• otogardan ulaşım sağlayacak arkadaşlar için aşti* den ankaray* a binildikten sonra son durak dikimevi* durağında inilip merdivenleri çıktıktan sonra 100 metre ilerideki otobüs durağından 329 numaralı ego otobüsüne binilip giriş kapısına kadar rahatça ulaşılabilir.
    hayırlı teskereler.
  • 21. dönem bedelli er olarak bulunduğum alay. 2 tabur, 11 bölükten oluşuyor. ben 2. tabur 4. bölükteydim.

    kışla hakkında söyleyeceklerim; çok büyük ve içer de her şey var. kantin, yemekhane dışında yemek yiyebileceğiniz bir yer(hacı baki), cafe, playstation, bilardo. bir kışlaya göre gayet sosyal koşulları iyi.

    komutanlar hakkında söyleyeceklerim; 2. taburun komutanı ve 4. bölüğün komutanı gerçekten hem askere yardımcı olmaya çalışıp hemde eğitimlerini tam almalarını sağlıyordu bence. takım komutanım ve manga komutanlarım da oldukça iyiydi. genel olarak 2. tabur halinden memnun askerleri uğurladı.

    eğitimler hakkında söyleyeceklerim; acemi er eğitimi alıyorsunuz. ilk hafta sıraya girme, selam verme, sağa sola dönme vb. eğitimleri alıyorsunuz. 2. hafta atış eğitimi ile geçiyor. 3. hafta da tören provasıyla geçiyor. şahsi görüşüm günlük hayatta günde yarım saat bir saat aralığında yürüyüş yapan birisi çok rahat edecek.

    yemek, duş ve mıntıka hakkında; yemekler kahvaltı dışında iyiydi. ama bu iyi tabi ki bir askeri koşullara göre iyi. dışarda yediğiniz yemeklerle karşılaştırma değil. kahvaltı ama genel olarak kötüydü, bisküvi, gofretle geçirtirdikleri bile oldu ama bu tabi ki yemek şirketinin uyanıklığı. duş olayı, hamam var 170-180 kadar kişi aynı anda duş alabiliyor ben hiç sıra beklemedim. hafta da 3 gün duş vardı. isterseniz sabahları 5-6 arası da ihtiyaç duşana her gün gidebilirsiniz. mıntıka, bu temiz ve düzenli tutmanız gereken bölgeniz sizin, manga manga her gün bir yer belirleniyor ve orayı temizleyip topluyorsunuz. siz ne kadar temizlerseniz o kadar temiz olur ortalık özetle.

    askerde bir gün nasıl geçer bir de ondan bahsedeyim. sabah 5-6 arası kalk veriliyor ardından traş olup üstünüzü giyinip yemeğe gidiyorsunuz. burada çoğu zaman sıra bekleyebiliyorsunuz. ardında mıntıka yapmaya sonra da içtima alınıyor. sonra takım komutanıyla beraber gündüz eğitimleri yapılıyor 11.30-12.00 kadar. ardından yemek ve tekrar içtima 2 gibi alıyor. sonra öğleden sonra eğitimleri. akşam 6 gibi yemek ve yat içtiması. akşam 9-10 a kadar serbestsiniz.

    bu üsttekiler genel bilgilerdi biraz da madde madde size olacakları anlatayım.

    1)çok kalabalık arkadaşlar içerisi. 3000 bedelli var. bu da demek oluyor ki çok fazla sıra olacak, çok fazla bir şeyleri bekleyeceksiniz ve bunun kaçarı yok. buna hazırlayın kendinizi.

    2)bundan sonra gidecek celp özellikle temmuz, ağustos için yanınıza güneş kreminizi alın bolca yanacaksınız. bizim bir son hafta sıcaktı o yüzden sıcaktan yana bir sorun yoktu. ama son haftayı, 3 hafta yaşasak çok zorlanırdık. ve bundan sonra ki celpler bu zorluğu yaşayacak.

    3)bot kimisini vurur kimisini vurmaz arkadaşlar. benden hiç bir sorun olmadı. ama siz yanınıza vatka ve tabanlık alın(silikonlu) bolca ayakta duracağınız için lazım bunlar.

    4)pastil, yarabandı ve teremisin tarzı şeyler alın çok yardımcı olacak size.

    5)kantine güvenip hiç bir şey almamazlık etmeyin çok sıra var ve her zaman açık değil. yanınıza 6-7 tane çorap, boxer, fanila alın.

