• yakın zamanda kararlı sürümü duyurulacak olan, linux mint'in ubuntu 18.04 bionic tabanlı ve nisan 2023'e kadar desteklenecek olan yeni lts* sürümü.

    beta sürümleri an itibariyle https://linuxmint.com/release.php?id=32 adresinden indirilebilir.

    64bit ve 32bit xfce beta sürümleri netbook ve dizüstü bilgisayarlarda tarafımca denenmiş ve linux mint 18.3 sylvia kadar başarılı bir performans alınmıştır.

    şaşırtıcı bir biçimde, uzun zamandır depoda güncellenmemiş olan blender, krita, clementine gibi uygulamalar an itibariyle son sürüm olarak yer almaktalar.
  • kararlı sürümü onaylanmış olan ve bu haftanın sonunda duyurulacak olan linux mint sürümü. iyi bir çocuk olursanız belki kararlı sürümün iso dosyalarını muhtelif yansılarda bugün bile bulabilirsiniz.
  • yazılım yöneticisi'nden kaynaklı bir sebepten ötürü şu an flatpak yazılım yöneticisi üzerinden kullanılamıyor, ancak terminal'den çatır çatır çalışmakta.

    --- spoiler ---

    could not locate runtime "runtime/org.freedesktop.platform/x86_64/**" in any registered remotes.
    --- spoiler ---

    github'da yer alan hata bildirimine verilen yanıt göre sorunu çözen yama yazılmış bile, ancak henüz güncelleme olarak yansımadı.
  • linux mint 18.3 sylvia sürümünden güncelleme adımları yayınlanmış olan linux mint sürümü.

    güncellemeyi uygulamadan önce timeshift ile sistemin bir snapshot'ını almanızı okuyacağınız bütün post ve tutorial'lar ile beraber ben de şiddetle tavsiye ediyorum; yeni sürüm bambaşka bir ubuntu versiyonu üzerinde olduğu için güncellemede ne ile karşılaşacağınız hiç kesin değil.
  • clover ile dual ya da triple boot edecekseniz dikkat etmeniz gereken şey şu:

    kurarken hangi diske boot manager kuracağınız önemli. sda1 de macos ve clover efi var.
    sda2 de windows
    sda3 de ise mint var. boot manager ı sda3 e kurmanız gerekiyor. yoksa clover tanımıyor. fedorayi tanımıştı direkt. aklınızda olsun. son olarak /boot için ayrı bir partition oluşturun derim. daha sağlıklı.
  • agustosdan bu yana kullandigim isletim sistemi. su ana kadar herhangi bir sikintisini yasamadim. ubuntuya gore daha canli, renkli bir linux surumudur kendisi.
  • asus h170 anakartlı i3-6100 işlemcili masaüstü sistemime cinnamon versiyonunu bir türlü kuramayıp yine mate'sinden yürüdüğüm naneli şeker.
  • (bkz: şarık tara)
  • (bkz: #84738355)
  • son dönem uygulamaları çalıştırırken yaşadığım bazı tuhaf sorunlar nedeniyle sıfır kurulum yapmak yerine şuradaki adımları takip ederek an itibariyle 18.x'ten geçiş yaptığım linux sürümüdür. işlem esnasında yeni sürümün kurulum dosyaları internetten yüklendiği için yaklaşık iki saat sürdü. güncel yedeğim olduğu için yedek almadan yaptım işlemi ama hiçbir kayıp olmadı. tarayıcılarda son açtığım sayfalar bile olduğu gibi duruyordu. her şey olması gerektiği gibi yerli yerinde. emeği geçen herkese teşekkürler. windows yüklü bilgisayarda bu kadar pratik ve aynı zamanda kayıpsız üst sürüme terfi işlemi yaptığımı hatırlamıyorum. darısı kullanıcıya her yeni sürümde eski sürümü aratan windowsun başına.
hesabın var mı? giriş yap