• (bkz: olmayın)

    ciddiyim.
  • http://www.iskur.gov.tr/ şimdiden kaydınızı yaptırın. 6 senede anca iş bulursunuz. yani mezun olunca işiniz hazır olur. bu arada evet 4 değil 6 sene makine.
  • maalesef ki teorik eğitim hiç bir şeye yaramayacaktır. kimse sana şantiyede veya fabrikada çentik darbe deneyi nedir, akma gerilmesi nedir, malzeme mukavemeti ne manaya geliyor gibi sorular sormayacak. yukarıdaki arkadaşın da belirttiği gibi işin mantığını kavramanı öneriyorum. mutlaka ve mutlaka bir konuda uzmanlaş. daha doğrusu nerede çalışmak isteyeceğine, hangi sektöre yöneleceğine 3. sınıfa gelmeden karar vermeye çalış. ne iş verirlerse yaparım, diplomayı alır karar veririm diye düşünme. kesinlikle yabancı dilin iyi olsun. istanbul'da da olsan, van'da da olsan mutlaka sana artısı olacaktır. stajlarını kaliteli şirketlerde yapmaya çalış. stajda tanıştığın abilerin ablaların ile bağını koparmamaya çalış çünkü bir şirketin stajyerini işe alması olasıdır. benden şimdilik bu kadar. bir şeye ihtiyacın olursa da sormaktan çekinme.
  • atomu parçalayıp,sanayi 4.0'ı da hallettikten sonra bozulan tost makinasını altını açıp temassızlık olan yerin vidasını sıkıştırmayı da öğrenin.komşular ,hısım,akraba arkanızdan;senin okuyacağın makine mühendisliğinin ben taa ... diye laf yapmasın.
  • asgari ücrete 1 yıl hayır dememeye hazır ol!
  • bir yerden başla ücrete bakma, başladığın veya devam ettiğin yer iyi bir yer olsun.
  • ingilizce ögrenin.
    global düşünün
  • makine mühendisi yani mühendis olacaklara tavsiye istendiği için öncelikle teori bir işe yaramıyor diyenlerin tavsiyelerini dikkate almayın. türkiye'de mühendislik yapılmadığı için evet teori pek kullanılmıyor ama mühendise mühendis gibi tavsiye vermemek mühendisliğe yakışmaz.
    teoriyi ne kadar iyi öğrenebiliyorsanız öğrenin arkadaşlar. iş hayatında karşılaşacağınız sorunlara çözümünüz daha kolay ve güzel olur. ingilizce öğrenin, teoriyi pratikteki karşılıklarıyla öğrenmeye özen gösterin. matematik ve fizik bilginiz iyi olsun. mesleğinizle ilgili kimya ve elektrik bilginizi de geliştirmeye çalışın. ilgili cae ve cad yazılımlarını kullanabilin.
  • - dil öğrenin. öğrenmezseniz işsiz kalırsınız demiyorum. ama her gün işe küfür ederek gidersiniz.

    - öyle mezun olduktan sonra dersler hiçbir işimize yaramayacak demeyin.

    - her şeyden önce kendinizi iyi tanıyın. eğer tanımıyorsanız johari penceresi gibi envanterleri kendinize uygulayın. kendinizi tanımadan seçeceğiniz bölüm ne kadar kazançlı olarak bilinirse bilinsin eğer size göre değilse başınızın belası olacaktır.

    - öyle bir mühendis olmayı hedefleyin ki o işi hem sivas’ta hem new york’ta hem stockholm’de hem de şırnak’ta yapabilin. türkiye’de o kadar bilmeye gerek yok demeyin.

    johari penceresi hakkında
  • olacaksan ol ama almanca öğren.
hesabın var mı? giriş yap