    6) 1. tabun 4. bölük olayını söyleyeyim bir de yani 1-4 efsanesini. bordo bedellilerimizdi onlar bizim ama bizim 21. celpte tabur komutanları değişti hatta bir tören oldu. işler değişebilir biraz daha rahat bırakabilirler ama tam tersi de olabilir tabi malum askerlik bu :)

    özetle: ben güzel bir askerlik geçirdim, darısı başınıza olsun. orada mutlu olmakta, orayı eziyete çevirmekte biraz sizin elinizde. insanlarla iyi geçinin, bir saygısızlık yapmayın, kurallara uyun gerisi gelecek zaten. çok germeyin kendiniz. bir şeyler oluyor ama zamanı durduramıyorlar netice de :)
  • 2022/9 2 2 ye selam olsun ali teğmene pompalarının devamı dileklerim ile elveda ankara..
  • şubatta gidiyorum, içimden bir ses bokumun bağırsaklarda donacağını söylüyor.
  • evet arkadaşlar bedelli askerliği bd7 olarak mebs okulunda yaptım. tezkeremi dün aldım ve yeni gidecek arkadaşlara yardımcı olması açısından tecrübelerimi paylaşıyorum. uzun uzun anlatmaktansa herkesin merak ettiği konularla ilgili kısa açıklamalar yapacağım.

    1- bedellilerin %90'ı kendi sim kartlarını kullanıyordu. bu konuda girişte ciddi bir arama yok. akıllı telefonla girmek biraz maceraya kaçabilir. tavsiye etmem. zaten şarj sorunu yaşarsınız.

    2- beraber gideceğiniz bir arkadaşınız varsa mutlaka hep dip dibe olun. aramadan geçtikten sonra sizi büyük bir salona alacaklar. oradan 80 kişilik (1 takım) gruplar halinde kayıt bölümüne geçeceksiniz. ayrılmayıp aynı 80 kişilik grup içerisinde kalırsanız askerliğinizi birlikte yaparsınız. ben 2 arkadaşımla birlikte yaptım.

    3- ilaç konusu önemli arkadaşlar. yanınıza bol bol vitamin, boğaz pastili, soğuk algınlığı ilacı, antibiyotik, boğaz spreyi alın. savaşacağınız en büyük düşman yaşadığınız binadaki mikroplar olacak. diğer yazarların da bahsettiği gibi mebs'teki en büyük problem hijyen sorunu. hasta olmamak neredeyse imkansız. bu nedenle mümkün olduğunca takviye alın. girişte kayıttan sonra ilaçları toplamak için bir tezgah açmışlar. ilacı olan var mı diye sorduklarında sesinizi çıkarmazsanız bir problem olmayacaktır.

    4- kıyafet konusunda direkt bir komutanın ağzından çıkan cümleyi söylüyorum. "dışarıdan gözükmediği sürece ne giydiğiniz önemli değil". askeri malzemecilere kesinlikle para vermeyin. iç çamaşırınızı, içliğinizi, çorabınızı evden götürebilirsiniz. illa alacağım diyorsanız, mebs içindeki kantinlerde çok daha ucuz. 80 tl'ye alacağınız termal içlik içeride 50 tl. hava ciddi anlamda soğuk. içlik bile yetmeyebiliyor. bu nedenle içlik+polar tarzı kombinasyonlar deneyebilirsiniz. boyunluk, hayatınızı kurtaran bir şey. mutlaka temin edin. haki yeşili bere ve eldiven zaten zorunlu olacak. içeriden temin edebilirsiniz.

    5- kahvaltı dışında yemekler fena değil. en çok özleyeceğiniz şey kahvaltı olacak. sabah 6'da çikolata veya bisküvi sürprizleriyle karşılaşabiliyorsunuz. öğle ve akşam yemeklerindeki sıkıntı porsiyon azlığı ve bazı yemeklerin soğuk olması. özellikle salçalı makarna :) onun dışında hijyen veya lezzet sorunu yok. alternatif olarak, içeride hacı baki adında özel bir işletme var. burada köfte, nugget, tatlı, tost tarzı şeyler yiyebilirsiniz. idare eder.

