• tarihin en absürd katillerinden biri...1940 yılında walcotte, kansas'ta doğdu. on sekiz yaşında, university of kansas'taki zooloji eğitiminin ikinci yılındayken, ailesinin üç üyesini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. 30 kasım 1962, 00.01'de idam cezası yerine getirilip asıldı...

    lowell lee andrews'u tanıyanlar onun her zaman 'çok nazik' biri olduğunu belirtiyorlar. ancak cinayetleri işleyişi ve herhangi bir acıma/üzülme belirtisi göstermemesi, andrews'un üzerindeki gizemi her daim muhafaza edecek: 28 kasım 1958 cuma günü karamazov kardeşler'i bitirdi, yanında 22 kalibrelik tüfeği ve lüger ile oturma odasına indi, babası william l. andrews'a on yedi kez, annesi opal andrews'a dört kez, kız kardeşi jennie marie andrews'a ise üç kez ateş etti; ilk ateşte ölmediği ve kurtulmaya çalıştığı için babasına diğerlerinden daha fazla ateş etti. cinayet sonrası arabasına atlayıp sinemaya gitti, mardi gras adlı filmi izledi, daha sonra da silahları kansas nehri'ne attı, polise soygun ve cinayet ihbarında bulundu. ilk ekip geldiğinde l.l.andrews'u köpeğiyle oynarken buldu. başlarda soygun senaryosunu sürdürdüyse de birkaç soruşturma ertesinde cinayetleri itiraf etti.

    truman capote'nin in cold blood adlı non- fiction romanında da yer alır. clutter ailesi'nin katilleri perry smith ve richard hickock ile aynı idam mahkumları bölmesinde son günlerini geçirmiştir. richard hickock, andrews'un hapishaneden kaçmayı ve kiralık katil olmayı hayal ettiğini söyler.

    cinayetleri neden işlediği sorulduğunda birkaç kez ailesinin mal varlığını öne sürse de asla tatmin edici bir yanıt vermemiştir. zaten, cinayetlerin gizemini de şu sözü artırmıştır: yaptığım için üzgün ya da mutlu değilim, sadece neden yaptığımı bilmiyorum.

    capote adlı filmde perry smith'in çaprazındaki koğuşta yer alan l.l.andrews'u c. ernst harth oynamıştır. andrews kitap okurken ve asılmaya götürülmesi sırasında gardiyanlara ayak direrken görülür.

    http://www2.ljworld.com/…28/crime_all_time/?ku_news

    29 kasım 1958 tarihli kansas city star'ın baş sayfası:

    http://www.flickr.com/…2573@n06/3335051835/sizes/o/
hesabın var mı? giriş yap