amısiksikamı diyoruz.
    -anladım peki küpe çıkacak mı?
    -e tabi ki sen buraya niye geldin?

    acılar eşliğinde pensle küpe çıkartılır, dezanfekte edilir, antibiyotikli merhem verilir. çıkarken de:

    -öyle her yer delinmez bak zaten bi sürü deliğin var.
    -?! akksjs tamam teşekkürler.
    -bi daha delirme çok kızarım
    -(sana noluyo aq malı?) tamam deldirmem zaten.

    ama yine olsa yine deldirirdim.
  • deldirdim gayette tavsiye edilir ama mutlaka eczanede ya da çok güvendiğiniz bi yere yaptırmalısınız!
  • 4 saat önce yaptırdığım eylem.
    pişman değilim çok hoş. hatta bir tane daha deldirmek istiyorum. o kadar diyim yani ..
    öncelikle tabancayla deldirdim. çünkü açıkçası daha önce alt kısımları deldirirken* bayağı bi acı çekmiştim sızlama ve yanma olmuştu bende doğal olarak kıkırdağın daha çook acıyacağını düşünüyordum yine de cesaret ettim deldirdim. yok lan harbiden bak hiç ama hiç bişi hissetmedim. 4 saat geçti hala acı falan yok. artık bende mi sorun var diye endişelenmeye başladım :d hatta o kadar acayip ki adam tabancayı sıktığında boşa sıktığını zannettim meğer küpe girmiş bile kulağa :d tekrar deldirmek istememin sebebi de bu zaten acı olmadığının farkına varmam ;) hadi bakalım buna bi alışayım da yine gidecem belli ki ;)

    edit: kulağı uyuşturacak hiç bir krem veya anestezik sprey falan kullanılmamıştır. ayrıca ilk geceden kulağımın üstüne de yattım lan. hala acı yok bu saatten sonra da olmaz herhalde :d
  • hiçbir sorun yaşamadığım güzel kıkırdak deliğim
  • biraz cesaret isteyen iştir. kulağını hep kendi delmiş biri olarak hic korkmadan gidip kulağımın tepesine dogru açtırdım deliği. on gun sonra hic bir ağrı sızı kalmadı. ne zamanki küpeyi değiştirdim iste ozaman gördüm ebeminkini.. ilk güne geri döndük. ılk günkü acı tekrar başladı.

    ama dayanırsanız cok güzel duruyor. bir kulağında 3 digerinde 2 delik olan biri olarak tavsiye ederim. gerçi yaş otuza yaklaştı artık küpe falan bile takmıyorum. olsun siz yapın ama abartmayın canım kardeşim.
  • yaklaşık bir ay önce sol kulağımı deldirdim ve gram acı hissetmeme dayanarak bu sabahta sağ kulağımı deldirdim.yine acı hissetmedim.uzun zaman bende cesaretsiz kalmıştım bunun için ama acı olmadığını görünce aklına değişik değişik fikirlerde gelmiyor değil.şu an sağ kulağa köprü yapıp sol kulaktada tragusu deldirmeyi düşünüyorum burun deldirmekten güzel görünüyor kesinlikle.
  • erkek olarak bu hatunların kulaklarının kıkırdağını neden deldirdiklerini anlayamıyorum. 4-5 delik açtıranları da anlamıyorum. 1 tane küpe takacaksın, 4-5 tane küpe takınca kulağını emerken boğazıma kaçacak diye korkuyorum yapma böyle şeyler.

    bu arada amerikada kulağına kamyon lastiği gibi halka takan elemanlar var. bunların yedikleri boklar 10 sene sonra türkiye'de muhakkak popüler oluyor bu da beni korkutuyor.
  • eğer sevgiliniz yaptırıyorsa engelleyin. zira sevişirken kulağını emmek istediğinizde kulaktan eser kalmamış olabilir.
hesabın var mı? giriş yap