    6- ilk hafta selam verme, yürüme, teker muharebe eğitimleri vs. ile geçiyor. hava soğuk olduğu için, kapalı alanlarda yaptırıyorlar. ikinci hafta ise tamamen atışla ilgili silah eğitimleri var. son hafta ise yemin törenine hazırlıkla geçiyor. yemin törenine katılmak mecburi değil. benim tavsiyem katılmanız yönünde.

    7- 80 kişi 1 takımı oluşturuyor ve takım komutanınız uzun dönem askerlik yapan bir asteğmen oluyor. bu 80 kişilik takımı da 4'e bölerek 20'şer kişilik 4 manga haline getiriyorlar. (duruma göre sayılar değişiklik gösterebilir) her manganın ayrı bir komutanı oluyor. (bunlar onbaşı). komutanlar genel olarak iyi arkadaşlar. bu konuda sıkıntı yaşamazsınız. zaten başka türlü çekilmez.

    8- ilk günden itibaren size söyleyecekleri şey askerlik sisteminin ödül veya ceza sistemi ile işlediği. sizin için bu geçerli olmayacak. aranızda zeka yaşı ilkokul seviyesinde olan, şımarık, kural tanımaz, lakayit arkadaşlar olacak ve hiçbiri yaptıklarının karşılığında bir ceza almayacak. karakter olarak düzgünseniz, bu baya canınızı sıkabilir ama 18 gün katlanın. dert etmeyin.

    9- komutanlar söylediği, türkiye'nin en rahat yerlerinden birinde askerlik yaptığımızdı. askerlik nerede olursa olsun sıkıntılı ve yıpratıcı bir süreç ama diğer illerde askerlik yapan arkadaşlarımın söylediği şeyler mebs'in rahat olduğu tezini haklı çıkarıyor.

    özetle; en önemli konular hijyen ve soğuk. hava soğuk da olsa gün içerisinde kapalı alanlarda bulunmamaya gayret gösterin. soğuk algınlığını ilaçla atlatabilirsiniz fakat kapalı alandaki mikrop sizi hastanelik edebilir.

    aklıma geldikçe burayı editlerim. hepinize bol şans.

    edit1: dolap kilidi götürmeyin. dolaplar kilitlenmiyor. bazılarının kapağı bile yok. o biraz şansınıza kalmış. valizinizi sivil eşya deposuna bırakmayacaksınız. yanınıza alıp dolapların üstüne koyacaksınız. dolayısıyla istediğiniz zaman erişebileceksiniz.
  • ağustosta bedelli askerliğimi yapacağım yer. bedelli askerliğini burada yapmış olanlar yeşillendirirse çok iyi olur.

    edit: 2021-4 dönemi olarak eylülde askerliğimi tamamlamış bulunmaktayım. buraya gelecek olan bedelli arkadaşlar için işinize yarayabilecek notlar bırakıyorum. biraz uzun bir yazı olabilir şimdiden kusura bakmayın.

    - tekerlekli bavul getirin. çünkü girişten koğuşa çıkana kadar bir dünya yol gideceksiniz o yüzden boşuna yorulmayın.

    - girişte askercell aldırmak için zorluyorlarmış ben telefon getiremediğim için böyle bir uygulama bana olmadı ama almayın. askercell almazsanız tuşlu telefonlarınızı alacaklarını söylüyorlar siz gene de almayın çünkü alsalar bile tekrar içeride size geri veriyorlar tuşlu telefonunuzu.

    - en iyi çeken telefon şebekesi turkcell'in. ya hattınızı buraya taşıyın yada kullanmadığınız veya bir tanıdığınızın hattı varsa tuşlu telefonunuza onu takın.

    - android telefon sokanlar bir şekilde sokabiliyor ama bence şansınızı çok zorlamayın. 1 ay bir şekilde geçiyor.

    - kullandığınız ilacınız varsa onu alın hatta antibiyotik, ağrı kesici vb... şeyler de yanınızda getirin her ihtimale karşı. sonuçta yaklaşık 40 kişinin kaldığı yerde her dakika berabersiniz ve eğitim, hava değişimi vs.. derken hasta olma ihtimaliniz yüksek. bunları revire vermeyin çünkü revir saatlerinde o ilacı almak zorundasınız o yüzden sorarlarsa ilaç getirmediğinizi söylersiniz zaten aramıyorlar çantayı.

