• fragmanda çok kadro sağlam gözüküyor, rahat 1 milyon üstü kişi yapar.
  • söğüt dalındadır.
  • senaryosu atilla atalay ve can barslan tarafından yazılmış sinema filmi.

    fragmanı izlemek için tık!
  • uzun zamandır kitabını beklediğim atilla atalay'ın ve can barslan'ın yazdığı gastamonu filmi. valla canlar hiç objektif olamaycam atilla abim peçeteye istek şarkı yazsa okur, komikli kedi videosu senaryosu yazsa gider izlerim. gidin izleyin. içinde sıdıka vardır, menekşe istasyonu vardır, aygaz kamyonu vardır, fabriga vardır, murtaza vardır, samim vardır yani vardır da vardır. gidin lan işte olmadı gidelim hep beraber.
  • söylenenlere göre 2015'in en iyi komedi filmi.
    vizyona girdi mi,seyreden oldu ile bir yorum yapsın da merakımızı gidersek..
  • http://issuu.com/…s/filmkitap/1?e=15371485/11195070 adresinden film hakkında bilgi veren bir pdf derginin okunabildiği komedi...
  • ilk kastamonu temalı komedi filmi olduğu için desteklenmesi gereken film. fragmandan anladığım kadarıyla filmde doğal kastamonu insanı kullanılmış. bu bile filmi izlemek için yeterli bir sebep. sinemaya gelüse gelüsünüz gelmessenüz gendünüz bülüsünüz...
  • seyre gittim, hakkat derdi olan, güsel bir film olmuş. yanılız, ecük saap çıkmazsanız "davulcu osuruğu gibi araya gidecek" onu da deyveyin. entel gısmısı "yirli komadi" deye burun gıvırıb "grinin elli tonu" na gidya (oskarlı birdman'a gitse canım yanmaz) milli irade gısmısı, öccan denizli, şahanlı film areya, doplaşıp ona gidya. öcük git de yeşilin elli tonuna bak. adam emek etmiş; hes deya, sincab deya, manda deya güle oyneya dedini anledya, git bi diğne. ağnadılan yanuluz gastamonu'nun değil, senin de hikayen... uyuyacıysan galdumaylım, sen bilüsün...
  • biz baba tarafından kastamonuluyuz. köye gitmeyeli uzun zaman oldu. dedem ve babannem rahmetli dolayısıyla biraz uzak kaldım bizim o taraflara. filmin espri kalitesi ya da mizah tarafına hiç girmiyorum zaten senaristler can barslan ve atilla atalay. ne çekseler izlenir yani. heslere karşı toplumda bilinç uyandırması, beni küçüklüğümde köye gittiğim havayı yakalatması ve yerel karakterleri ile on puanı haketmiştir. emeği geçenlerin eline sağlık. umarım bu tür filmlerin sayısı artar.
  • başta oyuncu kadrosu ile senarist kadrosu, beklenti açısından kafa karıştıran bir farklılığa sahip gibi görünebilir.

    bir yanda sıdıka, gülşen abi gibi türk dizi tarihinin en duru, en kaliteli komedi dizilerinin yaratıcıları ve leman dergisinin iki usta ismi atilla atalay ve can barslan,

    diğer yanda yıllardır tv’de her yaştan kitleye hitap eden, ve bu nedenle mizahının leman çizgisinden ziyade “genel izleyici”ye yakın olduğu yasemin yalçın ve ilyas ilbey.

    hatta oyuncu kadrosunda yer alan seray sever’i çok tanımasam da popüler kültürle fazla haşır neşir bulduğumdan olsa gerek, normalde herhangi bir filmde adını görsem bir tereddüt ederdim heralde.

    ben tabi ki atilla atalay ve can barslan olunca hiç tereddüt etmeden memnun kalacağımı bilerek gittim ve yanılmadım. kısacası, “ince ince yasemince” ayarında bir film olmasından çekinenler için bu kadar uzun bir giriş yaptım, çekinmeyiniz, gidiniz, görünüz, gösteriniz...

    hatta sadece leman okuyan profile değil, herkese de hitap edebilen bir komedi olmuş. anne, teyze, kuzen hep beraber gidip izleyebileceğiniz bir film de olabilir. ben pazar günü optimum’da izledim ve salon çeşitli yaşlardan insanlarla doluydu. hepsi de çok eğlendi.

    filmin temposu ve uzunluğu çok iyi ayarlanmış; samimiyeti, sıcaklığı ve komedisiyle izleyiciyi içine çok iyi çekiyor.

    ilyas ilbey gerçekten çok iyi oynamış, tv’de de çok doğal bulurdum oyunculuğunu. onun dışında köylüler zaten gerçekten oranın halkı anladığım kadarıyla, hafif bir mahcubiyetle oynamışlar hep, o da sevimliliklerine sevimlilik katmış. özellikle saz eşliğinde oynayan dedeye bayıldım.

    atilla atalay’ın sesini ve aksanları iyi kullanabildiğini kendi blogunda yayınladığı birkaç ses kaydından biliyorduk. filmde de görmek güzel oldu.

    filmin bi yerinde geçen bir cümle var, tam kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama “şehrin onca kargaşasının ardından köyde horoz sesine uyanma”nın ruhu temizleme etkisiyle ilgili bir şeydi sanırım... piyasa bunca boktan adam kaynıyorken böyle temiz bir iş çıkarılması da benzer cinsten bulunmaz bir nimet. değerlendiriniz.
hesabın var mı? giriş yap