• ayar değildir. bir doktora yakışmayan cevaptır. doktorluk bu riske rağmen seçilmiş bir meslektir. aids'li hastadan aids kapma, hepatitli hastadan hepatit kapma gibi ağır riskleri de vardır.

    burada arkalarından atıp tutan ergenleri saymazsak bir çoğumuz için tam da bu yüzden kutsaldır.

    bu cevap ise tıp 1. sınıf öğrencisi cevabıdır.

    çin'de, italya'da maske takmaktan yüzleri mosmor olan, ailelerini göremeyen hemşireler dahi böyle saçma bir cevap vermez canından endişe eden bir insana.
  • kapak değil zırva. "ben çalışıyorum sende çalış, benim canım yokmu, hey sen muhasebeci sende oturma vergi iadesini hesapla, hişşt beyaz yaka sen ne duruyorsun hafi metrobüsleri sildiler" e gelen bir cevap, prim yapma çabası. herkes kendi kitlesine, kendi meslek grubuna karşı farkındalığını ortaya koymak durumunda. olcay şahan da bunu yapmış. ne övülecek nede yerilecek bşr şey yok.
  • sen bunu göze alarak doktor oluyorsun
  • tam bir aptal beyanı. buna ayar demek de abesle iştigal. doktorlara sonsuz saygım var zor bir meslekleri var ve su anda ciddi bir risk altında çalışmak durumunda kalıyorlar. dilerim sağ salim atlatır hepsi bu durumu. ancak futbol tamamen keyfi, insanların mutluluğu için yapılan bir organizasyon. yani birinde tıp gereği bir mecburiyet mevcut iken, diğeri iki tane sığırın keyfi ve para için canını ve ailesini tehlikeye atmak durumunda kalıyor. bir doktorun böylesi sığ bir beyanda bulunması içler acısı.
  • tam bir saçmalık! olcay futbolcu ve bu riske mecbur değil. ama sen bunu seçtin levent hocam. başımıza kakma! büyü biraz..
  • `üst edit:` ben bu kadar gerizekalı bir kitleye hitap ettiğimi unutarak yazmışım entryi o yüzden biraz daha açıklama ihtiyacı hissediyorum. şu anda ülkede tezgahtarından otobüs şöförüne, doktorundan hemşiresine salgın ve enfekte olma riskiyle çalışan milyonlar var. salgın hastalıklarda risk durumlarına göre alınan önlemler ve bu önlemlerin dereceleri farklıdır. şu anki risk durumuna göre total karantinaya gidilmemiştir. o yüzden işlerini evden halletmesi mümkün olmayan birçok meslek grubu çalışmaya devam etmektedir. bu adamlar da en az olcay şahan kadar korkuyor bu hastalıktan. ama bu risk ile çalışmak zorunda. hem işler aksamasın diye hem de maddi olarak hayatta kalabilmek için. eğer çalışmazsa ay sonunu bile getiremez, evine ekmek götüremez. kapatılan cafeler vs.'lerde mecburi "ücretsiz izne çıkarılan" bir çok işçinin şu an yaşadığı yaşayacağı durum bu. yoksa şu anda çalışmayı kendince "çok riskli" gördüğü için herkes istifa edebilir. milyon dolar kazanıyorken bunu yapmak kolay, binbir tane borcun varken asgari ücret, yoksulluk sınırı gibi maaşlar alıyorken bunu yapmak zordur!

    olcay'ın kendi risk değerlendirmesi bilim kurulu değerlendirmesinden farklı/yüksek ise, olcay istediği an futbolculuğu bırakabilir veya sözleşmesini dondurup sezona ara verebilir.trabzonsporlu yabancı bir futbolcunun yaptığı gibi. cebindeki milyonlarla da isterse hayatının sonuna kadar da rahat rahat yaşayabilir. milyonlarca insanın istese de yapamadığı bir lükse sahipken ve bunu çok rahat yapabilecekken şımarık paşamın gönlü istiyor diye liglerin ertelenmesi bik bik yapmaktan başka bir şey değildir.

    bir çok entryde futbolun elzem olmadığından vs. bahsedilmiş. çok doğru. 22 tane adamın bir topun peşinde çılgınlar koşması elzem değildir, sadece eğlencedir. dolayısıyla diyelim ki bilim kurulu risk analizini yanlış yaptı ve olcay veya bir başka futbolcu enfekte oldu. kaybola bir şey var mı? yok. en muhteşem futbolculardan biri bile olsa en fazla o seyir zevkinden belki de hiç farketmeyeceğin az bir eksilme olur o kadar! ama bak mesela bu salgında ön cephede olan doktorlardan prof. dr. cemil taşcıoğlu asistanıyla beraber konsültasyon sırasında bu hastalığı kaptılar bile! daha onlarcası, yüzlercesi de maalesef zorunlu olarak kapacak! bu gibi insanların kaybedilmesi ise hem normal zamanlarda ama tabii ki de önümüzdeki günlerde çok daha net hissedeceğin salgınla mücadelede yeri doldurulamaz kayıplar olacak.

