• birleşik haziran hareketi tarafından düzenlenen forumun başlığı ve çağrısı.
    ankara forumunun 7 ekim cuma günü yapılacağı belirtilmiş.

    http://www.birlesikhaziranhareketi.org/…toplaniyor/
  • " "laikliği kazanacağız" çağrısı, "egemenliğin beşerileşme" çağrısıdır. egemenliğin yurttaşlara ait kılınmasının en önemli adımıdır. yurttaşlar var olacaksa, yurttaşların birlikte yaşamalarının koşulları var olacaksa, bu varoluş ancak laiklikle mümkündür. yerçekiminden, oksijenden vazgeçemeyeceğimiz gibi laiklikten de vazgeçemeyiz.
    "laikliği kazanacağız" çağrısı, kapitalizmin neoliberal aşamasına karşı ve emperyalizme karşı mücadele ile birlikte anlam kazanır. emekçileri yalnızlaştıran, köleleştiren, yoksullaştıran ve "cemaat" ağlarının tuzağına düşüren neoliberalizmle ve siyasal islam'ın örgütlenmesinde payı olan emperyalizmle mücadele, laikliği kazanmanın ayrılmaz parçalarıdır..."

    gamze yücesan özdemir
  • “ana konumuz laikliği savunmak, sahiplenmek. ben bunu geniş tutarak, ‘cumhuriyet değerleri’ diyorum. cumhuriyet değerleri, bizim anladığımız ve özlediğimiz biçimiyle, aydınlanmanın kendisidir. aydınlanmanın içinde laiklik unsurlardan birisidir. aydınlanmanın üç tane öğesi var. ikisi klasik, birisi daha çok bize özgündür.
    --klasik öğelerinden birincisi, ortaçağın dinsel yobazlığına karşı çıkmaktır. işte laiklik oradan gelir. avrupa’da bu kilise düzenine, ortaçağın rahipler tahakkümün dünyasına başkaldırı anlamına gelmektedir.

    --ikincisi ortaçağ dünyasında karşı çıkmaktır. avrupa’da feodal sistemin halk üzerindeki baskılarını aşmak ve özgürleştirme mücadelesidir. türkiye’de de bu ortaçağ yobazlığının bir dinsel, ikincisi osmanlı düzenini temsil ettiği devlet aygıtına karşı çıkmaktır.

    --üçüncü unsuru karl marx’ın belirttiği, paranın hegemonyasına karşı çıkmaktır.

    dinin, ortaçağ devletinin yani din ve devletin temsil ettiği yobazlığın ve paranın hegomanyasına karşı çıkmaktır.”

    korkut boratav
    http://www.birgun.net/…ligi-kazanacagiz-130742.html
hesabın var mı? giriş yap