• b movie denince ilk aklıma gelen isim. troma pictures yapım şirketinin kurucusu. toxic avenger tromeo ve juliet gibi filmlerin yazarı ve yönetmeni.
  • (bkz: andy kaufman)
  • kendisi "harvard'dan terk"tir.
  • vaktiyle tv'lere tekil video kasetler şeklinde değil de kilo ile satılan cinsten filmler yapıp yöneten büyük b movie üstadı. hollywooddaki milyon dolarlık ruhsuz yapımlara tahammül edemeyenlerin anti-herosu.
  • troma entertainment kurucusu, mötorhead'in lemmy'sinin kankası ve epey oyuncuyu setinde pişirip hollywoodda bir yerlere getirdiği gerçektir; misal south park'ın yaratıcısı matt stone ve trey parker aklıma ilk gelendir. onlar dışında jj abrams, eli roth gibi isimler de var.

    trommaville evreni tam hipster işi gibi geliyor bana. keza b film konusunda filan mı gelişmiştir yoksa, endüstriyelleşen vlog ve kitsch dünyasına kapitalist amerikada olmasından mülhem çokça evvelden mi girişmiştir bu işlere pek bilemiyorum. herneyse belki de zaman ötesidir. bazıları seyredilesi imdb'den bakıp ilgi çekeni seyredin. favorim, seksenlerde çektiği atomic hero'dur.

    bir de ekibiyle gidip cannes film festivalini protesto etmek gibi bir huyu vardır. 2-3 yılda bir yapar bunu. en son lars von trier'in hitler öven açıklamalarından sonra festivalden kovulup tekrar geri alınınca lars reise bir protesto yapmıştı.

    herneyse b filmin de "ortak stüdyo"dan yapılanları nezdimde pek çekilmiyor, nerede quentin dopieux nerede harmony korine'in ilk zamanları john waters'ın ilk zamanları nerede bu lloyd dayı...
hesabın var mı? giriş yap