• selma koçiva'nın da bünyesinde bulunup bulunmadığını merak ettiğin oluşum. memlekette güzel şeyler de oluyor yahu.
  • desteklediğim fakat zamanlamasının çok çok yanlış olduğunu düşündüğüm olay. hatta daha da ileri giderek planlanmış olduğunu görmemek için kör olmak gerektiğini düşünüyorum. nasıl ne yapacaklarını şaşırmışlar! nerden bölmeye çalışsak da vursak şu türkleri! kürtçe ile amacımıza ulaşamadık bir de lazcayı deneyelim. sırada çerkesce var ve diğerleri!
    şunu unutuyorlar biz kürtlerle de, lazlarla da, çerkeslerle de, rumlarla da ve tüm etnik halklarla beraber yaşayabiliyoruz.
    hayır, derdiniz nedir yani!
    bölemeyeceğinizi anlatamadık size galiba!
    artık çok zor, gezi ise kapak olmadı mı!
  • mücadele veren laz halkının meşruluğunu gösteren oluşum. yürütülen çalışma dilerim istikrarlı olarak ilerler takip edebilir, yararlanabiliriz.

    ayrıca türk adını görmediğiniz her yerde etnocentirism yapmayı aşağılık kompleksine bağlıyorum. yaşadığımız yer her ne kadar türkiye diye tarif edilse de sadece türk halkının değil bu topraklar, türkiye halkının. kabullenin.
  • lazca okur-yazarlığın gelişmesi, lazca yayınların artması, lazca'nın eğitim dili olup yaşaması için çalışıp duranların oluşturduğu sivil enstitü.
    bi dolu güzel insan, gönüllü bir emek ile lazca'nın yaşaması için uğraşıp duruyor, çoktandır lazca ile ilgili çalışmaların odağında duruyor...
    laz enstitüsü isminde facebook sayfalarından takip edilebilirler...
  • skudas lazuri nena
  • çalışmalarını ülke geneline yaymaları gereken enstitü.
  • bu sezon kurulan (2016 / 2017) laz halk müziği çalışmalarını enstitü bünyesinde sürdüren lazika çok sesli korosu şef emine çolak yönetiminde ve nazım kerkez'in piyano eşliğinde 9 soprano, 9 alto, 2 tenor ve 3 bas korist ile 5. sansev istanbul uluslararası çoksesli korolar festivalinde sahne almışlar ve heyamo, adio - kaite, e asiye, cilveloy ve avlaskani cuneli adlı eserlerle renk katmışlardır.
  • ünlü karikatürist yazar emrah ablak, lazca ile ilgili çok güzel bir hikayeyi instagramında, kalemiyle güzelce resmetmiştir.

    izlemek isteyenler için buyrun link
  • uzunca bir bekleyişten sonra bünyelerinde lazca öğrenmeye başlayacağım, ücretsiz online lazca dersleri veren ve okullarda da seçmeli lazca derslerinin müfredata girmesine önayak olmuş olan enstitü.

    küçük prens koleksiyonuma lazca bir kopya dahil ettiğim gün, lazca öğrenmeyi kafama koyduğumda tanışmıştım kendileriyle. aslında çok daha önce karar vermiştim de icraate geçememiştim. derslerin zamanlaması benim açımdan çok kötü olsa da bu kez gerçekten deneyeceğim.

    edit: düşünen varsa, kayıt için son bir gün.
hesabın var mı? giriş yap