• savaşa hayır pankartını rus kanal 1 yayınında açan kadın.
    video link

    --- spoiler ---
    rus devlet televizyonu çalışanı elinde 'savaş yok' işaretiyle haber yayınını yarıda kesti

    bir rus devlet televizyonu çalışanı olan marina ovsyannikova, muhtemelen kendisini büyük bir tehlikeye atıyor, elinde başkan vladimir putin'in ukrayna'ya karşı savaşını kınayan bir pankart tutarak akşam haber yayınını kesiyor.

    protesto eylemini gerçekleştirmeden önce, rusları savaşı protesto etmeye çağıran bir video kaydederek, hükümetin savaşı destekleyen propagandasından utandığını ve babasının ukraynalı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.
    kaynak
    --- spoiler ---
  • rus televizyonu kanal 1'in haber editörü.

    çalıştığı kanalın haber bülteninde savaşa hayır pankartı açıp bunu canlı yayında gösteren, ilerleyen senelerde 2022 rusya ukrayna savaşı'na dair en akılda kalacağı kesin olan eylemlerden birine imza atmış cesur ve mesleğine saygılı bir gazetecidir.

    canlı yayında "savaşı durdurun" diye bağıran ovsyannikova'nın tuttuğu pankartın alt tarafında ise "size yalan söylüyorlar. propagandaya inanmayın. ruslar savaşa karşı." ifadeleri yer almaktaydı.

    ayrıca, söz konusu eylemi gerçekleştirmeden evvel kaydedilmiş bir videoda "kanal 1'de çalıştığım ve kremlin propagandası yaptığım için utanç duyuyorum" demecini veren ovsyannikova, "2014'te her şey başladığında sessiz kaldık ve sonrasında kremlin propagandası yaptık. bundan utanç duyuyorum. muhalif lider navalny zehirlendiğinde haber yapmadık, bundan utanç duyuyorum." diyerek sözlerini sürdürdü.

    annesinin ukraynalı ve babasının da rus olduğunu söyleyen ovsyannikova, "bu çılgınlık sadece bir kişinin eseri. korkmayın, biz zekiyiz. çıkın sokaklara! hepimizi birden tutuklayamazlar. bu çılgınlığı ve savaşı durdurmak bizim elimizde, durmayın!" ifadeleriyle savaşa karşı duruşunu büyük bir cesaretle tüm dünyaya haykırmayı başarmış oldu.

    göz altına alındığı haberleri gelen ovsyannikova, şimdiden gündeme damga vurmuş gibi görünüyor.

    edit: kendi iddiasına göre 14 saat aralıksız sorgulandıktan ve 30 saate yakın kimseye haber vermesine izin verilmemesinin ardından kanaldaki eylemi için değil, öncesinde kaydettiği video kaydı için para cezasına çarptırılmış ve ardından serbest bırakılmıştır.
  • --- spoiler ---

    "2014'te her şey başladığında sessiz kaldık ve sonrasında kremlin propagandası yaptık. bundan utanç duyuyorum. muhalif lider navalny zehirlendiğinde haber yapmadık, bundan utanç duyuyorum."
    --- spoiler ---

    ülkemizde yaşayan birilerine de bir hatırlatma olacağını umduğum olay.

    bir dönem tek derdiniz para oluyor ama ülkeden geriye birşey kalmadığında paranın da bir kıymeti kalmıyor. bu durum buna bir örnektir.
  • bence son on yılın en cesur haberci tavrını ortaya koymuş kadın. şimdi gelip bu kadına ajan,satılmış, instagram'ı aldılar kudurdu...vb...iğrenç ithamlarla saldıracak insanlar önceden hazirdir. kadın açık açık soyluyor daha ne yapsın, ailesi ukraynalı olduğu için kaçan birçok rus var. insanlar para bulup başım belaya girmesin diye kaçıyor. bu kadın, kalmış ve direnmiş. başına gelecekler elbette çok hoş olmayacak.

    edit: tanım.
  • delikanlılık nedir, nasıl yapılır dersini veren kadındır.
  • rusya'nin su anki atmosferinde yaptigi sey cok buyuk cesaret isteyen bir seydir. insallah cok buyuk iskenceler gormez ve esaretten kurtulacagi gunler gorur.
  • bunun bir tiyatro olduğu söyleniyor.
    orada o kadar güvenlik var, böyle bir şeyin içeri sızması mümkün değil diyorlar.
    üstelik yayın 30-40 saniye geç yayınlanacağını düşünürsek kolaylıkla kesebilirlerdi, bunu yapmadığına göre özellikle batının gözünde şirin görünmek için yapılan bir şey olduğunu söylüyorlar.
  • göte göt demiş kadındır.
hesabın var mı? giriş yap