• bir kampanya, bir istek, bir talep, bir yalvarış olup kısacası lgbti+ onur haftasını organize eden bileşenlere bir yapılan bir çağrıdır.

    bu yıl ile birlikte 4 yıldır onur yürüyüşleri yapılamıyor. taksim de yapılmak isteniyor ama yasaklanıyor. tıpkı 1 mayıs işçi bayramı gibi.

    demek ki, artık farklı bir rota çizmenin zamanı geldi. olmuyorsa diretmenin gereği yok. en azından koşullar olgunlaşana ve zihniyetler değişip bir şeyleri yapmaya uygun bir ortam oluşuncaya kadar.

    nasıl ki, 1 mayıs bileşenleri bir süreliğine taksim ısrarından vazgeçmişler ise, onur haftasını tertipleyen komitenin bileşenleri de taksim ısrarından bir süreliğine vazgeçmelidir. son iki yıldır istanbul da 1 mayıs izin verilen yerlerde kutlanıyor.

    bir başka alan bulunmalı. lgbti+ bireyler ile mesafeli ve kavgalı olmayan, onlara nefretle yaklaşmayan düşmanca bakmayan bir başka yer gerek bize.

    işte böyle bir tarife en uygun yer; istanbul ve türkiye nin farklılıkları sınırları içerisinde barındırıp koruyan ilçesi kadıköy den başka bir yer olamaz.

    kadıköy her daim ötekileştirilmiş, yok sayılmış, bastırılmak istenmiş bireylerin ve fikirlerin her daim muhafaza edilip korunduğu bir yer olmuştur.

    kadıköy halkının ezilenden, itilenden, kakılandan, yok sayılandan, ötekileştirilenden yana olan tavrı on yıllar öncesinden günümüze değin bilinen bir gerçek.

    kadıköy de farklı düşünceler, farklı kimlikler, farklı yaşamlar kendisini geliştirecek ve yaygınlaştıracak o demokratik ve özgür ortamı hep bulmuştur, bulmaktadır da.

    kadıköy halkının sosyokültürel anlamda toplumsal olaylara ki, en önemlilerinden birisi olan hakarama mücadelelerine verdiği destek bilinen ve takdir edilen bir gerçek.

    kadıköy lgbti+ dostu bir ilçedir. kadıköy halkı da keza öyle. bunun nedeni; entelektüel birikimi yüksek olup iyi eğitim almış ve kendisini geliştirip açık fikirliliği ile farklılıkları zenginlik addeden bir profil sahip olmalarıdır.

    ayrıca kadıköy belediyesi de resmi olarak onur haftası etkinlikleri ile yürüyüşüne ev sahipliği yapacağını duyurur ise, istanbul valiliğinin kadıköy sınırları içerisinde belediyenin desteğindeki bir etkinliğe müdahale etmesi söz konusu olmayabilir.

    tüm bunlardan hareketle onur haftasını organize eden bileşenler konuyu önce kendi içlerinde tartışmaya açıp sonra kamuoyunun tartışmasına sunup nihayetinde kadıköy belediyesi ile bu konuda iletişime geçerlerse olumlu kazanımlar elde etme konusunda birkaç adım öteye ilerlemiş olurlar.

    ekşi sözlük yazarlarından ki, özellikle lgbti+ yazarlar ile lgbti+ dostu yazarlardan ricam bu konuyu gündemde tutsunlar.
  • onur haftasi komitesinin dikkate almasi gereken istektir.
  • mümkünse mars, neptün veya plüton üzerinde yapın.

    gidin gelmeyin.
  • işin ahlaki tarafı umrumda değil; hatta gay lezbiyen,trans vs yine umrumda değil. istersen git krem peynirle seviş aq banane; ama bu insan doğasına aykırı olduğu için tiksindirici olan cinsel yönelimi onur yürüyüşü diye lanse etmeleri midemi bulandırıyor.

    amk ya; şimdi ben normal sağlıklı hatta mükemmel bir erkek olduğum için çıkıp sağda solda onur yürüyüşü mü yapayım??

    gidin bi köşede sevişin be kardeşim, illet oluyorum bir size iki embesil feministlere.
  • lgbt'ye en çok sahip çıkan parti hdp. o zaman diyarbakır'da yapılmalı. diyarbakır hdp'nin kalesi olan büyükşehirlerden birisi. orada hdp'liler çoğunlukta olacağı için destek çıkanın da çok olacağını düşünüyorum.*
    o yüzden diyarbakır önerisi yapılarak karşı çıkılan destek...
  • hiç bir zararınız dokunmadığı halde,her fırsatta size kin kusan homofobik insan artıklarını dinlemeyin. umarım bu ülkede gerçekten özgürlük olur da,sizde sesinizi istediğiniz kadar duyurabilirsiniz insanlara.
  • kesinlikle katıldığım kampanya, istek.
hesabın var mı? giriş yap