• fizik bedenin istek ya da istek dışı olarak yerçekimine karşı, görünürde hiçbir araç kullanmadan, havaya yükselmesi. transandantal meditasyon'da yogi uçuşu olarak adlandırılır. üç aşamalıdır. birinci aşamada beden, lotus pozisyonunda havaya yükselir ve alçalır. bu sıçramalar, zaman içinde seyrelerek ikinci aşamaya, yani havada durabilme derecesine ulaşabilir. üçüncü aşama ise, havada istenilen yöne hareket edebilme durumudur ki bu çok az insan tarafından başarılabilmiştir. bu insanların içinde hakkında en fazla belge bulunan, 17. yüzyılda yaşamış bir fransiskan keşişi olan copertino'lu aziz joseph'dir. günümüzde ise transandantal meditasyon siddhi tekniği uygulayanlar levitasyonun ilk aşamasını bilinçli olarak deneyimlemektedirler.
  • binadan binaya suzulen criss angel videosunda da gorulen havalanma/suzulme olayi.

    http://youtube.com/…liwcvaxzsu&mode=related&search=

    nasil yapildigi hakkinda cok cesitli rivayetler bulunmakla birlikte, bu tarz olaylarin gercekligine inananlar da gayet fazla.
    (bkz: yogi ucusu)
    (bkz: transandantal meditasyon)
  • uzakdoğu ve iran dinlerinden alevi-bektaşi inançlarına geçtiği tahmin edilen havada uçma anlamına gelen bir inanç motifidir. vecd halinde olduğu yerden yükselmek bir süre uçmak ve geri dönmek, kuş şekline girerek uçmak, yerden yükselerek havaya cübbe ya da seccade sererek namaz kılmak gibi şekillerde olduğu söylenmiştir.
    ahmed eflaki'ye göre mevlana'da zaman zaman göklerde uçuyor yedi kat semayı dolaşarak geri geliyordu.
    pir sultan abdal şu nefesinde hz. ali' nin de havada uçtuğunu belirtir:
    haydar zülfikar'ı kınına takınca
    bir saatte bin menzile yetince
    kendi kendin mancınıktan atınca
    yine pervaz edip uçan ali'dir.

    bazı hristiyan azizlerinin de havada uçtuklarına dair menkıbeler olduğu söylendiği gibi eliade şamanizm adlı kitabında levitasyonun tipik bir budist inancı olduğunu belirtir.
  • incil'de de gerçekliğine dair bilgiler varmış, hatta rahibe theresa'nın bir levitasyon ustası olduğu ve 230 kişinin önünde yerden havalandığı söyleniyor...
  • metafizik kısmıyla alâkam olmamakla birlikte fizik kurallarınca mümkün olan/kılınan bir olaydır havada asılı kalma*.

    meissner etkisi der ki, bazı malzemeler zayıf bir manyetik alan altında kritik sıcaklıklarının altına soğutulduklarında, bu malzemeler diamanyetikleşir, yani dışarıdan uygulanan manyetik alana ters yönde içsel bir manyetik alan oluştururlar. oluşturulan bu manyetik alan toplam manyetik alanı sıfırlayıp, malzemeye süperiletkenlik kazandırır. bu yüzden haricî manyetik alan çizgileri süperiletken malzemenin etrafından dolaşır, içine giremez.
    işbu etki sayesindedir ki, bir süperiletkeni mıknatıs (özelliği bulunan bir maddenin) üzerine koyduğunuzda havada asılı kaldığı görülür (levitasyon).

    detaylı bilgi ve örnek videosu için,
    (bkz: meissner etkisi)
  • douglas adams bunun aslinda son derece kolay bir sekilde nasil yapilabilecegini soyle anlatir:

    - kendinizi yere atin ve yeri iskalayin, uctugunuzu goreceksiniz.

    bazilari ise bunu ciddi ciddi denemis ve kafalarini yere oldukca cok sayida vurmus olmalilar ki, hala bu safsatalara inanabiliyorlar.
  • tüm benliğinizle konsantre olun, gözlerinizi kapayın ve aklınızdaki diğer her şeyi silin. sadece ve sadece o'nun kalkmasını isteyin, düşünün, uğraşın, o'nu kalkmış olarak hayal edin ve bu hayalden açığa çıkan tüm enerji'yi o'na yönlendirin. gene kalkmıyorsa bir tane viagra için.
hesabın var mı? giriş yap