• genellikle lisenin en yakışıklı erkeğiyle çıkması beklenen kız.
  • lise boyunca kıskanılan, liseden yıllar sonrali hali görüldüğünde ise, aradan geçen yılarda çok değiştiği için zevkten dört köşe eden bir kızdır bu. *
  • hiç görmediğimiz, bilmediğimiz, iç geçirmediğimiz varlıklardandır.
    (bkz: erkek lisesi)
    (bkz: izmir atatürk lisesi)
  • ulaşılamayan imajı çizen, okul içindeki popülaritesi had safhada olan insandır. bu tiplerin yanına normalde iki üç metre bile yaklaşamazsınız. yanında bulunan koruma ve kollama görevini üstlenmiş, yaşları 22 ile 27 arasında değişen lisenin ağır abileri bu isteğinizi engeller. seneler sonra görürsünüz ki lisenin o en güzel kızı, bu sefer club alemlerinin en güzeli olup çıkıvermiş. yanındaki insanlar farklı, ama aynı amaca hizmet ediyorlar ve aynı rolü oynuyorlar. demek oluyor ki yıllar ilerledikce kimi insan hayatın düzeni içerisinide kaybolup gidiyor, kimisi de biraz şans ile aynen hayatını sürdürüyor ve başka şekillerde o "lisenin en güzel kızı" rolünü oynamaya devam ediyor.
  • siniftaki erkeklerin hemen hemen yarisina vermis kizdir ayrica.
  • ozellikle genclik filmlerinde hep kaprisli, simarik tipler olarak gosterilirler. ona asik olan bir erkek mutlaka vardir fakat ayni zamanda o erkege asik olan daha ezik tipli bir kiz daha vardir. populer kiza asik olan erkek aslinda onun sadece goruntusunun guzel oldugunu anlar ve ezik kizla birlikte olmaya baslar. filmin sonu basinda da bellidir, sonuna kadar izlemeye gerek bile yoktur.
  • genelde okulun en belalı erkekleriyle dolaşırlar. bu arkadaşlar, onları gezdirir, yedirir, içirir, giymez giydirir, geymez geydirir, sadece sınav tarihini soran diğer erkekleri tartaklama gibi kutsal görevleri de vardır. bir sabah farkederler, lisenin en andaval kızı olmakla en güzel kızı olmak arasındaki ince çizgiyi.
  • herkesin lisede aşık olduğu kız kendince lisenin en güzel kızıdır belki de, aşk böyle birşey kimyası gözlerde bozukluğa yol açabilir.
  • bir lisenin en güzel kızı her zaman için lisenin en güzel kızı olarak görülen kızın yakın arkadaşlarından biridir aslında. kişiler tarafından lisenin en güzel kızı olarak addedilen kız, gerçekte lisenin en güzel kızı olan kızın kendisinden daha güzel olduğunu görüp kıskançlık krizleri içinde alışverişe çıkmış, eteğini kısaltmış, saçlarına boya moya yaptırmış, hafif olduğu zannedilen ama yapılabilmesi için sabah 45 dakika erken kalkılan bir makyaj yüzünde okula gelir. kamuoyu yaratmak için bir kaç erkekle çıkar ve de onların "şöyle güzelsin, böyle güzelsin" lafları ile gaza gelir. kızın bu bisiklet pedallığı konumundan ferrari motorluğuna doğru kayma hevesini gören bir erkek ilk cinsel deneyimi yaşatır ve onu bırakıp gider. kızın önünde bundan sonra iki seçenek kalır ve tercihi kendisi yapamaz: ya otobüs* motoru olacaktır, ya da mütevazi bir araba motoru* olacaktır. ilk seçenekte ona herkes binecek ve yıllar geçtikçe ablalarının* ` :o303`tecrübeleri ile sabit olmak üzere bir çok sahip değiştirecektir ve her sahibi bir öncekinden kötü olacaktır, ikinci seçenekte ise sadece sahibi binecektir ve çok sahip değiştirmeyecektir.

    bu arada lisenin gerçekten en güzel kızı olan kız ise, ondaki bu cevheri gören, güzelliğe değil masumiyete, seksiliğe değil şirinliğe önem veren bir erkek tarafından keşfedilecek ve sonsuza dek mutlu yaşayacaklardır.
hesabın var mı? giriş yap