    - ben kullan at şeklinde kullandığım için haki renk üst bolca gitti ( kolsuz değil kısa kollu t shirt tipli olanından alın). bölükten eğitim alanına sıcakta sadece yürünseniz bile üstünüz sırılsıklam oluyor ve değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. bence şimdilik 20 tane alın sonra zaten durumunuza göre tabur kantininden ihtiyacınıza göre ekleme yaparsınız. askeri çorapta günlük değiştirme şeklinde yapsanız onda da 20 tanesi yeter. alt çamaşır içinse duş günleriniz 3 günde bir olacağı için 10 tane alsanız yetecektir. dediğim gibi sonradan kantinden ekleme yapabilirsiniz.

    - sigara içen arkadaşlar için en az 3-4 karton içtikleri sigaradan alsınlar çünkü hem daha çok içiyorsunuz hem de isteyenlere verdiğinizden dolayı beklediğimizden daha erken bitiyor sigara. kantinde bazen aradığınız sigara gelmiyor gelse bile aşırı yoğunluktan dolayı neredeyse yarım saatte tüm sigaralar bitiyor. o yüzden hazırlıklı gelmeniz sizin için iyi olur.

    - elde yıkama işlerine falan girmeyecekseniz akşamları ve hafta sonu giymek için bolca t shirt getirin. eski t shirtlerinizi getirirseniz yırtılma, üstüne birşey dökme vs.. gibi birşey olsa bile çok üzülmezsiniz. uzun kollu veya kapşonlu en az 3 tane getirin. eylülden itibaren oraları iyice soğumaya başlar faydasını görürsünüz. alt içinde 2,3 tane uzun paça eşofman altı isteğe bağlı 2 tane şort tarzı şeyler götürürseniz iyi olur.

    - yemekhaneye şortla ve terlikle giremezsiniz. akşam yemeğinden sonra sivile geçince şortla gezebilirsiniz ama terlik sadece bölük binasının içinde giyebilirsiniz.

    - ilk koğuşa geldiğinizde akşam size bot ve çarşaf bağlamayı, yorgan katlama şeklini gösterecekler. bunlar youtubeda var oradan bakıp bilerek giderseniz yararınıza olur. manga komutanı anlatırken başında 30 tane adam olduğundan herkes hemen anlamıyor. bilerek gitmek her zaman iyidir.

    - orada verilen yorgan, yastık kılıfı ve nevresim çok kötü değil. fakat isterseniz 1 yada 2 tane yastık kılıfı ile tek nevresim götürebilirsiniz. kimileri yastık kılıfı olarak verilen pijamaları kullanmış onu da yapabilirsiniz. nevresimi yaptıracaksanız yatak boyundan biraz daha büyük olup uçlarının yatağa serildiginde bağlanabilecek şekilde olması gerekir.

    - yurt , pansiyon vb.. yerlerde yaşayan kişiler iyi bilir, girdiğinizde yatağınızı seçerken kesinlikle kapıdan uzak yerden seçin. hem kapı sesi hem de kapı açılınca oradan giren hava akımı sizi rahatsız edecektir.

    - orada hiçbir şekilde nakit geçmiyor o yüzden banka veya kredi kartınızı götürmeyi unutmayın. orada kahve ve abur cubur için otomatlar var onun için oraya gelen "özgür otomat" ın aracından otomat kartı alacaksınız.

    - içinde 90 tane olan ıslak mendil paketlerinden en az bir tane alın. tuvalet dahil her yerde kullanabilirsiniz, çok işinize yarayacaktır. deodorant, roll-on, ayak kokusunu önlemek için pudra, botu silmek için sünger, bot ve dolap kilidi, kolonya , güneş kremi ve içinde 10 -12 adet selpak bulunan paketten bir tane almanız sizin adınıza iyi olacaktır.

    - zaman çok geçmediği için orada kitap okumak için bolca zamanınız var. hiç okumayan biriyseniz bile 1,2 kitap alın en azından. bulmaca eki yada dergisi alırsanız o da zaman geçirmek için işe yarar. tuşlu telefonunuza uygun şarj aleti ve kulaklık almayı unutmayın. kulaklık ile bolca radyo dinleyebilirsiniz. tükenmez kalem getirmeniz de evrak işlerini hızlı bitirmeliydin işinize yarayacaktır. suya dayanıklı saat getirmeniz de faydanıza olacaktır.

    - 2. tabura düşerseniz sadece hacı baki isimli bir yemek yeme yeri var başka bir şey yok. 1. tabur bu konuda daha şanslı. ayrıca duşlara biraz daha yakın.

