• zaten fazla sevmezdim şu açıklamasından sonra iyice soğudum kendisinden. dilerim, kariyerin tepetaklak gider.
  • kanada gp'sinde yaptıklarıyla formula 1'e yakışmadığını ispat eden kişidir. gitti kendi takım arkadaşını saçma sapan bir atakla geçmeye çalıştı. pit duvarına çarptı. yarışın da içine etti. tam bir mal.

    edit: aman tanrım, hamilton hakkında neler demişim. haha tam bir mal gibi yorum yapmışım. kendisinin ocak 2024 itibariyle şu şekilde bir istatistiği mevcuttur; 332 yarış startı, 7 şampiyonluk (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020), 103 galibiyet, 197 podyum, 4639.5 kariyer puanı, 104 pole pozisyonu, 65 en hızlı tur.
  • agresif sürüş tarzı, hızla yerini kamikazeliğe bırakıyor. formula 1 takipçileri geçiş görmek istiyor, ben de bu yönde yarışıyorum tarzı bir şey söylemişti, kendileri. ama kendisi geçişlerden ziyade karıştığı kazalarla gündeme geliyor. agresif tarzını kontrol etmesi gerekiyor sanırım, yoksa takuma sato'dan farkı kalmayacak. ayrıca baskı altında da bu baskıyı kaldıramadığını görüyoruz. vettel ve redbull farkı açtıkça daha fazla hata yapıyor.
  • niyeyse bu sezon üstüne fazla gidilen pilot. evet biraz agresif bir sürüş tarzına geçti ama formula 1'i zevkli yapan unsurlardan biri bu, ayrıca 2010'da vettel'in yaptıklarından çok da büyük bir farkı yok bu sezon yaptıklarının. umarım takımı ve medya biraz daha ılımlı yaklaşır kendisine de bu performansları izleyebiliriz.

    2011 kanada gp'de içinde bulunduğu olayların ikisinde de hatası olmayan pilottur ayrıca.
  • kendisinin de dediği gibi asla michael schumacher ile aynı cümle içinde yer almaması gereken pilottur. ikisini aynı cümlede kullanmak schumi'ye hakarettir. biri formula 1 tarihinin belki de bir numaralı pilotuyken, efsanesiyken, diğeri daha sıçtığını sıvayamadan bık bık konusma gafletinde bulunan bir çocuktur.
  • 2011 kanada gp deki yaşanan her iki olayda da atak yapıyor olmaktan başka bir çabası olmamıştır, her iki olayda da gayet temiz bir şekilde çizgisini seçerek atak yapmaya başlayıp, sonrasında da birinde rakibini geçerek (webber), diğerinde de yine yeteri kadar hızlanıp rakibinin yanına kadar gelmişken (button), iki olayda da rakiplerinin kendisini görmemelerinden dolayı üzerine kırmaları sonucunda, önce ucuz yırtmıştır ama button'dan kurtulamamıştır.

    hayır bir de adamı günah keçisi ilan etmeye çabalayanlar var, sadece sözlük içerisinden bahsemiyorum, medyanın yaklaşımı da aynı şekilde kendisine karşı.

    takuma sato ile karşılaştırılıyor kendisi, hadi sato gerçeten kamikaze yaparcasına virajlara çok hızlı girerek, çook geç fren felan yaparak millete dalıyordu, bu adama gayet temiz yardırıp geçiyor rakiplerini ama bu beyler kendisini göremedikleri için olan kazalardan dolayı suçlu bulunuyor.

    kusura bakmayın o kadar da değil, ne yapsaydı bu adam rakiplerini geçmek için, yaklaşırken sinyal mi vereydi, selektör mü yapsaydı, korna mı çalsaydı "hacı yol ver lan" diye. zaten siktiler attılar adamın yarışını bu iki mal (her ne kadar biri button da olsa) hala daha kendisini suçlu bulmak yersiz bence.
  • son günlerde mclaren ile anlaşmasını yenileyeceği söyleniyor ancak hamilton'un bir şartı varmış takımından; halkla ilişkiler çalışmalarının sürelerinden rahatsızmış ve bunların azalmasını istiyormuş. ingiliz pilot son 2 hafta içinde padokta bu işleri en yoğun yapan kişi olduğunu belirtiyor. bunun yanında eski menejeri ve babası anthony hamilton ise oğluna mclaren'da kalma tavsiyesi vermiş, takımının oğlunu 12 yaşından beri eğittiğini ve takımla aradaki ilişkinin mutlu bir evliliğe benzediğini söyleyerek.
  • bazen çaylak dönemlerinde bile şimdikinden daha tecrübeli gibi davrandığını düşündüğüm pilot. özellikle son zamanlarda geriye düşmeyi kesinlikle kabullenemiyor, stres yapıyor, fazlasıyla agresifleşiyor ve hatalar yapıyor.
  • formula 1'e "düzlükte omuz atma" kavramını getiren lanet zenci. bakışları piç bakışı bi' kere. formula 1'in yıllardır oluşturduğu o sportmen etiketinin amına koymaya ant içmiş kanımca.
  • saniyorum kendisinden bir onceki jenerasyon michael schumacher jenerasyonudur ve onu izleyen nesil sportmenlik namina pek bir sey gormemistir. eger sportmenlik etiketi kardesinin uzerine araba surmekle aliniyorsa o ayri tabi.
hesabın var mı? giriş yap