• insanlarda pençe bakımı.
  • sterilize olaylarina pek inanmiyorum bu manikürcülerin dolayisiyla hic sevmeeemmm.. yok! sen de yeme tirnaklarini... zararli biliosun.!
  • fransizcadan gelen kelime. man ya da mani el anlamindaki main'den gelir. kur ise tedavi, iyilestirme anlamindaki cure kelimesinden.
  • bole bi seye vakit ayirmayi aklim almio, aslina bakarsaniz bi kereligine diil de surekli yapiolar ya da yaptiriolar, periyodik bishi yani. bazen acaba ben kadin diil miyim diesim gelio hehu

    edit------
    özellikle tırnak etrafında ki etlerin kesilmesini saçma bulduğum bir durum, zira yaşlandıkça o etler sarkmaya başlıyor malesef ve her zaman mecburi olarak yapmanız gerekiyor. geçenlerde okudum. bodyshop gibi markaların dudak kremleri var ya, en çok kakaolu olandan olmak üzere bu etlere sürüp minik bir spatula yardımıyla içeri doğru itilerek manikür probleminden kurtulmak mümkünmüş. deneyen insanlardan da olumlu sonuçlar duydum. yani kendimizi doğramayalım, alternatif çözümler var.
  • sadece kadinlara diil erkeklere de yapilio o ayri
  • bir de ikizi vardır onun. pedikür, ayaklara yapılanı.

    bu ikizlerin bir de "pınar kür" ve hatta "the cure" diye üvey kardeşleri de vardır ama tarihten bu yana manikür ve pedikür ikiz kardeşler, asla diğer kürleri kendi dünyalarına ve isimlerinin yanına kabul etmemişler, ömürlerini birlikte geçirmişlerdir.

    bugün bile bir bayana sorsanız, manikür ve pedikür'ün bugüne kadar hep dışlanmış kardeşleri de var biliyor musun diye, hiç biri hatırlamaz hatta yok öyle birşey diyenleri bile çıkabilir!

    manikür ve pedikür kardeşlerden dışlanan pınar kür ve the cure kardeşler de kendilerine bambaşka yollar çizmişlerdir. bugün her ikisini de birçok insan tanımaktadır. ünlü olmuşlardır. fakat bu gerçeği bilen insan sayısı çok azdır! işte acı gerçek böyleyken böyle.
  • işini bilmeyen birine yaptırılması durumunda tırnak etleri kanayacak ve kızarıp acıyacaktır, bu yüzden her yerde herkese yaptırılmaz. yaptırması keyiflidir, sıcak suda bekletilen ellerinize masaj yapılır, ince ince uğraşılır.
  • her seferinden önce sterilize edilen kisisel malzemeler***, tek kullanımlık poset ve havlular ile hijyen saglanabilir. egitimini almamıs, ustası olmayan birine, hijyene dikkat edilmeyen bir yerde yaptırılması son derece sakıncalıdır.**
  • ellerin güzel ve bakımlı görünmesi için 15 günde bir veya tercihe göre hafta bir yaptırılan tırnak bakımıdır. oje safhasından bir önce, etleri kesilen tırnak diplerine karmen yapılır ise tırnaklar çok daha güzel görünür. karmen, tırnak diplerine sulandırılmış tentürdiyot sürülmesine denir ve tırnaklara derinlik kazandırır. bu karmen malzemesinin kuaförler kendileri hazırlarlar. boş bir oje şişesine su ve tantürdiyot koyup, ojenin fırçası yerine de bir parça kürdan takıp, aynı oje sürüyormuş gibi tırnak diplerine uygularlar. karmenden sonra özellikle erkekler tırnaklarının dibindeki kırmızılığı kan sanarak, manikürün çok eziyetli bir şey olduğunu düşünürler. en iyi oje rengi flor mar 319 olup, rakı rengine benzeyen bir renktir. bu renk oje uygulanmadan önce tırnakların ucuna daha koyu renk bir beyaz ile çizgi yapılır, buna da fransız manikürü denir. aynı şekilde pedikür de yapabilen manikürcüden asla vazgeçilmez ve hangi kuaföre transfer olursa olsun peşinden gidilir.
  • kangi kuafore giderseniz gidin mutlaka dipten gitme deyin yoksa kasap gibi cat cat kesiyorlar.
hesabın var mı? giriş yap