• cookshop da servis edilen muhteşem puding.aşk gibi bişey kendisi.
  • sayesinde sabah kahvaltısını masadan toplayamadığım film. şu sıralar yaklaşık 2 saattir moviemax stars da gösteriliyor.

    herkesin şarkı (bkz: wise up) söylemesinden sonra biter diyordum ama hala bitmedi yarım saat daha var sanırım. genel olarak film çok güzel, doksanların sonunda çekilen bir çok amerikan bağımsızına benziyor. herkesin ayrı hikayesi var, herkes kahraman ve loser. soundtrack on numara.

    ayrıca bu filmi izleyen ergen twittera onlarca aforizma yazabilir. o yüzden biraz tehlikeli.
  • konsantre deterjan kıvamında bir film. yoğunlaştırılmış loser tiplerin bir araya getirildiği ağır bir hikaye..

    özetle requiem for a dream modunda, babil, paramparça aşklar ve köpekler kurgusunu andırmakta...

    --- spoiler ---
    "bizim geçmişle işimiz bitmiştir ama geçmişin bizimle işi bitmemiştir."
    --- spoiler ---
  • imdb puanının sabit 8.2 olmasını istiyorum.
  • girişi güzel ama sonrasında bekleneni veremeyen bir film. özellikle hakkındaki övgüleri duyduktan sonra çok hevesli bir biçimde izlemiştim.
  • japoncası 'magdaria' olarak okunan isim. (bkz: rurouni kenshin)
  • "hayatımın en büyük pişmanlığı ne oldu biliyor musun? aşık olduğum kadının gitmesine izin verdim..."
  • herkes romantik şarkılar filmler falan anlatmış da, magnolia dediğin ölüm gibi bişi. karşındaki bir kaşık almasın diye küsmeyi göze aldığın şaheser. tezgahın arkasına geçip kaşık kaşık yemek istediğim cookshop cicisi. karnım açken romantik olamıyorum sözlük.
  • --- spoiler ---

    stanley'nin muhteşem monoloğu dışında çok ahım şahım bir film değil bence. bir de claudia'nın filmin sonundaki muhteşem gülüşü tabi.
    hepsinin şarkı söylediği sahne çok anlamsız ve gereksiz geldi bana. bir de aklıma takılan, filmin başında jim'in tutukladığı zenci kadının akıbeti ne oldu? dolaptaki adamı/kadını kim öldürmüş?

    --- spoiler ---
  • hayatinin en genclik basimda duman doneminde izlendiginde bile adamin icine kulce gibi oturan bir filmdir bu. bayik-depresif film mevzusu acildiginda banko ornek olarak kullanirim. saglikli adami ruh hastasi yapar kanaatimce sinemanin dogasina bile aykiridir. zaten hayatta bir dunya can sikici sey var bir de tanimadigim adamlarin nasil saykoya bagladiklarini mi inceleyecegim bos vakitlerimde. respect the cock diye bagiran bir tom cruise'un ne gibi bir cazibesi olabilir ki.

    neyse biz bu filmi izlemistik zamaninda o kadar icimizi karartti ki sistemden cikarmak icin hollywood style ucuz bir aksiyon izlemek zorunda kaldik. zaten aksiyon bir romantik komedi iki, gerisi yazis, bunu bilir bunu soylerim.
hesabın var mı? giriş yap