• sinema dilinde 1940larda ortaya atılan bir terim. genellikle romantik komedilerde filmin ana karakteri olacak iki kişinin ilk sahnelerdeki tanışma anını betimliyormuş bu söz öbeği. kitapları karıştırmak olsun, acele ederken yanlışlıkla çarpışıp kahveyi üzerine dökmek olsun, cafede son kalan kek dilimi için diğer müşteri ile kavga etmek olsun işte bunlar hep meet cute efendim.
  • (bkz: it is always sunny in philedelphia) 14. sezon 1. bölümde mac’in planında kullanmak istediği olay.
  • gerçek hayatta alt çene çıkması olsun efendime söyleyeyim dut ağacının altında sallananları tutmak olsun halay olsun düğün olsun camide muhabbet olsun derken pek de yaşanamayan hede.

    1986’dan beri kafaları tokuşturup kalemi kitabı yerlere saçıp toplayan bir çift göremedik. oysa romance’in gümbür gümbür yaşandığı şu çağımızda asansörlerin gaz değil aşk kokması gerekiyordu.
  • kaley cuoco ve pete davidson'ın yer alacağı romantik komedi projesi.

    --- spoiler ---

    meet cute is a wildly inventive deconstruction of the romantic comedy built around the question: what would you do if you could travel to your loved ones’ past, heal their traumas, fix their problems, and change them into the perfect partner?

    cuoco will play sheila, while davidson will portray gary in the pic. noga pnueli penned the script. akiva goldsman, gregory lessans, and rachel reznick of weed road pictures will produce with santosh govindaraju and dan reardon of convergent media

    --- spoiler ---
  • "madam," the man cried, leaping to the ground, "you're hurt!" "i'm dead, sir!" she replied. a few minutes later, they became engaged.”

    (bkz: orlando)

    gibi müthiş bir örneği de vardır. evet bence pek cute….
  • güzel bir modern love dizisi şarkısı.
  • kaley cuoco & pete davidson'ın aynı bir skeç benzeri çektiklerine inandığım, lakin onların eskitanınmış rollerini hatırlatan fragman performanslarını yeterli bulduğum romcom filmi. fragman: youtube
  • aynı zamanda pete davidson'un kristen stewart ile oynadığı bir snl skecinin de adı.
  • daha önce netflix'te blue jay filmini izlediğim alexandre lehmann imzalı 2022 yapımı amazon studios filmi.

    tipik zamanda / anda sıkışıp kalma temasını işleyen ve spoiler namına hiçbirşey barındırmayan filmde yapımcı pete davidson.

    filmin son 15 yıl içerisinde yapılan benzer temalı yüz filmden ayrıldığı hiçbir detay yok... ama kaley cuoco ve pete davidson sayesinde kendisini izletiyor.

    filmde teknik olarak bahsedilecek hiç br şey yok ama kaley cuoco ve pete davidson sayesinde kendisini izletiyor.

    film kendisini olduğundan büyük gösterip süslü laflarla izleyiciyi kandırmıyor ve günün sonunda izleyiciye neyi vaad ettiyse onu veriyor yani hoş bir izlencelik keyif.
  • yaralı kalplere acı bir ilaç niyetine çekilmiş film.

    baştan sona su gibi aktı ama o su zirvedeki karlardan nehir yataklarına ve yer altı mağaralarına sonra denizlere ve okyanuslara ardından gökyüzündeki bulutlara gezdirdi durdu.

    çağın yorgun ve hayatı ıskalayan, küskün insanlarına sinematografik bir şiir de desem olur.

    --- spoiler ---

    -şimdi seversin ama sonra bıkarsın.
    -hayır bıkmayacağım.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap