• epik bir film olmuş, hikaye çok güzel akıyor, belki dikkatli seyredilmezse sıkıcı gelebilir o yüzden kalabalık değil de yalnız ya da iki kişi seyredilirse daha iyi olabilir,

    gazeteci dostumuz kendi criminal alanında çok başarılıdır, kendini bir anda güzel bir kadının cazibesine kapılmış halde bulur ve güzel kadınla beraber olaylar gelişir. fakat tabii ki hiç birşey rastlantı değildir.
  • sakince yormadan, basit ilerleyen, içinde gizem barındıran sonu da tahmin edilebilen bir film kötümü asla değil, ışıkları kapatın oturun uzanın kanepenizde izleyin.
  • adrien brody karizması izlemek isteyenleri buraya alalım.
    oyunculuklar çok güzel,konu da güzel ama sakin ilerliyor.
    aslında film sona doğru kesin klişelere gidiyor diye düşünüyorsunuz ama birden bire film "unique" oluyor bence. çüş artık bu ne ya dedirten filmlerden.
  • porter wren* adlı meşhur denebilecek bir köşe yazarının dışarıdan araştırdığı bir kriminal olayın içine çekilmesini ve olayların bir parçası haline gelmesini anlatan film.
  • colin harrison’ın romanı manhattan nocturne’dan uyarlanan 2016 yapım gerilim filmi.

    yavaş yavaş ilerlerken birden kendinizi hikayenin içinde bulduğunuz, baştan sonuna kadar gizemini koruyan enfes bir film.
  • ayrıntı 1
    filmin orijinal uyarlandığı roman (bkz: manhattan nocturne). ilk bu isimle vizyona girecekken sonradan adı manhattan night olarak değiştirilmiş.

    ayrıntı 2
    filmde çok küçük bir dövüş sahnesi var ve son derece başarısız. film bittikten sonra jackie chan'ın adını gördüm. filmin yönetici yapımcılığını yapmış. en azından filme sermayeni yatırmışsın küçük bir dövüş sahnesi bile olsa bu konuya karışsaydı, el atsaydı iyi olacakmış.

    --- spoiler ---

    filmde sex sahnesi çok az bulunuyor ve bu konudaki eleştirilere kesinlikle katılmıyorum diyerek başlayayım. bruce lee'nin öldüğü sene doğan, 30 yaşından önce sahip olduğu en iyi oyuncu kategorisindeki en genç oyuncu rekoruna sahip (bkz: adrien brody) ve chuck dizisiyle tanıdığım ve tanıdığımız polonya asıllı avustralyalı aktris (bkz: yvonne strahovski) başrolleri paylaşıyor.

    filmi izlemeden önce zaten kalitesini anlayıp ona göre çerezlik düşüncesiyle tabletimden izledim. yani kalitesini bilerek başladım. açılış sahnesi güzeldi. görüntü yönetmeninde de iş var diyebilirim. filmdeki kurgu ise çok hızlı gelişiyor. bu yüzden kurgu daha iyi ve izleyicilerin konuyu sindirerek anlamaları için zaman bırakılmalı, biraz daha yavaşlatılmalıydı.

    sözlükte de bahsedilen cinsellikle alakalı bir iki sahne ise başarılıydı. kimin işiyse kaliteli şekilde ekrana yansıtmayı başarmış. oldukça kısa sürüyor ve ön plana çıkmadığı halde izlemesini bilene hikayeye dair mesajı vermiş. değinmeden geçmek istemiyorum; brody'in sevişme stilini beğendim. o küçücük sahneyi kim tasarladıysa bence başarılı bir iş yapabilmiş. eleştiri yapıyorsak iyisiyle kötüsüyle her şeyi belirtmek gerek diye düşünüyorum.

    filmin hikayesi ise az önce de dediğim kurgusu yavaş olmalıydı ya paralel olarak, daha sakin tempoda anlatılmalıydı. sanıyorum bilerek kısa sürsün diye, ticari kaygılarla filmin hikayesi hızlı ilerletilmiş.
    --- spoiler ---

    başrolleri, yönetmen ve görüntü yönetmeninin kendi klasmanında izlenebilir denilebilecek performanstaki çıkarttığı iş ile, gizem ve dram türünü sevenlere tavsiye ederim.

    7/10 (aslında 6.8'den 7'ye yuvarladım ama büyük beklenti içine girmeden gizemli yapımları sevenlere özellikle tavsiye ederim. kurgusu daha yavaş yaya yaya ilerlese ve hikayesi biraz geliştirilseymiş bu film
    10 puan üzerinden 8'e rahatlıkla oynarmış)
  • 1 saat önce bol sansürle yandaş bir tv de denk geldiğim filmdir, orjinal halini buldum tekrar izlemeyi düşünüyorum.

    hikaye güzel kendini izleten bir film, 2016 yapımı malum mecralardan ayrıca erişilebilir.
  • colin harrison'ın beğenilen romanı manhattan nocturne'den uyarlanan manhattan gecesi, new york'ta köşe yazarı ve gazetecilik yapan porter wren'in (adrien brody) hikayesini anlatıyor. evinde, kendisini sevgi dolu karısına (jennifer beals) adamış örnek bir aile babasıdır. ancak bir davette tanıdığı baştan çıkarıcı kadın caroline (yvonne strahovski),film yapımcısı kocası simon'ın (campbell scott) faili meçhul cinayetini araştırmasını istediğinde porter buna karşı koyamaz. klasik bir gerilim filminin bu modern versiyonunda, porter'ı çok kötü bir cinsel saplantı ve şantaj vakasının içine çekerken izliyoruz. bu gerçekten işini, evliliğini ve hayatını tehdit eden bir vaka olarak karşımıza çıkıyor.
hesabın var mı? giriş yap