    şimdi sen bu şımarık vasıfsız adama milyon dolarlar kazandırıyorsun, bir de aldığın asgari ücrete yakın maaşla çok haklı olduğunu savunuyorsun! ondan sonra çoğu özel hastanede asgari ücret gibi bir maaşla çalışan hemşirelerin, çoğunluğu yoksulluk sınırına yakın maaş alan doktorun sırtına "kutsal meslek" pışpışı koyup bu mesleği sen seçtin mike mike çalışacaksın diyorsun. bu oksimoronu saçmalığı işaret edeni de linçliyorsun. bir de birkaç dangalak okumadan buraya hipokrat yeminini koymuş. hipokrat yemininde "doktorluk yaparken sana ölmeyi emrediyorum" demiyor. "doktorluk yaparken aldığın enfeksiyonu ailene bulaştırabilir onları da öldürebilirsin bu çok normaldir" demiyor. bir çok doktor, hemşire, bilimadamı vs. zaten bunları bir yemin etti diye veya para için yapmıyor, sende olmayan bir şey (bkz: vicdan) onlarda fazlasıyla olduğu için yapıyor. ama futbolcu gibi gereksiz adamlara milyon dolarlar verirken bu kadar ciddi ve önemli görevleri olan insanlara yoksulluk sınırında maaş veriliyorsa bunda bir sorun vardır, bu işaret edilmeye çalışılıyor.

    *****
    sadece böyle zorlu zamanlarda değil, normal zamanlarda da bu futbolcuların clublarda fink attığı gecelerde doktorlar ve diğer sağlık çalışanları nöbette hastahanede insan canı kurtarmak peşinde.

    doktorluk, öğretmenlik, diğer sağlık çalışanları, biliminsanları vs. için (yoksulluk sınırında maaş + "kutsal meslek işte" tesellisi) vermek çok kolay değil mi.
    mesela onun yerine futbolculara (yoksulluk sınırında bir maaş + "kutsal meslek" tesellisi) verelim, diğer bu çalışanlara milyon dolarlar verelim? çok daha adaletli bir ücretlendirme olur. hem zaten maçlar istendiği zaman ertelenir kimse birşey kaybetmez. ama gerek normal zamanlarda gerekse de böylesi kritik durumlarda tedaviyi veya bu tedaviyi bulacak bilimi (mesela aşı) ertelediğin zaman senin veya yakınlarının helvasını kararlar.

    marketteki tezgahtarından sağlık çalışanına temel ihtiyaçlar aksamasın diye şu anda ciddi risk içinde çalışan milyonlar varken, bence şımarık futbolcuların böyle bık bık ötmesi iyice mide bulandırıcı. çok riskli görüyorsan sözleşmeni askıya al. maçlara çıkma. hatta futbolculuğu bırak kazandığın milyon dolarlarla ömrünün sonuna kadar rahat içinde yaşarsın zaten
  • --- spoiler ---

    "bu arada işin bize düşerse seni de kurtaracağız."

    --- spoiler ---

    hipokrat'ın bu söylemden haberi var mı düşündürmüştür.

    futbolcu oyununu oynasa ne olur oynamasa ne olur. kendini bir tuttuğu hatta "işin düşer" diyerek tehdit ettiği meslek grubuna bak. kafanıza zorla silah dayayıp yazdırılmadıysa o tıp fakülteleri böyle bir kriz zamanında şikayet edemezsiniz.
  • gereksiz bir konuşma... olcay şahan futbol oynamasa hickimse bir şey kaybetmez ama doktorlar işlerini yapmasa herkes ölmeye ve hasta olmaya katlanarak devam eder.
  • pandemiden sonra, insanlığa faydası dokunmamasına rağmen akıl almayacak paralar kazanan sıradan insanların, en azından daha yüksek vergilendirilmesi için çabalamak gerek. bu ülkenin zaten kıt olan kaynaklarını bunlara yedirmeye devam edersek azacak zırtolar.
  • ne saçma bir mantık bu aq.iyi tamam doktorlar çalışıyor diye hepimiz çalışalım.bu yaptıkları iş değersiz demek değil çok değerli ama mantık saçma.
hesabın var mı? giriş yap