• ankaranın pahalılanması ve gereksiz insanları da toplamasına raamen,halen sevdiğimiz bi barı..müzikler depeche mode,cure,anouk,skunk anansie vb.cumartesileri tıkış tepiş,ama yinede güzel..
  • kapanıp türkce canlı müzik çalmaya başlamış, adı da gece barmış..saygıyla anıyoruz
  • grenoble da bulunan, muziklerinden calisanlarina ve hatta ortamin guzelligine kadar hicbiseyi eksik birakmamis, seker gibi bi teyzenin islettigi mukemmel mekan.
  • çorum dalgıçlar otel'de bir adet london pub vardır, ama ankara'dakine pek benzemez tabii.
  • ankara'da tunus caddesinde flat ile tırtıl arasında olan hoş bar. güleryüzlü garsonları, güzel müzikleri ve yeşil koltuklarıyla gidilesi yer. sürekli gidip bahşiş vermediğimizden dolayı üzülmüyor da değilim hani.
  • bu geceki hesap fiyaskosu ve kontrolsüz müşterileri nedeniyle bizi çok çok üzmüş pub. 1 tane masan varken ortamda, hesabını nasıl tutamadın pub sahibi? hani ortam kalabalık olur hesap karışır ok ama gecenin bir yarısı yalnızca 1 masa var. yapılan ödemeler bu masadan belli. nasıl oluyor da hesabı tutamıyorsun yahu? kaldı ki 17 lira için deger mi en sadık müşterilerine ödemedin ayagı cekmek? daha da ötesi hesabı alıp ortamda bulunan şeker insan, niye uyarmıyorsun orda hesap tamamlanamamısken ben 2 dk önce birinden hesap aldım diye? ben kime hesap ödediğimi veya ödemem gerektiğini bilmek durumunda mıyım da bana "bana mı ödedin hesabı" diye soruyorsun pub sorumlusu? ben kasada kim varsa ona öderim hesabımı. önce kendi ekibine sorcaksın başka hesap alan oldu mu diye müşterileri sorgulamadan önce ey pub sorumlusu. ha bir de saldırgan müşterisini durduracağına gelmiş bizimle konusuyor. biz medeni insan olup arkadaslarımızı durdurarak yanlış mı yaptık acaba? orda bi olay çıksa daha mı iyi olurdu ki onu mu istedi bu pub, sadece bizi sakinleştirmeye çalışarak? sorular sorular, hiç bir hareketin mantığı yoktu, daha da uğramam. kaybettin bizi london pub..
  • radiohead, smiths, the last shadow puppets olsun ingiliz grupları yahut coldplay sevenler; bir de bomonti içenler için biçilmiş kaftan, adından da anlaşılacağı üzere, ingiliz pubı.
  • geçen gün kendisiyle tanıştım. tüm günümü geçirebilirdim. 2 saat kadar vakit geçirdim ve bu süre boyunca yalnızca morrissey in konser kayıtlarını çaldılar. böyle bir tanışma olabilir mi. aşık olmam için tüm şartlar sağlanmış. ayrıca yemek çok çok çok güzeldi. ilk fırsatta tekrar gideceğim.
  • güzel mekan, berbat işletmecilik.

    ben istanbul'da ikamet ediyorum. bir ziyaret için ankara'da bulunduğum bir gece buraya gidelim dedik, arkadaşlar kokteyllerini öve öve bitiremediler zira. rezervasyon yaptırdık. her şey rezervasyon saatinden 15 dakika sonra gelmemizle başladı. 16 kişilik rezervasyona grubun yarısı 15 dk. gecikerek, diğer yarısı ise yaklaşık 45 dk. gecikmeyle geldi. şef garsonda bir surat bir surat, 'nerede kaldılar?' diye sormalar. elinde olsa 'gidin' diyecek. haydi olur dedik, o da haklı dedik, geçtik.
    herkes geldikten sonra (bu da çok ilginç ki herkes gelmeden kimse sipariş almadı) sipariş almaya geldi bir garson; elinde kağıt kalem, not almaya yarayan bir teknoloji, hiçbir şey yok. dolayısıyla bir 20-25 dk. sonra (abartmıyorum) istediklerimizi ya yanlış getirdi, ya hiç getirmedi. ve bu bekleme ve istediğinin masaya gelmemesi döngüsü gece boyunca devam etti. haydi buna da olur arada dedik, geçtik.
    hesap ödenirken kasada duran şef garson mu, en yetkili kişi mi artık kimse, suratsız adam 118 lira tutan hesabımı 120 liraya yuvarladı. arkadaş telefondan hesaplıyordu, öyle aydık. ben böyle bi etik anlayışı görmedim bir işletmede.
    ve tüm bunlar yetmezmiş gibi sabrımızı taşırıp mekan sahibiyle konuşmamıza sebep olan son damla aynı suratsız adamın herkese siz diye hitap ederken arkadaşıma seksist bir tavırla 'sen ne içtin?' diye hitap etmesi oldu.

    barın sahibinin müşteriye tavrı ise biraz daha doğru düzgün denebilecek ölçüdeydi.

    sonuç olarak, playlistleri, dekorasyonu ve (barmenin kafasına göre alkol oranını azaltmadığı) long island'larıyla pek bir güzel görünen ama o çalışan(lar)la vizyonuna yazık eden pub.

    tunalı'daki nada'nın yeniden açılacağı zamanı iyice sabırsızlıkla beklememe yol açıyor.
hesabın var mı? giriş yap