• sayisiz uluslararasi odul kazanan, tabii oscarlar haric ve fransa'da 7.5 milyondan fazla bilet satisi ile rekor kiran film.
    yonetmen: jean-pierre jeunet
    senaryo: guillaume laurant, jean-pierre jeune
    oyuncular: audrey tautou, mathieu kassovitz, rufus,
    serge merlin, jamel debouze, urbain cancellier,
    dominique pinon, yolande moreau, isabelle nanty

    film 2001 fransiz yapimi vetoplam suresi 120 dk.

    "amelie, paris'te kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır... les deux moulins adlı kafetaryada garson olarak işe başlar ve montmartre’da bir daire kiralar.
    bir gün dairesinde, içinde başkasına ait çocukluk hatıralarının bulunduğu eski bir kutu bulur. "

    basit bir konunun islenebilecek en guzel gorselligi. kesinlikle film sonunda kendinizi iyi hissediyorsunuz.

    filmin 2. bolge dvd'si nisan ortasinda internet uzerinden satisa sunulacak. bu sayfalardan birnin adresi
    www.blackstar.co.uk
    iyi seyirler.
  • metin fidan - ayrintilar inin bir film haline dokulmusu denebilecek, biraz fazla -ilginclik- dolu, butun ilginc minimal zevkleri, enteresan hobileri, gizli yetenekleri salata halinde sunmus, sirk showu gibi; cok guzel film.
  • 'ameliorer' fransizcada bir seyi iyilestirmek icin calismak cabalamak anlamina gelir, acaba boyle bir cagrisim da amaclanmis midir amelie ismi verilirken, fransizlarda da bizdeki gibi isimlerin anlami var midir, yoksa sadece gecmisten kalan izler midir isimlerle gelecege tasinan?
  • müziği radyo eksende çalınca bazı sahnelerini hatırlayıp mutlu olmama sebep şeker film.
  • özellikle dış sesin kullanımı açısından fransuva turufo'nun jules et jim isimli eserini hatırlatan, genelde ise her öğesiyle jules et jim'i akla getiren mükemmel bir film.

    ayrıca (bkz: sevimli ve yalanası fransız aktrisleri)
  • "sans toi les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
  • harika müzikler,harika görüntüler,harika ve komik bir hikayeden oluştuğunu söylemenin fazla basite indirgemek olacağı bir film.
  • asıl çabayı gösteren, mathieu kassovitz'ın oynadıgı nino quincampoix karakterinin, ona, "bu fotograftaki kız sensin degil mi?" diye sordugunda "hayır" cevabını vermesiyle büyük bir hayal kırıklıgına ugradıgım, baskalarının hayatlarıyla ilgilenip kendi hayatından kaçmaya calıstıgını düsündügüm film karakteri.
  • hala izleyememiş olduğuma yandığım bir film.
  • insanları mutlu etmenin hazzını yaşatan, bana iki kişiyi hatırlatan*, *, son buluşma sahnesinde o anı içimizde yaşatan, genel bir gözlem olarak sadece inceliklere önem verenlerin sıkılmadan izleyebileceği film.
hesabın var mı? giriş yap