• gold sertifikası almış bir kule projesinde çalışmış biri olarak yapı işletim maliyetlerini ve sigortalama bedellerini de düşürmektedir. enerji tasarrufu konusunda da ciddi faydalar sağlamaktadır.

    bir nevi beyaz eşya sektöründeki a veya a+ enerji tasarruf özelliği gibi bir sınıflandırmanın yapılar için olanı.
  • hilltown avm leed gold sertifikası almış bu yıl.

    detaylar için;link
  • leed sertifikası amerikan (bkz: yeşil binalar konseyi) yani (bkz: usgbc) tertemiz doğa ile uyumlu mimari yapılar oluşturmak amacıyla tasarladığı bu projesiyle tüm alanların tabiat varlıkları korunarak (bkz: imar) edilmesi amacını taşımaktadır.
  • çevre dostu binalar için verilen, amerikan menşeili sertifika. yeşil bina sayısında, türkiye dünyada -enteresan biçimde- iyi bir konumda. türkçe kaynak için leedsertifikası.com bulunuyor. sertifikayı veren ise amerikan yeşil binalar konseyi 'dir.
  • gözümde artık bir değeri kalmayan yapı rozeti

    binanın girişine halı koyunca 10puan veriyor olduğunu öğrendiğimde zaten bi salaklık var bunda demiştim. geçenlerde bir kulenin leed gold alma hikayesine denk geldim. baştan aşağıya cam olan kulemizin hiçbir penceresi açılmıyor ; ancak leed raporunda doğal yapı malzemeleri ve doğal havalandırmadan bahsediliyor. bodrum katta bir köşeye bisiklet parkı var diye reklam ediliyor. yapının bulunduğu yerdeki güzel ağaçları kestikleri unutularak bit kadar çim alanı gösterilip biyoçeşitlilik ve su verimliliğinden dem vuruluyor.

    kaldı ki artık yağmur suyu toplama deposu zorunlu, enerji kimlik belgelerinin belirli verimliliği ifade etmesi gerek. elektrikli araç şarj istasyonunuzun da belirli bir oranda olması lazım.

    hasıl-ı kelam günümüz ölçütlerinde manasız bir sertifikadır. danışmana para yedirmekten başka bir şey değildir.
  • müşterimiz bizden leed sertifikası talep edince araştırdım.
    durum rezalet. belli bir ücret karşılığı, ki aşırı yüksek de değil, hemen bugün size uluslararası geçerli sertifikanızı yollarız diyen firmalar dolu. aynısını ce belgesi, iso 9001 gibi her türlü evrak için aynı gün yapıyorlarmış.
hesabın var mı? giriş yap