    - duşlar 3 günde bir belirlenen saatler arasında oluyor. her gün 5.00 ile 6.00 arası ihtiyaç duşu var. bu şekilde sabah da gidebilirsiniz ama önce bir manga komutanınızla konuşun onun geri dönüşüne göre iş yapın. ilk 2 hafta belki göndermek istemeyebilirler ama g3 ile atıştan sonra duş işi dahil her konuda biraz daha rahatlarsınız.

    - g3 ile atış 2 yada en geç 3. hafta olacaktır. size atış alanında komutlarla beraber nasıl hareket etmeniz gerektiğini bir provasını en az 2,3 gün eğitim alanında yaptıracaklar. atış günü girişte size verilen kulak tıkacını götürmeniz yararınıza olacaktır. komutanlar da söyleyecektir zaten g3 çok ses çıkaran ama çok tepmeyen bir silah. eğer düzgün şekilde yatıp , silâhı omzunuza iyi oturtursanız az teper.

    - ilk haftalarda manga komutanları size daha katı olacaktır çünkü ilk baştan işleri salarlarsa son haftalar iyice ortalık karışır. o yüzden özellikle ilk 2 hafta dediklerinize ve yaptıklarınıza dikat edin. sonraları zaten muhabbet kurdukça işler daha rahat bir hale gelecektir.

    - askere girdikten sonra işinizi, egonuzu her şeyinizi kapıda bırakın çünkü siz artık bir ersiniz.

    - mamak'ta normal bir bedelli acemiliği geçireceksiniz. yani ne çok zor ne çok kolay olacaktır. yerlerde sürünmeyeceksiniz ama nöbetten tut mıntıka temizliğine kadar acemiliğin işlerini de yapacaksınız.

    - manga komutanınızdan başlayarak rütbeliler karşı saygınızı koruyun. size küfretme , aşağılama veya cok saçma bir emir vermedikten sonra gidip " akşam yemeğinde çorbanın tuzu yoktu" diye cimere şikayet etmeyin. 2. tabur için konusaçak olursak bülent binbaşı erlere değer veren bir komutandır. akşamları sivil halde aranıza gelip halinizi hatırınızı sorarken görebilirsiniz kendisini.

    - manga içinde çok konuşan veya çok sivrilen tiplerden olmayın. daha oturaklı olup insanları gözlemleyin , muhabbet edip tanımaya çalışın. herkese her şeyi anlatmayın sonuçta yeni tanıştınız insanlarla bazı şeyleri kendi içinizde saklamanız daha iyidir. herlesle az çok muhabbetiniz olsun ama 1,2 tane size uyacak kafa dengi adam bulun.

    - son olarak neredeyse her gün " ayın kaçında terhis olacağız " sorusunu çokça duyacaksınız. askerlik kağıdınızda yazan sevk tarihinden bir ay sonrasını alın ve 2 gün çıkartın. o tarih sizin yemin edip gideceğiniz tarihtir. örneğin 15 eylül sevk tarihiniz gözüküyorsa çıkma zamanınız 13 ekim olacaktır. o ayın 30,31 olması fark etmemekte.
    kağıdınızda sevk ve katılım tarihî bulunmakta ona dikkat edin. uzaklığa göre yol izni artmakta. birliğe en geç teslim olma tarihiniz kâğıtta yazan katılım tarihinin saat 17.00 'a kadar olan zamanıdır. isterseniz sevk tarihinden itibaren erken de teslim olabilirsiniz ama bence ne çok son dakikaya bırakın ne de çok erken gelin.
  • tek kusuru kışın havasının soğuk olması.329 numaralı otobüs ile rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • ikinci tabur ikinci bölüğe selam olsun. 16 ekimde vedalaştığım yerdir. buraya giderken şu var mıdır bu var mıdır diye hiç düşünmeyin. her ihtiyacınızı temin edebilirsiniz. kendinize kafa dengi arkadaşlar edinip 5. bölüğün yukarısındaki oyun salonuna boş zamanlarda mutlaka uğrayın. zaman geçirmeye kafa dağıtmaya çok iyi gelecek. atış haftası g3 seker diyecekler inanmayın, komutanların söylediği gibi tutarsanız asla sekmez. onun dışında habire yürüyeceksiniz. yalnız ikinci bölüğe düşerseniz yarra yediniz haberiniz olsun.* çünkü bizim bölüğümüz her celp en güzel yürüyen bölük olmalı.*

