• digiturk ün her üyenin ekranına yansıttığı , üyeye özel olan , sadece maç olan kanalda değil o an lig tv de maç varsa ve siz misalen kanal d yi izliyor olsanız bile ekranınızda beliren , sayı ekranda durduğu sürece ses azaltma , kanal değiştirme vb. hiç bir eylem yapamadığınız , kumandanızın sayı ekrandan gidene kadar kilitlenmesine sebep olan ve muhtemelen yayınını illegal olarak internet vs. gibi ortamlara aktaran üyeleri tespit etmek için kullanılan sayılardır.
  • anladığım kadarıyla lig tv'nin her cihaza benzersiz (unique) olarak göndererek yayını internetten paylaşanları yakalamayı amaçladığı sistemin parçası. yayını paylaşanlar da o kadar salak değildir, gecikmeli yayınlayarak kod'un göründüğü saniyelerde paylaşımı durduruyorlar sanırım.

    aynştayn was here!
  • mit ajanlarının haberleşmesine olanak sağlayan şifreleme tekniği olduğunu düşünüyorum.
    ne yani digiturk, parasını ödediğim özel yayını kafana göre piç edecek kadar şerefsiz olacak halin yok.
  • gol pozisyonu ile bağımsız şekilde herhangi bir anda beliren ve bir süre ekranda kalan numara. bir nevi digiturk kimlik numaranız. internet üzerinden illegal yayın yapmaya yönelik takip amaçlı.
  • seyir zevkini düşüren sayıdır. (bkz: yapma canım yapma kardeşim)
    digitürk veya ilgili şirketin bu yolla internette yasal olmayan şekilde yayın yapanları tespit edip yasal işlem başlatmayı düşündüklerini sanmıyorum. bu adamlar kanun bilmiyorlarsa bile mutlaka avukatları vardır. çünkü bu şekilde elde edilen delil, delil olamaz. birisi internette bir maç yayının üstüne benim cihazımın seri numarasını yazıp yayınlayabilir mi? yayınlayabilir. bu delilin maddi olma niteliğine halel getirdiğinden delil sayılamaz. hadi sayıldı diyelim, bu sefer de o delil bir kanunsuz delildir. yine olmaz o iş. kısacası ilgili firmanın sadece üyelerini korkutmaya çalıştıklarını düşünüyorum. (bkz: eyyorlamam bu kadar)
  • uzun süre lig tv'den maç izlemediğinizi anladığında maçın içerisinde en az 20 sefer ekranda beliren hede.
  • benim ekranimda dgtrkoc seklinde cikan kod.
  • maç esnasında tam kritik bir pozisyon olurken televizyonun önünden geçen anne etkisi yaratan kod. bazen öyle oluyor ki top süren adamı hiç göremiyoruz. çat diye en ortaya geliveriyor.
  • insanı sinir eden kod.
    humax marka kutularda daha önceden bu kod mavi çerçeveyle çıkıyordu, hala öyle kocaman mavi çerçeveli mi diye merak ettiğim kod.
    zira değiştirdiğim kutuda kod küçüldü ancak bu kutunun da hd ve sd görüntü kaltesinden memnun kalmadım.
  • digiturkplay'de de cikiyor bu meret. yanliz cok bariz sekilde goruntunun uzerine ayrica metin olarak koyuyorlar zira ekrani kucultup buyuttugunuzde font'un boyutu degismiyor.

    bilen arkadaslar kod'a bakip bunu engelleyecek bir greasemonkey script'i falan yazamaz mi acaba? sonucta kendi tarafimizdan sayfanin koduyla oynadigimiz icin yasal olur diye dusunuyorum. aslinda yarrak gibi ekranin ortasinda durmasa sorun da degil boyle yaparak korsani engelleyecegini sanan zeka seviyesine sahip insanlarin kendilerini tatmin etmesi beni pek ilgilendirmez ama hem ortaya koy surekli hem de fontu bold yap olmuyor yani.
hesabın var mı? giriş yap