• edit : cem seymen'in twitter hesabında duyurduğuna göre milli eğitim bakanı konuyu yalanlamış twit
    yazar : @such a good idea'ya teşekkürler.

    bekleyip düzgün bir açıklama duymak en iyisi.

    yeni eğitim sisteminde liseler için uygulanacak durumdur.

    ayrıca din kültürü dersi zorunlu olarak devam ediyor.
    kaynak

    bence öğrencilerin başarısızlıklarını halı altına süpürmekten başka bir işe yaramaz bu karar.

    felsefe, sanat, tarih ve matematik bir ülkenin petrolünden ve temiz su kaynağından daha değerlidir.
  • bütün bu yapılanlar türkiye'deki eğitim sistemini berbat hale getirmek ve kaliteyi iyice düşürmek içindir. eve ödev verilmeyecek dediler bizim velilerimiz ise çok sevindi ama yapılan tembelliğe alıştırmak ve çocuğun evde eline kitap almasını engellemekti. tekli eğitime geçiriyorlar ki sınıflar kalabalık olsun çünkü onlar da biliyor elli kişilik sınıflarda eğitim filan asla olmaz. çiftli eğitim yapıyoruz sınıfım kırk bir kişi. vakıflar ve sendikalar eğitimin göbeğine alındı ki ideolojilerini rahatlıkla aşılayabilsinler. erken yaşta çocukları okula başlattılar amaç oyun oynama çağındaki çocuğu elli kişinin olduğu dört duvar arasında zorla tutmak böylece çocuk hayatı boyunca okuldan nefret etsin. sürekli yazı sistemini değiştirip dur kafaları karışsın, bilime, sanata, kültüre harcayacağın zamanı yirmi dokuz harfi bir el yazısı bir düz yazı şeklinde yazdırmakla uğraş. ders saatlerini kısalt fakat teneffüs sürelerini uzat ne kadar boş gezerlerse o kadar iyi. matematik, fen, türkçe derslerini olabildiğince azalt, eve ödev vermek de yok zaten bunun yanında ver verebildiğin kadar din derslerini ki ülkede zihni pırıl pırıl, araştıran, soran, sorgulayan, kolay kandırılmayan, ilkeli çocuklar yetişmesin. en son tatil sürelerini iki hafta daha eklediler. bol bol tatil yaptır eve ödev de verme. sonra her sene bir sınav sistemini değiştir, dur. sonra al sana tam istedikleri gibi bir gençlik!!!
  • matematik dersinde hayatım boyunca hiç başarılı olamamış olsam da insanın bilmesi gerektiğine yürekten katılmaktayım. o yüzden ne yazık ki sevgili liseliler ne kadar sevmeseniz de matematik seçmeli ders olmamalı. üzülmeyin, matematiğiniz olmasa bile sınıfta da kalmazsınız lisans da yaparsınız. kendimden biliyorum.
  • bu haber doğruysa emeğin geçen herkesin allah belasını versin. matematiğin seçmeli olması ne demek lan?
  • doğruysa bir kaç nesili daha çöpe atacak haberdir. bu çağda geri geri gitmek için ısrar etmek de bize yakışırdı zaten.
  • pozitif bilimlerin seçmeli olması ve gereksiz olan din dersinin zorunlu olması ile gelecek olan yeni eğitim sistemidir.
  • bu dersler zaten 11. sınıftan itibaren seçmeli. öğrenci sayısalcı olacaksa matematik ve fen derslerini, eşit ağırlık öğrencisi olacaksa matematik ve sosyal derslerini, sözel öğrencisi olacaksa ona göre seçiyor.
    edit: bunların seçmeli olmasına ben de karşıyım ancak daha önceden olan bir şeyi yeni bir şeymiş gibi göstermeyin. zaten vardı böyle bir sistem.
  • zaytung haberi olduğunu düşündüğüm uygulama.
  • matematik derslerinden en az bir tane almanın zorunlu olduğu ama hangi matematik dersinin alınacağını öğrencinin belirleyeceği sistemin çarpık anlatılmasıdır.

    evet tarih seçmelidir ancak sosyal derslerden bir tane almak yine zorunludur. ayrıca bilgi kuramı gibi bir dersten bahsetti bakan. gerçekten düzgün çalışırsa böyle bir dersin matematik ya da tarihten daha önemli olabileceğini düşünüyorum, çalışmazsa hali hazırdaki sistemden daha kötü bir yere varılabilir mi görmüş oluruz.
  • eğer gerçekse nadir sevdiğim bakanlarımızdan biri olan ziya selçuk'un hakkındaki fikirlerimi değiştirmeme neden olacak hadise.
hesabın var mı? giriş yap