    --- spoiler ---

    dirsek temas aralığı hizaya geeeeeeeel
    --- spoiler ---
  • hastalık hastalık hastalık… 26 günün özeti budur arkadaşlar. kalabalık koğuşlar (45 kişi) toz, pislik vs vs. mevsimden mevsime fark olabilir taburdan bölüğe fark olabilir ama genel olarak rahat bir yer. tek ve en büyük sorun kalabalık koğuşlar ve dolayısıyla hastalık.
  • bedelli askerliğimi 15b olarak 2. tabur 4. bölükte yaptığım askeri birlik.

    burada askerliğinizin nasıl geçeceği tamamen takım ve manga komutanlarınıza bağlı. şansımıza çok anlayışlı ve bizleri sıkmayan komutanlara denk geldik. zaten onlar da bizim gibi askerliğini yapan asteğmen ve onbaşılar. sayelerinde askerliğimiz çok rahat geçti.

    ben saat 14.00 gibi giriş yaptım, o ara kuyrukta bekleyen bir çok kişi vardı. ondan mıdır bilmiyorum valizleri ayrıntılı aramadılar. sadece x-ray'den geçti ama kimse içine bakmadı. sonrasında masa başında oturan bir asker telefon getirip getirmediğinizi sordu ve belgenin üzerine not aldı. ben tuşlu telefon getirdim dedim. içeri girdiğimizde ise tuşlu telefon getirenler askercell almak zorunda başka türlü telefonlarınız içeri alınmayacak, girişte kontrol edilecek falan dediler. riske atmamak için ben aldım ama hiç kullanmadım. kontrol falan da etmediler almanıza gerek yok.

    tüm imza işlemleri tamamlandıktan sonra sizi dışarıda sıraya sokuyorlar. bölük numaralarımızı sıradan orada verdiler bize. kimine isimlerin alfabetik sırasına göre vermişler bölükten bölüğe değişiyor. birlikte gittiğiniz arkadaşlarınızı olacaksa arka arkaya girin ki aynı takıma aynı koğuşlara denk gelin.

    mebsteki en büyük sorununuz kalabalık. aslında imkanlar belli bir sayı için gayet yeterli fakat o kadar çok insan var ki hepsi yetersiz kalıyor. kantin, yemekhane, otomatlar, lavabolar, duşlar vb her yerde sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz. koğuşlarda kapasitenin çok üstünde yatak var. biz 64 kişi kalıyorduk, ranzaların arasından 1 kişi zor geçebiliyor o kadar yakın birbirine. ne kadar havasız olduğunu siz düşünün. zaten koğuşta 1-2 kişi hasta olduktan sonra tüm koğuş onlardan etkileniyor.

    yanınıza fazla nakit almanıza gerek yok çünkü hiç bir yerde nakit para geçmiyor. her yerde pos cihazı var kartınızın olması yeterli. sadece otomatlarda kullanmak için 1 liralık bozuk para getirebilirsiniz. ayrıca kırmızı renkli renault kangoo araç ile otomatlardan bozuk paraları toplayan görevliden de kağıt paranızı bozdurabilirsiniz. ara ara parasını çaldıranlar olabiliyormuş, bu sebeple çok fazla nakit taşımanıza hiç gerek yok. bizde hırsızlık olarak 5 kişinin botu çalınmıştı. botlar iki koğuş arasında açık bir yer olan botlukta duruyor, her ihtimale karşı bot kilidi alsanız iyi olabilir.

    yemekler askeriye standartlarına göre fena değil ama kahvaltıları çok zayıf. genelde bir parça peynir, 5-6 zeytin ile tereyağı-reçel vb paketli ürünler oluyor. ekmeğe ve şekere abanarak ayakta durmanızı sağlıyorlar. hacı baki denen bir yer var ki bence yemekhaneden de kötü. kantinde de çikolata-cips gibi paketli ürünler var sadece. kantinciler çok gevşek, işleri ağırdan alırlar, gelenlerle ilgilenmek yerine aralarında goy goy yaparlar, çalışma saatleri içerisinde olmalarına rağmen kantini kapatırlar. tabi bunları da yarım saat sıra bekledikten sonra görebilirsiniz ancak.

    bunlar haricinde merak ettiğiniz başka bir şey olursa yeşillendirebilirsiniz.

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap