• 2011 yapimi dramatik ve bir o kadarda urkutucu bir filmdir. film tamamen gercek olaylar baz alinarak cekilmistir. ben acikcasi izlerken tuylerim diken diken oldu hatta midem bulandi filmdeki goruntulerden. sinema filminden daha cok belgesel tadinda ilerleyen bi yapisi var.

    --- spoiler ---
    bu filmi izledikten sonra insan insanligindan utanir, cunku filmdeki olaylari yapan da insan bizde. nasil bi vicdansizliktir. bir insan bir insana o filmdeki iskenceyi nasil yapar. urkutucu.

    --- spoiler ---
  • artık baymaya başlayan found footage tarzının vasatı aşan örneklerinden...

    ---spoiler---
    o varil ekrana geldiğinden itibaren mezar kazma sahnesinin sonuna dek kanım acayip dondu.
    filmin gidişatından hiç böyle bir şey beklemiyordum. son 22 dakika gerçek bir hikaye olmasından ötürü de inanılmaz zorlayıcı, dramatik ve ürtpertici...
    ---spoiler---
  • filmin yönetmeniyle acayip dalga geçiyorlar bu ara, sebep de şu:
    http://imgur.com/njgicjs
  • ne istismar kısmını ne de ilgi çekici konusuna rağmen ilgiyi ayakta tutma kısmını tam olarak başaramamış bir buluntu film. çok kötü ve orta arasında gidip geliyor ve sonlanıyor. august underground's mordum serisini yeni keşfetmiş bir yönetmenin ulan hazır buluntu film de moda şeklinde çektiği bir film. sanki üstün bir sanat eseri ortaya koyuyormuş gibi davrandığı son 15 dakikasından dolayı bu kadar tepkiliyim belki de. ulan seyirciyi kusturmaya yönelik ucuz bir film çekiyorsun işte. neyse. meraklısına ama sadece çok meraklısına!
    --- spoiler ---

    varilin içinde bir anlık görünen megan ın cesedi filmin tek numarası. beklemiyordum altıma sıçtım. o nasıl ceset lan öyle!

    --- spoiler ---
  • ınstagram reels'de deli gibi herkes paylaşınca artık bir şey var sandım,merak ettim.bir de tepkileri görseniz,sanki aşşırı şok edici bir şey varmış gibi...bir de yasaklanmış korku filmi olarak adlandırılıyor.gerçek desen gerçek değil korku desen o hiç değil.
    --- spoiler ---

    tecavüz,ceset ve varilin içinde canlı gömme sahnesi var bir tek.gerçek olabileceğini düşündüğüm için(gerçek hayatta böyle şeyler ne yazık ki olabiliyor anlamında) üzdü sadece.ama daha fazla bir rahatsızlık söz konusu değil.psikolojimi bozdu diyenleri ayrı bi' anlamıyorum.
    --- spoiler ---
    film gerçekmiş gibi yansıtılmış ama gerçek değil aslında.başından beri inanmıyordum zaten.ne diye gerçek yazmışlar,kızın kamerasından alıntı yazmışlar anlamlandıramadım.oyunculuklar aşırı berbat çünkü.beklentinizi yükseltmeyin.
  • bundan çok daha önce louise is missing çekilmişti. o da bir found footage ancak fark youtube üzerinde yayınlanmış bir seri. bunun için kanal açılıyor, internetteki imza toplama sitelerinde louise'i bulma kampanyaları başlatılıyor ve insanlara her şeyin kurgu olduğu çaktırılmamaya çalışılıyor. hatta louise ilk videolarından birinde seyircilerinden gelen yorumlara cevap videoları çekiyor. seneler sonra yapılan şark kurnazlığı, imdb'de açılmış olan louise paxton sayfası aracılığıyla deşifre oluyor. louise'i canlandıran hanım ablamız da zoe richards isimli bir aktris. megan is missing de bana her zaman louise is missing'i çağrıştırır. bu tip found footage filmleri severim zira seyirciyi manipüle etme kaabiliyetleri her zaman daha yüksektir ve ortaya koydukları o amatör ruhu hep cazip bulurum. 2021 senesinde olduğumuz için blair witch tarzı milleti keklemek artık pek mümkün değil lakin bu filmler en az 10 sene evvel seyirciyi olaya dahil şahısları bulmak, suçu çözmek için seferber kılan filmlerdi. yönetmenleri de genellikle gizemi korurlar, oyunculara belli bir süre boyunca ortalıkta görünmeme üzerine kurulu kontratlar imzalatırlardı. blair witch böyle tuttu. söz konusu amatör ruh dolayısıyla ben bu tür işleri youtube üzerinde izlemeyi daha keyifli buluyorum. hem seyirciyi yemlemek youtube üzerinde hala mümkün. kaldı ki "2021'deyiz" vs. dedim de bu filmin gerçek olduğuna milleti inandıran sahtekar youtubecular ve enayi seyirciler hala var internette.

    louise is missing: https://www.youtube.com/user/louisepaxton/videos
    zoe richards'ın oynadığı başka filmler: https://www.imdb.com/name/nm2875091/
    burada da konuyla alakalı kaleme alınmış bir yazı var: https://venetianvase.co.uk/…the-louise-paxton-hoax/

    ha bir de aklıma geldi. slipknot'un frail limb nursery parçası da böyle bir hikayeye sahip. şurada kısmen değinilmiş hikayesine, daha fazlası araştırılarak bulunur: (bkz: #8376281)
hesabın var mı? giriş yap