• yerinde bir karardır.
  • insallah 20 30 yil sonra da senin ankara’ya baskan olusunun heykelleri dikilir baskanim.
  • uzunca bir süre saçma sapan heykellere katlandık. dinazorlar, 15 temmuz destanı yazısı, kol saati şeklinde saat... hepsi tek tek kalkıyor. biraz da gözümüz gönlümüz açılsın.

    yaklaşıyor, yaklaşmakta olan;
    (bkz: old laik days)
  • yerinde ve doğru bir karardır. bu ülkenin vatandaşına, hele ki böyle zamanlarda, ülkenin kurucu liderinin hatırlatılması gerekiyor. neticede dahili ve harici bedhahlara karşı mücadele veriyoruz! bundan rahatsız olan da ne bileyim, pensilvanya’ya falan gitsin...
  • aktrollerin kudurması ekstradan hoşuma gitti.

    aralarında heykelleri sihalarla falan kıyaslayan gerizekalılar olması da ayrıca güldürdü.

    sanata düşman bu insanımsı maymunları daha da kudurtacak, sanat yönü ağır basan heykeller de görmek istiyoruz.

    bugün milyonlarca yabancının bir davut heykeli görmek için floransa'ya turist olarak gidip bir yığın ekonomi yarattığını bilmeyen,

    ihtiyaç hiyerarşisinde çok temel ihtiyaçlarını giderememiş, karnını doyurunca kendini şanslı sayan bu gelişmemişlerin sanattan anlayacakları zamanı bekleyecek lüksümüz yok.

    edit : bu insanımsı maymunlardan bir tanesi mesaj yoluyla saldırdı. ne kadar düşük zekalı olduklarının görülmesi açısından paylaşayım.

    bunlara göre davud heykelinin tarihi değeri varmış biz heykel yapsak tarihi değeri mi olacakmış. adamlar bugün sanatsal birşeyler yapalım hem bugün hem ileride bir tarihi değeri olur diye bile düşünmekten aciz.

    türkiye'nin bugün kültür turizmi olarak pazarladığı temel unsurlar. ayasofya, yere batan sarnıcı ve efes harabeleridir bir de doğa harikası kapadokya. bunların hangisini bir sanat kaygısı güzel atalar yapmış.

    bugün almanya'nın en çok ziyaret edilen müzesi pergamon (bergama) müzesidir. oradaki inanılmaz güzellikteki eserleri anadolu'dan padişah'ın izniyle bir kısım silah karşılığında almışlardır.

    peki neden çünkü bu insanımsı maymunların zihniyetine göre heykel günah.
  • altındaki yorumlara bak, sonra bunlarla aynı havayı soluduğumuzu düşün; yazık lan bize vallahi yazık. sırf yazmak için yazmış bazıları, yok gereksiz masrafmış yok öğrenciye verseymiş o parayı falan filan; onu gidip ankara'nın anasını senelerdir itinayla bellemiş gökçek'e diyecektiniz zamanında, hadi diyemediniz o zaman şimdi soracaksınız yavşak tipliler.

    edit: bu yavşaklara sinirlendim esas diyeceğimi unuttum, helal mansur başkan.
  • mansur baskanin bagzilarina kol saati gibi gecirmesidir.

    kudurun orospu cocugu troll'ler...
  • o saati dikeni dikmeli orada esasen. utanmadan.
  • heykelin bakacağı yön zor bir tercih olacaktır; meclis, genelkurmay, deniz kuvvetleri ve içişleri bakanlığından en az birine tam olarak sırtını dönmemesi için ya inönü bulvarı üzerinden eskişehir istikametine bakması ya da ismi seğmenler ile bütünleşmiş olan dikmen'e sırtını dönüp milli müdafaa caddesine bakması gerekir.

    gerek türklerin kaderleri olan doğu'dan batı'ya yolculukları, gerekse de atatürk devrimlerinin batılılaşma hedefi ve "ilk hedefiniz akdenizdir" emrini birlikte düşününce bunların hepsi de heykelin yüzünün eskişehir'e bakmasını anlamlı kılar.

    yalnız allah aşkına eğer ulus'taki anıta benzer görkemli bir şey olmayacaksa veya atatürk'e benzemeyecekse hiç yapılmasın daha iyi. atatürk ankara'nın her yerinde...
  • valla helal olsun, siyasete chp de başlasaymış belki de bu durumda olmazdık.
hesabın var mı? giriş yap