• şehrin gürültüsünden,kalabalığından uzaklaşmak için "ege'de bir sahil kasabasına yerleşeceğim " diyen insanlara örnek teşkil etmesi gereken kişi.
    negzel daltaşak takılyor dayı. suratına istediği hayatı yaşamanın verdiği mutluluk yerleşmiş dayının.dayının suratındaki mutluluğu görünce insanın keşkeler hanesine bir şey daha ekleniyor.
    gelen çakal gazetecinin instagram modasına uydurmaya çalışmasına alet olmasaydı iyiymiş ama olsun.
  • yaşadığı hayat dolayı ile acayip derecede kıskandığım kişi.
  • https://www.youtube.com/watch?v=jmebaua1um4

    medeniyetin en kotu seyleri nedir sorusuna ayni yaniti verdik, ama abi devami ile beni de gecti. geri getirdiklerine de uzuldugum kisidir, ne guzel yasiyormus orada kimseye bir zarari olmadan.
  • - what is the worst thing from civilization?

    masafumi nagasaki : money and religion. these two things are destroying the world. religion has never let the world be in peace.
  • "bazen, dağların üzerinden aşağıya, kendi imgeme bakarım, eğer ben imgesi küçükse bu doğayla uyumluyum demektir, eğer bu büyükse bu benim varoluşum bu ada için çok büyük olduğunun bir göstergesidir. tercihen ben olabildiğince küçük bir pirinç tanesi kadar görünmeliyim. doğada bu böyle olmalıdır, şayet kendini beğenmiş davranırsam doğa beni hizaya sokmanın yolunu hemen buluverir. ben de böylece uyumlu hale geldim. ne kadar küçük gözükürsem o kadar doğayla uyumluyum"

    https://www.youtube.com/watch?v=zbtbepnuozu 25:10
  • 2018 yılında japon hükümeti tarafından 1989 yılından beri tek başına yaşadığı adadan çok yaşlı olduğu ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğu gerekçesiyle çıkartılmış 84 yaşındaki abimiz. lan sanki adamın sağlık hizmetine ihtiyacı var. son röportajında "toplum bana aptalmışım gibi davranıyordu ve hissettiriyordu, bu ıssız adadaysa hiç böyle hissetmiyorum. burada canımı bir tayfunun almasını istiyorum, beni kurtarmaya gelmeyin" demiş zaten. ne diye adamın rahatını bozuyorsunuz?

    adam ıssız adaya göç etmekle çok haklıymış. japon hükümeti kendisini adadan zorla çıkararak bir kez daha neyin iyi neyin kötü olduğunu ayırt edemeyecek ebleh muamelesi yapmış.

    https://www.youtube.com/watch?v=jmebaua1um4
  • 15-20 yıldır kendisi ile tek iletişimi olan tekneci abiye muhabir soruyor "peki neden oradaymış" diye, abi diyor ki "bilmem hiç sormadım".

    lan bu nasıl nezakettir amk caponları.. memleket nere, maaşın kaç, neden evlenmedin, kaç para kira veriyosun sorularının anavatanından bildiriyorum.
hesabın var mı? giriş yap