• dün akşam serdar kuzuloğlu'nun saçmalıklarıyla yeniden gündeme gelen olay.

    alın sizin sevdiğiniz kaynaktan paylaşalım verileri:

    türkiye'deki okul sayısı: 63.153
    imam hatip sayısı: 4.112

    kaynak: https://www.birgun.net/…1002-imam-hatip-178908.html

    bugün mevcut okulların sadece %6'sı imam hatip. yer gök imam hatip oldu, her yere imam hatip açıldı saçmalığının gerçekliği bu.

    ilk başlarda şaka değil imam hatipler kapatılsın mizahı komikti ve biraz da geçmişteki faşistliğinize gönderme yaparak özeleştiri yaptığınızı düşünüyordum ama belli ki siz içinde sadece faşist bir kimlik barındıran, elit bile olamayan, bir ideoloji kaldıracak beyin kapasitesinden yoksun olduğu için sosyalist, anarşist, komunist, liberal olmayı bile tam manasıyla beceremeyen, olsa olsa en fazla laikçi faşist olabilen bir kitlesiniz.

    ah o %6'lık imam hatipler değil mi? onlar bi kapatılsa çağ atlayacaksınız. uzaya koloniler kurup, paralel evrenlere geçitler açacaksınız ama imamhatipler mani oluyor.

    80 yılda icraat olarak ankara'ya bir yunan mimarili anıt, 30 bin de heykel dikmekten başka bir şey yapamayan laikler diyor bunu da. sanırsın kurdukları eğitim sistemiyle abad olduk, sovyetler ve abd ile füze yarıştırıp aya ayak basma yarışına giriştik.

    oğlum siz ve olmayan ideolojik derinliğiniz artık yenildi. bunu ne kadar erken fark eder, kabullenir ve çağın şartlarına uygun bir şekilde kendinizi yetiştirirseniz sizin için o kadar iyi. yoksa suçu hem ysk'ya hem gılıçdar'a hem de cahil halka bulmaya devam edip bu döngüsel faşistliğinizde ömrünüzü heba edeceksiniz.

    ----------------------------------------
    edit: aşağıda birisi (bkz: #75851900) götün yiyorsa liselere oranını koy da görelim demiş. götüm yiyor ve koyuyorum, al senin kaynağından üstelik:

    toplam lise sayısı: 10.596
    imam hatip lisesi sayısı: 1408

    bütün liselerin %13'ü imam hatip lisesi. aman allah'ım ne kadar da arttı oran, inanamıyorum. gözlerim bana yalan mı söylüyor. oysa on okuldan bir tanesi imam hatip lisesi olmasa şu ana kadar üç çağ kapatıp dört çağ açmıştık; uçan otomobillere biniyorduk. hatta belki uçan atatürk büstleri bile yapmıştık.

    gerçeği görmemi sağladığın için teşekkürler tatlım.

    kaynak: https://www.sozcu.com.tr/…kleri-yayinlandi-1768717/
    -------------------------------------
    edit 2: yine aşağıda birisi (bkz: #75850917) fen liselerine az kaynak ayrılmış, imam hatiplere çok kaynak ayrılmış muhabbeti yapmış:

    bu iddianın dayandığı haber şu >> http://www.sozcu.com.tr/…inin-17-kati-oldu-1912809/

    bu haberin de iddiayı dayandırdığı kişi dünya gazetesi yazarı özcan kadıoğlu'nun bir tweeti >> https://twitter.com/…oglu/status/879290628168929280

    bu tweet ise basit bir çarpıtmaya dayanıyor; tweete cevap verenlerden birisi de bu çarpıtmayı yakalamış ve ortaya çıkarmış: https://twitter.com/…tunn/status/881507844415270912

    "hocamız bir rapor atmıştı bana o raporda fen lisesi ve ihl yapımı için harcanan para imiş bu. raporda 12 fen lisesi yapımı varken 130 küsür ihl yapımı ve restorasyon maliyeti vardı ondan kaynaklanıyor."

    yani söz konusu bütçe eğitime ayrılan bütçe değil, bina yapımına klasik tabirle inşaata ayrılan bütçe. tabi bizim muhteşem araştırmacı gazetemiz sözcü bu iddanın kaynağını araştırma ihtiyacı hissetmeyip muhalifleri davar güder gibi gütmeyi planladığı için bu konulara hiç girmemiş.

    sahi kardeş rezil olmaktan sıkılmadınız mı artık?
  • "bugün mevcut okulların sadece %6'sı imam hatip" demiş ilk entry sahibi. bana göre bırak %6 yı, türkiye'deki tek bir okul bile imam hatip olmamalı. imam hatipler çok diye kapatılsın demiyoruz, imam hatipler kökten kapatılsın diyoruz.
  • (bkz: imam hatipler kapatılsın)

    ekleme:

    “5. tkp, 16 yaşından küçük çocukların okulda veya okul dışında dinî eğitime tabi tutulmalarına ve zorunlu din derslerine karşı çıkar din eğitiminin yalnızca tarih ve toplum bilimlerinin bir konusu olarak ele alınabileceğini savunur. imam hatip okulları, eğitim sisteminin temel direklerinden biri haline getirilemez. ilgili meslek sahiplerine duyulan ihtiyaçtan değil, eğitimin dinselleştirilmesi ve gericiliğin kadro yetiştirme amacından kaynaklanan imam hatip okulları kapatılmalıdır. tkp, ilahiyat fakültelerinin kapatılmasını savunur. dinler konusunda araştırma, üniversitelerde tarih ve toplum bilimlerinin konusu olarak ve seküler bir içerikte örgütlenmelidir.”

    kaynak: http://m.tkp.org.tr/…ler/dinsellesme-ve-komunistler
  • "toplam 10 bin 596 lise 189 bin 783 dersliğin bulunduğu lisede, 8 bin 19 resmi, 2 bin 576 özel, 4 bin 36 mesleki ve teknik, bin 408 de imam hatip lisesi bulunuyor." bu 2016 2017 yılındaki sayılar. imam hatipleri toplam okullarla kıyaslamak acayip bir yanlış algidir. fen liseleri ve eski anadolu liselerini karsilastirin bakalım yüzde kaç çıkacak. neyse. 2016 yılında 10bin lisenin 1.400ü imamhatipmis. şuan ise sizin kaynağa göre imam hatip sayısı 4bin e çıkmış. normal lise sayısı sizce bu sürede nasıl değişti? benim tahminimce sıfıra yakın. yani 2senede 3bin daha imam hatip yapılırken diğer liseler aynı kalmış aşağı yukarı. evet toplam okul sayısına oranla düşukler fakat toplam liseye oranla bu gidişle bir kaç seneye yarı yarıya gelecek. gerisini siz hayal edin. hosgeliyor orta doğu islam topluluğu.
  • lise sayısına göre versen oranı daha inandırıcı olurdu..
  • (bkz: zırvalık)
  • bence daha çok imam hatip açılıp türkiye'deki deist ve ateist sayısına katkı yapılmalı.

    (bkz: daha çok imam hatip açılsın)
  • "çağın şartlarına uygun bir şekilde kendinizi yetiştirirseniz sizin için o kadar iyi."
  • başlığı açanla birlikte engelli listem bir kişi daha arttı
    (bkz: engelle)
  • o zaman yolda gördüğüm her yüz kişiden altısı imam oluyor bu durumda.
hesabın var mı? giriş yap