• 2002 tarihli tayvan yapımı bir chin yen yee filmi. blue gate crossing diye de bilinir. lise öğrencisi bir kız ve bir arkadaşımın aşkısın hikayesi. klasik bir hikayeden ölçülü ve güzel bir film çıkmış. filmin 2002 yılında bratislava uluslarası film festivali'nde jüri özel ödülüne layık görüldüğünü de eklemeden geçmeyelim. başrollerini lun mei guey, bo lin chen ve shu hui liang paylaşıyor.

    --- spoiler ---

    onun kalemini kullanarak, adını hiç bıkmadan defterime yazarsam, mürekkep bitmeden beni sevmeye başlayacaktır.

    --- spoiler ---
  • şeker tadında, sevimli, samimi bir dille işlenmiş ergenlik dönemi filmi. yirmi ikinci uluslararasi istanbul film festivalinde gösterilmiştir.

    --- spoiler ---
    lin yuezhen kızımız evlilik düşleri kuran, geleneksel rollere uygun davranan hanımhanımcık kızımızdır. uzaktan uzağa gelecekte kocası olmasını umduğu yakışıklı, akrep burcu, gitar klubünde ve yüzme takımında olan zhang shihao ile ilgili gündüz düşleri görmektedir. onu basketbol topunu, kalemini, su içtiği pet şişeyi saklamaktadır. geleneksel ürkek ve de utangaç kızımız gidip çıkma teklif edemeyeceği için daha özgür, daha atılgan olan kızarkadaşı meng kerou'yi bu iş için görevlendir. ne var ki prens ulaktan etkilenirken aslında ulak da prensese aşıktır.

    güzel bir dostluk filmi ayrıca. meng kerou ile zhang shihao arasındaki diyaloglar, dostluk gerçekten çok hoş bi şekilde aktarılmış. hani gerçi öyle adam gibi adam var mıdır bilmem ama zhang shihao çok hoş bir karakterdi.
    --- spoiler ---

    http://www.imdb.com/title/tt0333764/
hesabın var mı? giriş yap