• --------link artık yok. postu sildi olayın kahramanı--------

    yani nasıl açacağımı bilemediğim bu başlığı bu şekilde açmayı uygun gördüm.

    ik uzmanı bir arkadaş bir post açıyor ve aşağıdaki metni yazıyor.

    --- spoiler ---

    tarafıma gelen bildirimlere bakıyorum;

    fizik öğretmeni - insan kaynaklarında iş arıyor
    muhasebe elemanı - insan kaynaklarında iş arıyor
    grafik tasarımcı - insan kaynaklarında iş arıyor
    coğrafya yeni mezunu - insan kaynaklarında iş arıyor

    iş bulamayınca linkedin bağlantılarını sorguluyor, firmalara ve işe alımcılara saldırıyor. arkadaşım insan kaynakları ile ilgili bir hedefinin olması o işte net çalışacağın anlamana gelmez. önce hedeflediğin sektörle eğitiminin bir rotasyonu var mı? bak. yoksa nasıl olabilir diye düşün, geliştir sonra iş ara.
    --- spoiler ---

    sonrasında öyle bir tepki bombardımanı yaşanıyor ki, ben de türkiye'de hala güzel insanların varlığını görünce mutlu oluyorum.

    https://www.linkedin.com/…pdate/6145835153328467968 (link gitti)

    kişi burada haklıdır, haksızdır tartışmasından daha çok üslup ön plana çıkmış, kimi patronların şımarıklığı gün yüzüne çıkmıştır.

    mesela bir tanesi "ben xx hanımı işe bana işe alım uzmanı bul diye alsam, o da bana grafik tasarımcı getirse, işten kovarım ehim kekim" diyebilmiştir.

    fakat süper patronlar da yok mu? elbet var. bir diğer patron da (yönetici de olabilir) demiş ki, "benim çalıştığım ekipte 1 fizik doçenti, 1 finans doktoru, 1 jeoloji mezunu, 1 optik mühendisi, 1 ulaşım planlama mühendisi, 1 işletme, 1 elektrik elektronik mühendisi ve bir kaç bilgisayar mühendisi var."

    yani böyle süregelen bir ayarlar silsilesi olan tartışmadır. ülkenin en büyük sorunu işsizlik ve bunun getirisi, ne olursa olsun ekmek kavgasına girmiş insanın "arkadaşım bık bık" diye aşağılanması hadisesidir.
  • insan kaynaklarının herkesin yapabileceği bir iş olmasından kaynaklanır. başarılı olup olmaması ayrı bir konu. nispeten başarılı olanlar zaten müdür, direktör olur. diğerleri ya başka bir sektöre geçer ya da 20 yıl uzman olarak çalışır.
    linkedin'deki arkadaş gelen mesajlardan bunalarak gereksiz atarlanmış. ama bizim ülkede böyledir, küçücük bir masası olan hiyerarşinin en altındaki biri bile şirketin o masadan yönetildiğini zanneder.
  • aşağıdaki elemanın yorumu iyi olmuş yalnız.

    --- spoiler ---

    anlamsız,garip bir yorum olmuş. insan kaynakları bölümünde çalışmak için hangi bölüm mezunu olmak gerekiyor? çok teknik departman da biz mi bilmiyoruz. profile baktım. muhtemelen açık öğretim fakültesi mezunu. bir fakülte ortamı dahi yaşayamamış birisinin sadece egosunu konuşturmak adına anlamsız paylaşımı acınası olmuş.

    --- spoiler ---

    edit : imla
  • ik'yı herkesin yapamayacağı bir iş olmasından kaynaklanır. bu olaya bakarak ik'nın aslında herkesin yapabileceği bir iş olmadığı açıkça belli olmaktadır. ik'nın psikolojik ve sosyolojik boyutları var. ik uzmanı da bu boyutlara göre seçilmeli. seçilemeyince böyle ağır sonuçları olan durumlar oluyor. ik'nın veya isg uzmanınınyapması gereken uyarı vs. şefe yüklemesi de ayrıca bir fiyaskodur.
  • türkiye'de yöneticilerin ve ik'da çalışanların mal olduğunu bir kez daha kanıtlar...

    ik çalışanı nerenin mezunu olmalı? işletme? ik bölümü?*

    ar-ge üreten şirkete kusura bakmayın ama bir baltaya sap olamamış, liseden sonra anadoluda bir üniversitede insan kaynakları, uluslararası ilişkiler, işletme vs. okumuş birisini alacağıma ik olarak ortaokul mezunu ama işi bilen bir kişiyi sorumlu tutarım daha iyi... en azından gelen elemanın ne iş yaptığını-yapacağını bilir. en azınan şirkette yapılan işi bilir, ona göre eleman seçebilir... örneklerini çok yaşadım...

    gıda şirketinin ik'sı ile görüşüyorum. kız gıda mikrobiyolojisi bilmiyor. şu şu şu kontaminantlar üzerine çalıştım, uluslararası kongrelerde bildirilerim var, şu ülkede şunları yaptım diyorum yüzüme aval aval bakıyor... haberi yok ne konuştuğumdan...

    reklam ajansına ik alacaksan, alacağın ik personeli grafik tasarımdan anlamalı, en azından portfolyo'ya baktığında karşısındakini algılamalı.. aha görüyoruz ik mezunlarının seçtiği reklamcıları, türkiyedeki reklam seviyesini...

    türkiye'de ik'da çalışanlar kendini bir bok sanıyor ama yerine eşek bağlasan aynı işi yapar...
  • en büyük olaylari mülakatta "kendinizi 5 yil sonra nerede görüyorsunuz?" tarzi sorulari ezbere sormak olan meslek grubunun, kendini nerelerde gördügünün bir göstergesi.
    evet canim müthis sosyolojik boyutlari var yaptiginiz isin, hic görmesek ne kadar tembel ama buna ragmen ukala tipler oldugunuzu hakikaten inanacagiz.
  • nasıl bir aday tarif ettilerse, sözlükteki tüm kendini ifade edememiş, başarısız mülakat geçiren ve ik tarafından sittir edilen kişileri bir araya toplamayı başarmış insan kaynakları adayıdır.

    o fizikçi, muhasebe elemanı ik olsa yine sizin gibi malları işe almayacaktır. boşuna heveslenmeyin ekşiciler.
  • yorumlarda yerden yere vuranlar da var, cok haklısınız diyenler de. ben yerden yere vuran tarafta olurdum acıkcası. o kadar sacma insanlarla karşılaştım ki, komik duruma düşüyorlar. özellikle teknik konulara girmeye çalışırken. kıs kıs gülüyorum bazen trolleyip. üzgünüm. *
  • herkes ik'da çalışamayacağı için aşağılanan adaydır.
    ik'dan birinin veya patronun, işsizlikten zor duruma düşmüş insanları aşağılaması zaten onun çapsız bir adam olduğunu gösterir.
    ik da her meslek grubu gibi esasında uzmanlaşma gerektirir ama türkiye'de "yaparız olur" mantığı işlediği için her meslek grubu gibi tırt insanların kalesi haline dönüşmüştür.
    (ik da kesinlikle iletişim fakültesi, psikoloji, sosyoloji gibi bölüm mezunlarının tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum)
  • (bkz: #46910372)
hesabın var mı? giriş yap