• insanın yapabileceği en kolay şeylerden biri olsa gerek inanmak, sanırım bu olay da bundan kaynaklanmakta. ali kalkancı derim, müslüm gündüz derim.
  • (bkz: banu avar)
  • aydin doğan'a karşi hissedilen sinirsiz güvenin göstergesidir.

    fahrenheit 451 isimli kitaptan esinlenmeliyiz bu konuda.

    tarihi tarihi yazabilenler yaziyorsa, irak savaşiyla ilgili ingiltere ve abd halki medyadan bilgi alamiyorsa, rtük bazi haberleri bloke edebiliyorsa, bir lübnan vardi ne oldu ona diyorsam, medya dediğin sermayeden ibaret tarafli ve ekonomik çikarlar nedeniyle siyasetle göbek baği içinde bulunan bir hibritse ve ahmet şik radikal'den ayrildiktan sonra iş bulamadiysa komik olarak da tanimlanabilir.

    bilgi güçtür. bilgiye ulaşamamiz haksizlik, ulaştiğimiz bilgilerin gerçek olmadiğinin defalarca kanitlanmasi ise paranoyamin nedenidir.
  • cahilliktir, bu ülkenin gerçekleri hakkında çok az şey bilmektir.
  • antibiyotik her hastalığı iyileştirir kanısı sağlık alanına uyarlanmış halidir.
  • günümüzün en büyük salaklıklarından. düşün, insan kandırmaya bayılan "çakal" birisi çıkıp sallama bir haber yapsa ya da doğru olan bir haberi daha etkili kılmak için içine fazladan cümleler eklese kimsenin ruhu duymayacak. ama nedense daha ilk okuduğu kaynaktaki olayı "tamamen" öyle olmuş sanarak gaza gelen tip dolu ortalık. bunlar bir süre sonra da öyle bir hale geliyorlar ki, aksini kanıtlasan bile "sabit fikir" ve "ilk söylenene inanan kalabalık" yüzünden inandıkları şeyi sorgulamaya bile yaklaşmıyorlar. hele o habere tepki vermek övgü ve beğeni aldıracak bir fırsat yarattıysa, imkanı yok değişmiyor o inanç.

    olayı görmüş bir kişi bile bizi kandırabilecekken, sen olayı görmeden, sadece yazılı olan bir kaynağa nasıl şüphesiz inanabiliyorsun? bir de bu devirde, "tık almak" için taklalar atılan bu devirde.

    bir ara, okuduğunuz haberi "dur lan, bunun aslında 'tam olarak' böyle olmadığını düşünerek okuyayım." diyerek bir kere daha okuyun.

    ilgili,

    (bkz: türkiye sahte haber ve dezenformasyonda zirvede)
  • media centric akımdan akademisyenlerimizin toplumu avucunda tuttuğuna inandığı medyanın tüketicilerinin müstarip olduğu davranış. tabii haberi tüketenlerin politik spektrum üzerinde çeşitli yerlerde bulunan kanalları seyretmemesi gerekir. tek kanal döneminde gerçekleşme olasılığı çok daha fazladır. tabii bu demek değildir ki ülke genelinde kanallar bir habere yönelik genel bir hava estirmesinler. bu durumda toplumun büyük bir kısmı kafaya alınabilir. insanın konuşabildiği dil sayısı, medyanın ekonomi politiği olan bir kurum olmasından haberdar oluşu, ve bastırılamayan araştırma şevki ile ters orantılıdır.
  • medyanın yaptığı yalan haber/halkın inandığı yalan medya haberleri = 1 olan ülkeler listesi yapılda dünyada taş çatlasa 5 tane ülke bulunur ve maalesef bunlardan biri de türkiye'dir.
hesabın var mı? giriş yap